Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

parašė Asta 4 Vas ’24
Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

Nuo vakarykščių virtų bulvių likučių iki nuostabiai gardžių šiandienos pietų – tik vienas lengvas receptas! O jei virtų bulvių lyg tyčia neturit, sakyčiau, kad dėl tokio skanaus valgio verta jų išsivirti. Švelni menkė, minkšti bulvių gabalėliai ir kremiškas grietinėlės padažas „suskambėjo“ tobulai.

Tikrai kartosiu dar ne kartą, rekomenduoju įsitraukti į savo savaitės meniu ir jums!

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

350 g menkės
1 ½ arb. š. prieskonių mišinio žuviai

250 g virtų bulvių
šlakelio alyvuogių aliejus
1 arb. š. džiovintų žolelių ir česnakų mišinio

2 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 česnako skiltelių
¾ stiklinės (190 ml) grietinėlės
½ stiklinės (125 ml) daržovių sultinio
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 valg. š. citrinos sulčių
2 arb. š. garstyčių
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Menkę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais ir atidėkite į šalį.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
3. Virtas bulves supjaustykite gabalėliais, suberkite į gilesnį kepimo indą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite džiovintų žolelių ir česnakų mišiniu. Išmaišykite.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles ir maišydami kepkite porą minučių.
6. Supilkite grietinėlę, daržovių sultinį, pagardinkite druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Kaitinkite, kol užvirs, ir dar kelias minutes, kol padažas ims tirštėti. Įmaišykite smulkintus krapus.
7. Kepimo indą su bulvėmis išimkite iš orkaitės. Sudėkite žuvies gabalėlius, ant viršaus supilkite grietinėlės padažą. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių, kol žuvis bus iškepusi.

Recepto įkvėpimas: The Modern Proper

bulvėsčesnakaigarstyčiosgrietinėlėkrapaimenkėsultinyssvogūnaižuvis
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Virtų bulvių cepelinai su varške
kitas įrašas
Kokosinė avižinė košė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Daržovių apkepas

Kibinai su kiauliena

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Saldžios dovanos Mamai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Plikyti riestainiai

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Duonos lazdelės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų