Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPIETŪS DĖŽUTĖJEPusryčiaiŠaltieji užkandžiaiSumuštiniai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

parašė Asta 4 Bir ’18
Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mane žavi vaikų nuoširdumas. Tai, kad jie neturi sau primesto kartais visai nesąmoningo ir pagrindo neturinčio gėdos jausmo. Kad jiems nieko tokio, jog mėgstamiausias jų patiekalas – sumuštiniai. Ir ne kokie ohoho, bet visai paprasti, su kumpiu ir sūriu.

Mane žavi tai, kad jie geba žiūrėti vieni kitiems į akis. Nerūšiuoja vieni kitų į tuos, kurie kažko verti, ar priešingai. Nematuoja žmonių pagal jų drabužius, šukuosenas ar likutį banko sąskaitoje. Net per gyvenimą nuveikti darbai ir pasiekimai jiems nėra įdomūs – jie nesižvalgo į praeitį ir nesistengia savo žodžių apvelti dešimtimis poteksčių. Jie laiką leidžia su tuo, kuris yra šalia. Su tokiu, koks jis yra dabar. Ir sako tai, ką iš tiesų galvoja bei jaučia.

Ir jie tikrai negalvoja apie tai, ką žmonės pagalvos.

Mes turime iš jų mokytis drąsos. Drąsos būti savimi, su savo pomėgiais ir silpnybėmis. Nesijaudinti dėl to, ką žmonės pagalvos, nes 99 atvejais iš šimto, jie… nepagalvos. Jie galvos apie savo namus, vaikus, darbus, reikalus, pirkinių sąrašą, tetos gimtadienį, galiausiai – apie savo nesutvarkytus nagus, kuriuos skaudžiai gniauš į kumščius ir slėps bijodami to, ką pagalvosite apie juos. Tik štai kur bėda – taip smarkiai susirūpinę savimi, kitų mes nepastebime. Nepastebi ir mūsų.

Vaikai, priešingai, yra tokie stebinančiai atidūs. Mokantys atskirti emocijas, balso intonacijos. Visiškai nesirūpinantys tuo, kad jų palaidinė ne iš naujausios kolekcijos, o ant šortų klešnės – dėmė nuo ką tik valgytų nuvarvėjusių ledų. Jie tokie tikri; kada suaugusieji praranda tą tikrumą?

Vaikai tai moka: vietoje nesibaigiančio susirūpinimo jie renkasi džiaugtis, linksmintis ir matyti gražiąsias puses. Ir mes visi kažkada tą mokėjome, tik bėgant metams išbarstėme savo vaikišką mokėjimą besąlygiškai džiaugtis kiekviena diena.

Būti mama yra labai gera, nes gali susimažinti iki to mažo nuostabaus žmogučio ir žvelgti į pasaulį jo akimis. Nereikia daug laiko, kad suprastum, jog tas kartais užvaldantis perdėtas noras būti dideliu ir reikšmingu tik slepia baimes būti savimi – pažeidžiamu, silpnu, klystančiu, ne viską mokančiu ir žinančiu.

Šią vasarą skiriu buvimui savimi. Noriu būti drąsesnė. Nuoširdesnė ir tikresnė. Noriu semti pilnas saujas džiaugsmo – taip nuoširdžiai, kaip tą moka vaikai.

Pradėsiu nuo sumuštinių, šypt; nes nepaisant to, kad rytais mūsų namuose dažniausiai verda košė, sumuštinius aš labai mėgstu ir labai jų pasiilgau!

Ei, mielieji. Tegul būna ši vasara ypatinga!

 Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

 Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Rausvą pietų dėžutę vaikams galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Skonis: 10/10. Bet gali būti ir vos 3/10, jei pasirinksite neskanius ar nekokybiškus produktus. Ruošiant sumuštinius ypač svarbu pasirinkti skaniausią duoną, gardžiausią kumpį, mėgstamiausią sūrį ir sultingiausius, saldžius, puikius pomidorus, traškius salotų lapus. Jei tą padarysite, garantuoju – sumuštinis bus vertas dešimtuko! Labai paprastas, bet labai gardus.

Sudėtingumas: paprasta kai dukart du.

 Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

2 riekių juodos pilnagrūdės duonos
2 arb. š. pesto padažo
2 riekelių kalakutienos kumpio
2 riekelių fermentinio sūrio
4 griežinėlių pomidoro
4-6 salotos lapų

GAMINIMO EIGA

1. Duonos riekes perpjaukite per pusę.
2. Du duonos gabalėlius aptepkite pesto padažu. Ant jų dėkite kalakutienos kumpį, ant šio – sūrio riekeles, pomidoro griežinėlius ir salotos lapus. Galiausiai užvožkite kitais dviem duonos gabalėliais.
3. Sumuštinius lengvai paspauskite, suvyniokite į kepimo popierių, perriškite virvele ir sudėkite į pietų dėžutę.

 Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

bazilikaiduonakalakutienapestopietų dėžutėspietūs dėžutėjepomidoraipusryčiaisalotossumuštiniaisūrisužkandžiai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais
kitas įrašas
Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir rabarbarais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Šakšuka su bolivine balanda

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Sveikuoliški batonėliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir dešros gumbo

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Varškės apkepas su moliūgais

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinės bandelės

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Prancūziški skrebučiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Saldžios dovanos Mamai

Žaliasis avokadų kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų