Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPIETŪS DĖŽUTĖJEŠaltieji užkandžiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

parašė Asta 21 Rgs ’22
Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Atraskite tortilijas iš naujo – ne kaip užkandį, o kaip gausų, maistingą, skonių pilną pietų dėžutės patiekalą. Tortilijas galite ruošti su įvairiausiais įdarais; šiuo atveju, jos ypač sočios, nes pagardintos humusu, vištiena, raudonosiomis pupelėmis. Tortilijos pietų dėžutėms ypatingai tinka, nes jų nereikia šildyti – jos skanios ir visiškai šaltos. Svarbiausia, dosniai aptepkite humusu, kad kiekvienas kąsnis būtų puikios tekstūros ir sodrus gardžių skonių.

Jei tortilijas valgysite netrukus, įdarui puikiai tiks ir avokadai (juos prieš tai galite apšlakstyti lašeliu citrinų sulčių), jei mėgstate pikantiškesnius skonius – į įdarą įmaišykite smulkiai kapotų raudonųjų svogūnų.

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
300 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

Humusui:
1 skardinės (240 g) konservuotų avinžirnių
1 citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
4 valg. š. sezamų sėklų pastos („Tahini“)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. malto kumino
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Tortilijoms:
2 tortilijų
4-6 valg. š. humuso
4 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
1 morkos
poros saujų vyšninių pomidoriukų
½ skardinės raudonųjų pupelių
poros saujų špinatų (ar kitų žalių salotų)

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Vištienos krūtinėlę įtrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją. Leiskite vištienai kelias minutes atvėsti, tuomet – supjaustykite riekelėmis ar gabalėliais.
2. Paruoškite humusą. Avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje!), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.
3. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės. Papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).
4. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.
5. Paruoškite tortilijas. Tortilijas aptepkite humusu, apiberkite smulkiai tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu ir smulkiai tarkuotomis šviežiomis morkomis. Išdėliokite perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, raudonąsias pupeles ir vištienos gabalėlius. Galiausiai uždėkite po saują špinatų ir susukite tortilijas į suktinukus.
6. Tortilijų suktinukus tvirtai įtaisykite pietų dėžutėse.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

avinžirniaidaržovėshumusasmorkospietūs dėžutėjeraudonosios pupelėsšpinataisūristortilijosvištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Rikotos vafliai su šilauogėmis
kitas įrašas
KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Braškių ir citrinų limonadas

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (679)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų