Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Porų pyragas

parašė Asta 26 Rgp ’11
Porų pyragas

Kuri savaitės diena yra Tavo mylimiausia? Kurios dienos lauki visą savaitę, o jai atėjus, džiaugiesi nuo ryto iki vakaro?

Aš labiausiai myliu Penktadienius. Jei labai sąžiningai, ne pačius penktadienius, o penktadienių vakarus. Na, žinote, laiką nuo penktos valandos popiet – kai pagaliau susirenki šmutkes ir išeidama iš darbo paskui save uždarai duris. Ir keliauji į savaitgalį.
Penktadienį visą dieną persekioja malonus jausmas, kad jau „tuoj tuoj”, bet viskas dar tik priešaky, dar neliūdna (kaip kad būna dažnai sekmadieniais), jog „rytoj ir vėl…”.
Be to, penktadieniais darbas baigiasi pusvalandžiu anksčiau. Todėl ir savaitgalis tampa visu pusvalandžiu ilgesnis, ar ne?
Penktadienį vėlai vakare, eidamas į minkštus patalus, gali džiūgauti, jog – taip taip taip! – rytoj darbą išvis nereikės, ir žadintuvas išvis neskambės, ir miegoti galėsiu kiek tik nooooriu.

Ir netgi nesvarbu, kad jau paskutinės vasaros dienos ir paskutinis vasaros savaitgalis. Nesvarbu.
Nes savaitgalis visuomet yra savaitgalis.

Ar jaučiat? Penktadienis! Savaitgalis! Ei, kaip galima nemylėti penktadienių?


Skonis: 9/10. Trapios tešlos ir švelnaus skonio porų įdaro duetas. Paprasta, tačiau jei mėgstate nesaldžius pyragus, drąsiai galite paįvairinti savo dienos meniu šiuo pyragu – mums jis buvo labai gardus.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

tešla pyrago pagrindui

Įdarui:
340 g porų stiebų
3 kiaušiniai
250 g pieno
150 fermentinio sūrio, tarkuoto
druska, pipirai

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm. skersmens kepimo indą.
3. Paruoškite pyrago tešlą pagal mėgstamą receptą (pavyzdžiui, galite rinktis šį, šį ar šį, arba tiesiog naudoti šaldytą tešlą) ir išklokite ja kepimo indo dugną bei sieneles.
4. Porus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nuvarvinkite.
5. Kiaušinius ir pieną išplakite, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite 110 g tarkuoto fermentinio sūrio.
6. Virtus porų stiebus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
7. Ant porų užpilkite kiaušinių, pieno ir fermentinio sūrio plakinį.
8. Viršų apibarstykite likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu.
9. Kepkite apie 30 – 40 minučių. Skanaus!

nesaldus pyragasporaisūris
14 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais
kitas įrašas
Obuolių pyragas su maskarpone

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Svogūnų pyragas

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Tarta su špinatais ir tunu

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Silke įdarytos bulvės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su žuvimi

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Bananiniai blynai su cinamonu

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Makaronai su pesto padažu

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Bulvių apkepas

14 komentarai

Diana 26 Rgp ’11 - 12:47 pm

Skaičiau aš apie penktadienius ir tada tavo nuotraukos kampelyje ir pradėjo saulė švytėti ( žvilgsnis užkliuvo ).
Ne šiaip sau, Asta. ). Visgi pateisini tu savo tinklaraščio vardą.

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:45 am

Diana, paglostei širdį. Ačiū labai 🙂

Reply
Indrė 26 Rgp ’11 - 2:16 pm

O pas mus penktadieniais pragaras užverda ir nei kiek diena netrumpesnė. Pirmadieniai kur kas puikesni būna, nors ir kaip sunku keltis 2 dienas miegojus kiek telpa 🙂

O tešlą kokią siūlai naudoti? 🙂

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:48 am

Indre, matai kaip 🙂 Kiekvienam skirtingai tuomet, pasirodo. Man, pavyzdžiui, atrodo, kad joks pragaras nebaisus, kai žinai, kad už penkių minučių savaitgalis 😀
Tešlą siūlau, jei tingi, naudoti sluoksniuotą, o jei netingi – bet kurią ir pateiktų recepte, visos čia puikiai tinka 🙂

Reply
Aguonėlė 26 Rgp ’11 - 2:24 pm

O jūs galit patikėti, kad man trečiadienis yra ta diena,kai jau džiaugiuos ir savaitgalį užduodžiu? Sunkiausia diena darbo atžvilgiu, tad kai ji praeina galiu atsikvėpti ir kaip ant sparnų ketvirtadienį pradėti. Penktadienis ir taip laisva 😉

Panašų poro pyragą kepiau praeitą savaitę (jį tingėjau paviešinti…begėdė). Aš tik paįvairinau šonine ir grietine. Tavo atrodo irgi liuks! Man tokių tarte/pyragų gali kelis kartus per savaitę būti 🙂

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:50 am

Aguonėle, čia tikriausiai patys didžiausi optimistai trečiadienį jau savaitgalį užuodžia 😀 Aišku, kai penktadienis jau savaitgalis (kas čia per tobulas darbas??), kitas reikalas 🙂

Tavo porų pyragas irgi labai labai skaniai skamba, mm 🙂 Pritariu, kad tokie pyragai ant pietų stalo gali puikuotis keliskart per savaitę ir vis tiek nepabosta 🙂

Reply
oditele 27 Rgp ’11 - 4:29 pm

žinoma laukiu penktadienio, bet darbų prasme tai šlykščiausia diena, nes visiems visko reikėjo vakar..:))
su tokiu yragu tik ir švęsti savaitgalius – super 😉

Reply
Asta 29 Rgp ’11 - 9:52 am

Oditėle, tavo variantas irgi realus 🙂 Bet kiek aš iš savo darbo patirties pastebėjau, penktadieniais kaip tik žmonės linkę ne verstis per galvas, bet nestresuojant nuspręsti, kad jeigu ką, tai pirmadienį padarys tą ar aną 😀

Reply
Indrė 30 Rgp ’11 - 5:57 pm

Pyragas – niam niam ir dar niam. Porus dievinu, tartus irgi. +, saugom – kopijuosim 🙂

O penktadieniai… Gaila man visos darbo dienos 18 valandą baigiasi ir po jų aš būnu per daug nusikalusi veikti kažką smagaus…

Reply
Asta 30 Rgp ’11 - 8:41 pm

Indre, skanios kopijos! 😀
O dėl penktadienių ir ne penktadienių… vis tik visada svarbiausias yra nusiteikimas 🙂

Reply
Agne 17 Vas ’14 - 10:28 pm

Super super skanus!!!! Butinai dar gaminsiu!!! 🙂

Reply
Asta 18 Vas ’14 - 5:58 am

Labai smagu, Agne, kad patiko 🙂

Reply
aldona 5 Kov ’14 - 1:38 pm

labai skanus pyragas,net neytiketina,kaip porai ystengia virsti kazkuo pyragisku!!!aciu uz recepta.Tik as juos apviriau supjaustytus.

Reply
Asta 7 Kov ’14 - 7:51 am

Nėra už ką, Aldona, man labai smagu, kad patiko 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų