Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPIETŪS DĖŽUTĖJEŠaltieji užkandžiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

parašė Asta 21 Rgs ’22
Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Atraskite tortilijas iš naujo – ne kaip užkandį, o kaip gausų, maistingą, skonių pilną pietų dėžutės patiekalą. Tortilijas galite ruošti su įvairiausiais įdarais; šiuo atveju, jos ypač sočios, nes pagardintos humusu, vištiena, raudonosiomis pupelėmis. Tortilijos pietų dėžutėms ypatingai tinka, nes jų nereikia šildyti – jos skanios ir visiškai šaltos. Svarbiausia, dosniai aptepkite humusu, kad kiekvienas kąsnis būtų puikios tekstūros ir sodrus gardžių skonių.

Jei tortilijas valgysite netrukus, įdarui puikiai tiks ir avokadai (juos prieš tai galite apšlakstyti lašeliu citrinų sulčių), jei mėgstate pikantiškesnius skonius – į įdarą įmaišykite smulkiai kapotų raudonųjų svogūnų.

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
300 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

Humusui:
1 skardinės (240 g) konservuotų avinžirnių
1 citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
4 valg. š. sezamų sėklų pastos („Tahini“)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. malto kumino
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Tortilijoms:
2 tortilijų
4-6 valg. š. humuso
4 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
1 morkos
poros saujų vyšninių pomidoriukų
½ skardinės raudonųjų pupelių
poros saujų špinatų (ar kitų žalių salotų)

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Vištienos krūtinėlę įtrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją. Leiskite vištienai kelias minutes atvėsti, tuomet – supjaustykite riekelėmis ar gabalėliais.
2. Paruoškite humusą. Avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje!), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.
3. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės. Papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).
4. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.
5. Paruoškite tortilijas. Tortilijas aptepkite humusu, apiberkite smulkiai tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu ir smulkiai tarkuotomis šviežiomis morkomis. Išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, raudonąsias pupeles ir vištienos gabalėlius. Galiausiai uždėkite po saują špinatų ir susukite tortilijas į suktinukus.
6. Tortilijų suktinukus tvirtai įtaisykite pietų dėžutėse.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

avinžirniaidaržovėshumusasmorkospietūs dėžutėjeraudonosios pupelėsšpinataisūristortilijosvištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Rikotos vafliai su šilauogėmis
kitas įrašas
KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karšti skrebučiai su lašiša

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Graikiškos makaronų salotos

Takai su plėšyta vištiena

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminiai makaronai su marinara padažu

Makaronai su pesto padažu

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Makaronų salotos su kepta vištiena

Traški saldžiarūgštė vištiena

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Moliūgų ir varškės pyragas

Tinginys

Vafliai ant pagaliuko

Pyragas su svarainių įdaru

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Tortilijų suktinukai su vištiena

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų