Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseGĖRIMAIKarštieji gėrimaiSALDUMYNAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

parašė Asta 17 Sau ’21
Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Savaitgalio rytas. Toks tylus, atrodo galėtum išgirsti krentančią snaigę. Ar vėjo gūsį – per menką, kad sujudintų storomis sniego kepurėmis pasidabinusias pušų šakas. Žvelgdama pro langą į baltą žiemą, kvėpuoju labai lėtai – saugau prisiglaudusio sūnaus miegą ir kuklias tylos minutes.

Žinau, kad mano pasaulis tuoj ir vėl sudrebės – nerangiai pasimuistęs, jis pabus. Dar minutė, ir tylą užpildys čiauškesys ir sapnų aptarimai, dar viena – ir jis šoks iš lovos, už rankos vesdamas ir mane. Diena prasideda, nevalia jos prasnausti! Tiek tos tylos ir ramybės namuose, kuriuose gyvena trimečiai žmonės, – ant rankų pirštų suskaičiuotum minutes.

Nuo kaitlentės nukėlusi mažą puodą su kvepiančiu šokoladu, pakviečiu saulėtą virtuviuką paragauti. Pasemiu mažu šaukšteliu, papučiu, ištiesiu jam, ir stebiu įtarų žvilgsnį, kol jis pajaučia saldumą – „mmm, skanu, mama!”. Kartais štai tiek tereikia dar kelioms jaukioms tylos minutėms sukurti. Visai nedaug!

Karštą šokoladą šįkart viriau su kokosų pienu, pagardinau šildančiais žiemos prieskoniais – cinamonu, muskatais, imbierais. Kad būtų tirštesnis – kuo tikriausiais savaitgalio desertas! – įbėriau šaukštą kukurūzų krakmolo. Paskaninau plakta grietinėle, mažais zefyriukais ir dar saujele tarkuoto šokolado. Ar jaučiat tą saldumą? Šildantį, svaiginantį!

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kol karštas šokoladas lėtai kaito, orkaitėje spėjo iškepti „Dr. Oetker“ jogurtiniai keksiukai – purūs, kvapnūs, minkšti, drėgni ir tikrai labai skanūs. Puikūs visoms toms dienoms, kai saldumynų noras užklumpa netikėtai; visiems tiems kartams, kai tešlos užmaišymui tėra dvi laisvos minutės; ir visiems tiems retai kepantiems savaitgaliautojams, kurie nori skanių keksiukų, bet visai neturi ūpo ieškoti atsakymų, kaip gi juos iškepti?  

„Dr. Oetker“ keksiukai sutelpa į vieną dėžutę – joje rasite keksiukų mišinį, miltelinį cukrų keksiukų apibarstymui ir 12 popierinių keksiukų formelių, kurios yra tokios tvirtos, kad papildomos metalinės keksiukų formos nereikės. Papildomai savo virtuvėje teks surasti 2 kiaušinius, 100 ml aliejaus ir 100 ml pieno ar jogurto. Dvi minutės tešlos užmaišymui, 17 minučių orkaitėje, skanaus!

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 maži puodeliai Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (250 ml) kokosų pieno (iš skardinės)
1 stiklinės (250 ml) pieno
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 valg. š. kakavos
½ arb. š. malto cinamono
mažo žiupsnio malto muskato
mažo žiupsnio malto imbiero
3 valg. š. klevų sirupo
90 g juodojo šokolado

Patiekti:
cinamono lazdelių
plaktos grietinėlės
tarkuoto juodojo šokolado
mažų zefyriukų (marshmallow)

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame puode sumaišykite kokosų pieną, pieną ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite virš silpnos ugnies, kol užkais, bet neužvirs.
2. Kelis šaukštus karšto pieno mišinio įpilkite į nedidelį dubenėlį ir sumaišykite jame su kukurūzų krakmolu, kakava ir prieskoniais iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą su pienu ir maišydami kaitinkite dar kelias minutes, kol sutirštės.
3. Nuimkite nuo ugnies ir iš karto įmaišykite klevų sirupą bei gabalėliais sulaužytą šokoladą, kol šis ištirps.
4. Supilkite į stiklines. Papuoškite plakta grietinėle, cinamono lazdelėmis, apiberkite tarkuotu šokoladu. Skanaukite iš karto.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

 Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

cinamonasgrietinėlėimbieraikakavaklevų sirupaskokosų pienaskukurūzų krakmolasmuskatasšokoladasvanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žaliasis humusas
kitas įrašas
Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

Šokoladainis su vyšniomis

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

Tiramisu tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Lietiniai blyneliai su varške

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Cinamoniniai biscotti

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Tiramisu Affogato

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Moliūgų kava

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (548)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (97)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų