Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KALĖDŲ PASAKOSSALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

parašė Asta 6 Gru ’19
Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Jei pasirodys, kad šis receptas kažkur lyg ir girdėtas, neklystat – tai mano mylimiausių avižinių sausainių receptas. Mylimiausi jie yra jau gerus šešerius metus. Receptas neįtikėtinai paprastas, rezultatas – neįtikėtinai tobulas. Dabar, kai pagardinau juos dar ir saujele „Supergarden“ liofilizuotų uogų bei vaisių, jie šoktelėjo dar aukščiau virš visų kartelių, kurias galėčiau iškelti sausainiams.

Nuostabūs! Išorėje traškūs, viduje – klampūs ir minkšti. Saldūs, bet jų saldumą puikiai papildo maloni vyšnių rūgštelė ir obuolių gaivumas. Jei susilaikysite visų nesuvalgę patys (žinokit, tikrai, jie magiškai dingsta tiesiai nuo orkaitės skardos!) – puikiai tiks ir saldžioms Kalėdų dovanoms.

 Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

 Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

 Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Leiskite dar šiek tiek papasakoti apie tai, kodėl „Supergarden“ prekės ženklo gaminius taip myliu ir su meile pristatau tinklaraštyje. Vietą mano virtuvėje jie rado jau seniai – šaltyje džiovinti (liofilizuoti) vaisiai ir uogos drauge su pirmais saulėto virtuviuko kąsniais, o prieskoniai dar anksčiau. Labiausiai man patinka keli dalykai, kuriais ir noriu pasidalyti:

  • pirma, jų skonis visiškai natūralus ir natūraliai intensyvus – liofilizuojant nėra naudojami jokie skonio stiprikliai ar priedai, liofilizacijos proceso metu niekaip nėra paveikiamas natūralus skonis ar aromatas. Todėl į indelius subirusios lengvutės šaltyje džiovintos braškės – tokios, lyg ką tik iš lysvės; česnakai – lyg ją tik būtumėte išlukštenę skiltelę. Ir aromatinga, ir gardu!
  • antra, jų asortimento plotis tiesiog stulbina! Vis dar negaliu atsidžiaugti burokėlių milteliais, nes su jais paruoštas burokėlių humusas man šimtąkart mielesnės konsistencijos nei su šviežiais burokėliais. O juk lygiai tas pats burokėlis, tik kitas pavidalas!
  • trečia, prieskonių skalsumas. Kai jų skonis ir aromatas toks koncentruotas, nenuostabu, kad vieną vienintelį indelį naudoju labai ilgai. Nedidelis žiupsnis prieskonių dažnu atveju yra daugiau nei pakankamai.
  • ketvirta, jų pakuotė labai daili. Galima sakyti, kad tai menkniekis, bet visi estetikos vertintojai man pritars, kad pakuotė yra svarbi. Ne labiau svarbi nei turinys ir produkto kokybė, žinoma, bet čia viskas eina koja kojon.
  • galiausiai, penkta! Už „Supergarden“ prekės ženklo slypi lietuvaičiai, o man nuoširdžiai gera palaikyti kuriančius, su meile dirbančius tautiečius.

Džiaugsmas savo virtuvės lentynose turėti tokius produktus, džiaugsmas kartu su jais dirbti! Ar aš sakiau? Myliu savo darbą!

O dabar – dabar grįžkim prie tobulų avižinių sausainių!

 Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

 Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Atsispausdinti
Porcijos: 22-25 nedideli sausainiai Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 15-18 min.

INGREDIENTAI

200 g minkšto sviesto
200 g rudojo cukraus
1 didelio kiaušinio
1 stiklinės (140 g) miltų
2 stiklinių (140 g) gretai paruošiamų (smulkių) avižinių dribsnių
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 indelio (apie 4 saujų) „Supergarden“ šaltyje džiovintų vaisių ar uogų (obuolių, vyšnių, granatų, slyvų, spanguolių, kt.)

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Sviestą sudėkite į didesnį dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Suberkite rudąjį cukrų ir išplakite. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, smulkius (greito paruošimo) avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Suberkite miltų mišinį į sviesto plakinį ir išmaišykite. Įmaišykite pasirinktus šaltyje džiovintus vaisių gabalėlius ar uogas (aš kepiau dviejų rūšių sausainius: su obuoliais ir spanguolėmis, ir su slyvomis ir granatais).
4. Semkite po nedidelį šaukštą tešlos ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo skardų, palikdami kelių centimetrų tarpus. Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai paspauskite, kad taptų šiek tiek plokščias.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos. Sausainių karšteliai turi būti traškūs, o vidus – minkštas. Neimkite iš kepimo skardos sausainių dar karštų, leiskite jiems kiek pastovėti ir sutvirtėti.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“.

 Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

 Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

avižiniai dribsniaidesertaskepiniailiofilizuoti vaisiailiofilizuotos uogosobuoliaisaldumynaisausainiaisupergardenvyšnios
2 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiršta brokolių sriuba su sūriu
kitas įrašas
Tešloje keptas vištienos pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškinė-kokosinė panakota

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Apelsininiai keksiukai

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

Linco sausainiai (Linzer cookies)

Kūčiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Bulvių “rožės”

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Mažieji daržovių maltinukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis avokadų kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Pica „Margarita“

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

2 komentarai

Lina 9 Gru ’19 - 9:34 am

Nuolat seku jūsų saulėtą virtuvę, o šie sausainiai labai gundo:) Bet turiu klausimą truputį ne į temą – kur pirkote tokią gražią virvelę pakavimui, pas daug ką matau, tad ir aš noriu:)..

Reply
Asta 11 Gru ’19 - 11:48 pm

Lina, virvelę pirkau IKEA jau prieš kokius tris ar net keturis metus 🙂 Dabar, bent jau internete, nematau, kad šiemet tokią turėtų.. 🙁 Tikiuosi, kad kažkur pavyks rasti! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 5

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų