Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

parašė Asta 3 Sau ’21
Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Šiais metais, kaip niekad iki šiol, ničnieko sau nežadėjau. Nei numesti dešimt kilogramų, nei atsisakyti cukraus, nei sportuoti penkiskart per savaitę. Tie pažadai, kad ir kiek kartų kartoti, dar niekad man nesuteikė laimės. Kita vertus, esu dėkinga, nes jie pamažu atvėrė akis: rūpestis savimi, savo sveikata ir laime, nereiškia nei griežtų draudimų, nei kategoriškų pareiškimų.
⠀
Priešingai. Rūpestis savimi slypi balanse, savęs pajautime. Ir taip jau yra, kad kartais rūpintis savimi tenka kepant pyragus, o kartais – verdant sriubą. Kartais – sportuojant, o kartais – gulint ant sofos. Kartais – dirbant iš peties, kad net rūksta, o kartais – leidžiant sau truputį patingėti.
⠀
Noriu nebejausti sąžinės graužaties dėl to, kad ne visos mano dienos sutelpa į menamą „tobulumo“ vaizdinį. Jos nesutelpa. Niekad. Jos per daug skirtingos. Ir juk nieko čia tokio!
⠀
Vietoje begalės pažadų – tiesiog pasistengsiu būti tikra, atvira ir nuoširdi tiek, kiek galiu. Kasdienėmis pastangomis tikiu kur kas labiau nei vidurnaktį sau duotais pažadais.
⠀
Čia, savo saulėtoje virtuvėje, aš ir toliau sluoksniuosiu tortus. Maišysiu salotas. Kepsiu mėsą. Virsiu sriubas. Bus dienų, kai gaminsiu pusfabrikačius. Dienų, kai minkysiu tešlą picai nuo nulio, ir dienų, kai picą išsirinksiu iš šaldiklio parduotuvėje. Gal kartais užkandžiui norėsiu tik saujos riešutų, kitais kartais – riešutus norėsiu matyt tik šokoladiniam batonėlyje šalia karamelės, ir niekaip kitaip!
⠀
Kaip ir iki šiol, taip ir toliau, savo skonių pilna kelione dalinsiuosi čia. Pažadu, kad receptų bus labai įvairių. Tikiuosi, kad galėsite atrasti tuos, kurie bus parašyti lyg jums!

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Kol žiemos rytai vis dar tokie ilgi ir tamsūs, šviesą galime susikurti ir štai taip. Mielomis smulkmenomis, mažais pasilepinimais, skaniais pusryčiais.

Šis pudingas su keptais obuoliais – jis lyg mažas savaitgalis dailiame dubenėlyje, kad ir kurią dieną jį pasiruoštumėte. Ta diena gali būti šiandien, gali būti rytoj ar poryt, bet – tegul ji būna. Jau seniai nevalgiau tokių jaukių ir šildančių pusryčių; man būtų smagu, jei receptą išmėgintumėte ir jūs. Ką manot?

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Chia pudingui:
1 stiklinės (250 ml) pieno
žiupsnio druskos
žiupsnio malto cinamono
3 valg. š. (40 g) ispaninio šalavijo sėklų (chia)
2 valg. š. klevų sirupo

Obuoliams:
2-3 vidutinio dydžio obuolių
1 valg. š. rudojo cukraus
½ arb. š. malto cinamono
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. sviesto

Patiekti:
skrudintų lazdynų riešutų
kokosų riekučių
klevų sirupo

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingą. Visus pudingui skirtus ingredientus sumaišykite nedideliame puode. Kaitinkite, vis pamaišydami, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir maišydami pavirkite dar porą minučių, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite brinkti, kol paruošite obuolius.
2. Paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis.
3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol obuoliai taps minkšti. Neleiskite jiems sukristi iki tyrės, kubeliai vis dar turi laikyti savo formą.
4. Patiekite. Šiltą chia pudingą supilkite į dubenėlį. Ant viršaus dėkite keptus obuolius, apibarstykite skrudintais lazdynų riešutais ir džiovintų kokosų riekutėmis. Apšlakstykite klevų sirupu ir patiekite.

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

 Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais ir lazdynų riešutais

chiacinamonascitrinosispaninio šalavijo sėklosklevų sirupaskokosaikošėlazdynų riešutaiobuoliaipienaspusryčiairiešutai
4 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronų salotos su kepta vištiena
kitas įrašas
Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Grikių granola

Pica „Margarita“

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Žaliasis humusas

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Burokėlių ir fetos blyneliai

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Šilauogių „clafoutis“

Tiramisu blynų tortukai

4 komentarai

Rasa 30 Sau ’21 - 10:40 pm

Kaip idomu, niekad nepamaniau apie silta chia pudinga. Butinai ismeginsiu.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:19 am

Rasa, tikiuosi, kad patiks! 🙂

Reply
Dovilė 25 Kov ’21 - 6:05 pm

Išbandžiau. Pirmą kartą pudingas su sėklomis gavosi per skystas. Antrą kartą tirštinau su krakmolu. Labai tinka obuoliai-skanumėlis. Vertas dėmesio ir pabandymo receptas.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:20 am

Dovile, jis ir yra pakankamai minkštas, nors skystu nepavadinčiau 🙂 Šiaip ar taip, jei mėgstate tirštesnį, nereikia tirštinti krakmolu – tiesiog naudokite daugiau chia sėklų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų