Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

parašė Asta 12 Kov ’23
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Lietiniai su varške – nostalgiški vaikystės blyneliai. Norėdami suteikti jiems naujų spalvų, į varškę įmaišykite karamelizuotų bananų. Šie ne tik pasaldins varškės įdarą, bet ir suteiks gardaus karamelinio-bananinio skonio. Įdarą galite sutrinti trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros, bet siūlau daryti priešingai – išmaišyti ir palikti nedidelius karamelizuotų bananų gabalėlius.

Jei tokių lietinių norite iškepti savaitgalio pusryčiams, didžiąją dalį darbo galite atlikti iš vakaro – išsikepti lietinius, pasiruošti įdarą ir sulankstyti blynelius. Pernakt laikykite juos šaldytuve, uždengtus maistine plėvele. Ryte beliks įkaitinti keptuvę ir apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus iki nuostabiai gražios auksinės spalvos.

Lietiniai blyneliai gali būti gardžiausiais smaližių pusryčiais ar net desertu – kepkite juos saldžius, pagardinkite šviežiomis uogomis, milteliniu cukrumi, o galbūt apšlakstykite klevų sirupu ar pagardinkite plaktos grietinėlės kepure. Rinkitės mėgstamiausius priedus – daugelis jų tobulai derės su varške įdarytais lietiniais.

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 vnt. Paruošimo laikas: 20 min. + lietinių kepimas

INGREDIENTAI

5-6 lietinių (blynelių receptą rasite čia)

2 sunokusių bananų
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 valg. š. sviesto
2 pakelių (360 g) varškės
1 kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
½ arb. š. malto cinamono

aliejaus (kepimui)

Patiekti:
miltelinio cukraus
šilauogių
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite lietinius blynelius pagal šį ar kitą mėgstamą receptą.
2. Pasiruoškite įdarui reikalingus ingredientus.

3. Karamelizuokite bananus. Bananus supjaustykite riekelėmis. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, kad riekelės pasidengtų iš visų pusių.

4. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite riekeles ir kepkite kelias minutes nejudindami, kol gardžiai karamelizuosis. Apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol gardžiai apkeps ir iš kitos pusės. Išimkite ir atidėkite į lėkštę.

5. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, vanile ir cinamonu.

6. Sudėkite pusę karamelizuotų bananų riekelių ir pertrinkite.

7. Imkite po vieną lietinį. Jo krašte dėkite po du-tris šaukštus įdaro. Sulankstykite blynelį taip, kad įdaras liktų viduje (žr. nuotraukas).

8. Taip paruoškite visus blynelius. Taip paruoštus blynelius galite kepti iš karto, pernakt laikyti šaldytuve ir kepti kitą dieną, arba užšaldyti.
9. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Sulankstytus blynelius apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gardžiai apskrus, o įdaras viduje bus karštas ir iškepęs.
10. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, pagardinę uogomis ir karamelizuotais bananais, ir papuošę šviežių mėtų lapeliais, arba naudokite kitus mėgstamus pagardus.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bananaiblynaiblyneliaicinamonaslietiniaipusryčiaivanilėvarškė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Minkšti citrininiai sausainiai
kitas įrašas
Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Prieskoniniai riešutai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis avokadų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Žaliasis humusas

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Karšti skrebučiai su lašiša

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų