Aš tikrai labai mėgstu salotas. Tik ne tas, kur trys žali lapai, griežinėlis agurko ir keli citrinų sulčių lašai, bet štai tokias – sočias, spalvingas, rimtas salotas!
Šįkart salotų dubenyje susitiko minkšti keptų batatų gabalėliai, sultinga vištiena, švelnūs avokadai, gaivūs pomidorai ir agurkai, o slaptas ingredientas – pikantiškas, sodrus, švelniai aštrus „Peanut Rāyu“ čili aliejaus padažas su žemės riešutais, keptais česnakais ir sezamų sėklomis iš „Flavourgems“.
Nuostabus dalykas maisto gamyboje yra tas, jog pakanka vos vieno naujo, netikėto, ryškaus skonio ingrediento, kad mėgstamų produktų derinys atsiskleistų naujomis spalvomis ir iš naujo sukurtų tą „vau!“ momentą.
Kiaušiniai su šiuo padažu – kitokie. Pusryčių sumuštinis – kitoks. Orkaitėje keptos bulvės, trinta moliūgų sriuba, net salotos – kitokios! Ir viskas, ką beragaučiau, – VAU!
„Flavourgems“ rasite net keturių rūšių „White Mausu“ padažus: tradicinį ir ypatingai aštrų „Peanut Rāyu“, taip pat padažą su juodosiomis pupelėmis ir dūmų aromato padažą. Mano favoritas, akivaizdu, – klasikinis „Peanut Rāyu“; labai gali būti, kad ateities receptuose jis pašmėžuos dažniau. O pradedam – nuo salotų!
Salotos su keptais batatais ir vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienai:
1 vištos krūtinėlės (450-500 g)
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ žaliosios citrinos sulčių
2 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 arb. š. džiovintų česnakų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Batatams:
1 batato (saldžiosios bulvės)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Salotoms:
gūžės šviežių salotų
2 trumpavaisių (arba ½ ilgavaisio) agurko
250 g vyšninių pomidorų
1 gerai sunokusio avokado
½ raudonojo svogūno
Padažui:
3 valg. š. „Peanut Rāyu“ čili aliejaus padažo su žemės riešutais, česnakais ir sezamų sėklomis
GAMINIMO EIGA
1. Pamarinuokite vištieną. Vištienos krūtinėlę (dvi puseles) įdėkite į sandarų marinavimui skirtą maišelį ar dubenį. Užpilkite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis, sojų padažu, balzaminiu actu, pagardinkite ruduoju cukrumi, garstyčiomis, prieskoninėmis žolelėmis, česnakais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Palikite marinuotis 30 min. kambario temperatūroje arba 2 val. šaldytuve.
2. Iškepkite vištieną ir batatus. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Saldžiąją bulvę nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, rūkyta paprika, druska ir pipirais.
4. Paruoštus batatus vienu sluoksniu suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šalia į kepimo skardą dėkite pamarinuotą vištieną.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 18-20 minučių, kol vištiena bus iškepusi (vidinė temperatūra turi siekti 74 laipsnius), o batatai – minkšti ir truputį apskrudę.
6. Paruoškite salotas. Į dubenį berkite suplėšytus salotų lapus. Ant viršaus dėkite keptų batatų gabalėlius, smulkintus agurkus, pomidorus, avokadus, smulkiai pjaustytus raudonuosius svogūnus, kubeliais supjaustytą keptą vištieną.
7. Ant viršaus dėkite tris dosnius šaukštus „Peanut Rāyu“ padažo ir išmaišykite. Ragaukite iš karto.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Flavourgems“.
#reklama #flavourgems #peanutrayu