Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMakaronų patiekalaiSalotosŠaltieji užkandžiai

Makaronų salotos su kepta vištiena

parašė Asta 29 Gru ’20
Makaronų salotos su kepta vištiena

Tarp Kalėdų ir Naujų – šis laikas man labai patinka. Kai visos dienos iki Kalėdų jau būna suskaičiuotos, kai šventėms kruopščiai lygintos staltiesės sulankstomos ir padedamos atgal į spinteles, kai nurimsta vidinis chaosas. Kai nuo pečių nukrenta nepaaiškinamų lūkesčių našta (aš vis dar nemoku jų neturėti) ir galima nieko per daug ne-pla-nuo-ti. Kai iš esmės vienintelis planas – tiesiog pailsėti ir patingėti, žiūrėti filmus ir skaityti knygas, sukritus ant kilimo žaisti žaidimus ir kartais truputį juokingai pašokti ar padainuoti, o tada – iš širdies pakvatoti.

Leiskit, atspėsiu, kulinarinių iššūkių tarp Kalėdų ir Naujų daugelis sau taip pat nekeliame, tiesa? Greitai, paprastai, skaniai – tai viskas, ko norisi. O makaronai, kaip pasakytų mano saulėtas virtuviukas, visada yra skanu.

Tiesa, tam mažam gurmanui makaronai, nepaisant jų formos ar dydžio, vis dar skaniausi tiesiog su sviestu ir druska. Tuo tarpu aš sau susimaišiau makaronų salotų – kaspinėlius (Farfalle Rigate) sumaišiau su pomidorais, avokadais, raudonaisiais svogūnais, gražgarstėmis. Pagardinau pikantišku graikiško jogurto-majonezo padažu, patiekiau su kepta vištiena. Improvizuoti, kaip ir su bet kuriomis salotomis, čia galima labai daug, bet šis variantas, pažadu, labai gardus!

Salotas ruošiau su itališkais „La Molisana“ kietagrūdžių kviečių makaronais. Jau keletą metų tai vieni mėgstamiausių mūsų šeimos makaronų. Pastaruoju metu „La Molisana“ savo socialiniuose tinkluose edukuoja ir skatina artimiau susipažinti su įvairiomis makaronų rūšimis bei jų istorija. Užsukite į jų Facebook ar Instagram profilį – sužinosite, kuo radiatoriai skiriasi nuo straublių, kaip teisingai tarti tagliatelle pavadinimą ir kodėl vieni makaronai labiau tinka apkepams, o kiti – salotoms?

Tuo tarpu dabar… gaminam salotas?

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

Makaronų salotos su kepta vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
300-400 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (raudonėlių, bazilikų, rozmarinų)
mažo žiupsnelio kajeno paprikos

Salotoms:
250 g „La Molisana“ makaronų-kaspinėlių (Farfalle Rigate)
žiupsnio druskos
250 g vyšninių pomidorų
1 didelio avokado
¼ raudonojo svogūno
100 g gražgarsčių

Padažui:
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
½ stiklinės (125 ml) majonezo
2 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. džiovinto malto česnako
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (raudonėlių, bazilikų, rozmarinų)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Vištieną iš visų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi. Visus prieskonius sumaišykite ir prieskonių mišiniu tolygiai ištrinkite visa vištieną.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo). Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją.
4. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, tuomet pjaustykite ir patiekite su salotomis.

5. Kol vištiena kepa, paruoškite salotas. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius perliekite šaltu tekančiu vandeniu.
6. Pomidorus perpjaukite perpus, avokadus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, raudonąjį svogūną supjaustykite labai plonais pusžiedžiais.
7. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, pomidorus, avokadus, svogūnus ir gražgarstes. Paskirstykite į lėkštes. Ant viršaus dėkite po keletą gabalėlių pjaustytos vištienos.

8. Padažui visus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros. Pagardinkite salotas ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „La Molisana“.
#reklama #lamolisana

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

 Makaronų salotos su kepta vištiena

avokadaičesnakaicitrinosgraikiškas jogurtasgražgarstėsmajonezasMakaronų patiekalaipadažaspomidoraisalotosvištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu tortas
kitas įrašas
Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Sodos duona su rozmarinais

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinių dribsnių blynai

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Naminiai mėsainiai

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Purūs varškės keksiukai

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Karameliniai kvadratėliai

Aguoninis obuolių pyragas

Saldūs rageliai su šokoladu

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Saldžios dovanos Mamai

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 4

    Tiramisu Affogato

    28 Lap ’21
  • 5

    Šokoladinis cukinijų keksas

    31 Lie ’11
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (309)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (37)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (16)
  • LENGVI KĄSNELIAI (287)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (49)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų