Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su keptais batatais ir vištiena

parašė Asta 9 Geg ’24
Salotos su keptais batatais ir vištiena

Aš tikrai labai mėgstu salotas. Tik ne tas, kur trys žali lapai, griežinėlis agurko ir keli citrinų sulčių lašai, bet štai tokias – sočias, spalvingas, rimtas salotas!

Šįkart salotų dubenyje susitiko minkšti keptų batatų gabalėliai, sultinga vištiena, švelnūs avokadai, gaivūs pomidorai ir agurkai, o slaptas ingredientas – pikantiškas, sodrus, švelniai aštrus „Peanut Rāyu“ čili aliejaus padažas su žemės riešutais, keptais česnakais ir sezamų sėklomis iš „Flavourgems“.

Nuostabus dalykas maisto gamyboje yra tas, jog pakanka vos vieno naujo, netikėto, ryškaus skonio ingrediento, kad mėgstamų produktų derinys atsiskleistų naujomis spalvomis ir iš naujo sukurtų tą „vau!“ momentą.

Kiaušiniai su šiuo padažu – kitokie. Pusryčių sumuštinis – kitoks. Orkaitėje keptos bulvės, trinta moliūgų sriuba, net salotos – kitokios! Ir viskas, ką beragaučiau, – VAU!

„Flavourgems“ rasite net keturių rūšių „White Mausu“ padažus: tradicinį ir ypatingai aštrų „Peanut Rāyu“, taip pat padažą su juodosiomis pupelėmis ir dūmų aromato padažą. Mano favoritas, akivaizdu, – klasikinis „Peanut Rāyu“; labai gali būti, kad ateities receptuose jis pašmėžuos dažniau. O pradedam – nuo salotų!

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
1 vištos krūtinėlės (450-500 g)
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ žaliosios citrinos sulčių
2 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 arb. š. džiovintų česnakų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Batatams:
1 batato (saldžiosios bulvės)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
gūžės šviežių salotų
2 trumpavaisių (arba ½ ilgavaisio) agurko
250 g vyšninių pomidorų
1 gerai sunokusio avokado
½ raudonojo svogūno

Padažui:
3 valg. š. „Peanut Rāyu“ čili aliejaus padažo su žemės riešutais, česnakais ir sezamų sėklomis

GAMINIMO EIGA

1. Pamarinuokite vištieną. Vištienos krūtinėlę (dvi puseles) įdėkite į sandarų marinavimui skirtą maišelį ar dubenį. Užpilkite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis, sojų padažu, balzaminiu actu, pagardinkite ruduoju cukrumi, garstyčiomis, prieskoninėmis žolelėmis, česnakais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Palikite marinuotis 30 min. kambario temperatūroje arba 2 val. šaldytuve.

2. Iškepkite vištieną ir batatus. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Saldžiąją bulvę nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, rūkyta paprika, druska ir pipirais.
4. Paruoštus batatus vienu sluoksniu suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šalia į kepimo skardą dėkite pamarinuotą vištieną.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 18-20 minučių, kol vištiena bus iškepusi (vidinė temperatūra turi siekti 74 laipsnius), o batatai – minkšti ir truputį apskrudę.

6. Paruoškite salotas. Į dubenį berkite suplėšytus salotų lapus. Ant viršaus dėkite keptų batatų gabalėlius, smulkintus agurkus, pomidorus, avokadus, smulkiai pjaustytus raudonuosius svogūnus, kubeliais supjaustytą keptą vištieną.
7. Ant viršaus dėkite tris dosnius šaukštus „Peanut Rāyu“ padažo ir išmaišykite. Ragaukite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Flavourgems“.
#reklama #flavourgems #peanutrayu

agurkaiavokadaibalzaminis actasbatataicitrinosgarstyčiospomidorairaudonieji svogūnaisaldžiosios bulvėssalotossojų padažasvištiena
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis varškės apkepas
kitas įrašas
Pusryčių duoniukai su rikota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Varškės blyneliai su pabarstukais

Grikių granola

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Salotos su kepta lašiša

Pusryčių sumuštiniai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kreminis airiško viskio likeris

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Moliūgų kava

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų