Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsDuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEŠaltieji užkandžiaiŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

parašė Asta 16 Geg ’25
Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Greitai ir paprastai paruošiamos, nuostabiai minkštos, purios ir gardžios – tokios yra šios bandelės su dešrelėmis. Gaminamos iš klasikinės mielinės tešlos ir mėgstamiausių pieniškų dešrelių, jos gali tapti puikiu užkandžiu. Kepkite jų išvykoms, piknikams, vaikų ekskursijoms ar pietų dėžutėms. Jei gaminate pietums ar vakarienei, patiekite dar šiltas, su karštu sultiniu.

Tai – skanus, jaukus, truputį nostalgiškas receptas. Bandelės patiks tiek mažiems, tiek dideliems, – gaminkime žingsnis po žingsnio kartu!


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • MIELĖS. Tam, kad mielinė tešla pavyktų, mielės turi būti aktyvios. Dubenėlyje sumaišius šiltą pieną, cukrų ir sausas mieles, po maždaug dešimties minučių jų paviršius turi būti suputojęs. Tai – ženklas, kad mielės aktyvios. Jei paviršius nesuputoja, reikėtų šį žingsnį pakartoti iš naujo, nes neaktyvios mielės neiškels tešlos. Dažniausiai suaktyvinti mieles trukdo per karštas ar per šaltas pienas, arba pasibaigęs mielių galiojimo laikas (tikrinkite jį ant pakuotės ir nenaudokite mielių, kurių galiojimo laikas – pasibaigęs).
  • MILTAI. Mieliniams kepiniams rinkitės aukščiausios rūšies kvietinius miltus, turinčius pakankamai daug glitimo. Tokie yra žymimi 550D arba 550C.
  • MINKYMAS. Mielinę tešlą reikėtų minkyti apie dešimt minučių. Minkyti galite rankomis ar naudodami elektrinę tešlos maišyklę (pavyzdžiui, pastatomą plaktuvą su tešlos minkymo antgaliu). Kuo ilgiau minkote tešlą, tuo stipresnės tampa glitimo gijos – tešla tampa glotni, elastinga mažiau lipni.
  • KILDINIMAS. Pagal šį receptą tešla yra kildinama šaldytuve ir kildinimui užtenka vos 30-60 minučių. Kildinamos tešlos tūris turi padvigubėti – tai ženklas, kad tešla tinkamai iškilusi ir paruošta formavimui.
  • DEŠRELĖS. Rinkitės kokybiškas, skanias pieniškas dešreles. Atkreipkite dėmesį, kad paprastai jų galite įsigyti dviejų dydžių – standartinių ir dvigubai trumpesnių, dažnai vadinamų „vaikiškomis“). Jei naudosite standartinio dydžio (ilgesnes), prieš formuodami bandeles galite jas perpjauti perpus. Mažesnes bandeles valgyti smagiau.
  • PAGARDAI. Suformuotas ir plaktu kiaušiniu apteptas bandeles galite pagardinti sezamų sėklomis arba mėgstamu prieskonių mišiniu, pavyzdžiui, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, prieskonių mišiniu picai ar „Persiladas“ prieskonių mišiniu.
  • PATIEKIMAS. Bandelės skanios tiek šiltos, tiek jau atvėsusios. Labai gardu jas valgyti vienas, su pomidorų padažu arba su puodeliu šilto sultinio.
  • LAIKYMAS. Bandelės iškils gardžios iki trijų dienų. Nesuvalgytas laikykite sandariame inde ar įsuktas į maistinę plėvelę, kad tešla neapdžiūtų, neišsausėtų. Jei kambaryje šilta, bandeles laikykite šaldytuve.

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 24 vnt. Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

¾ stiklinės (190 ml) šilto pieno
1 valg. š. cukraus
7 g sausų mielių
3 ½ stiklinės (490 g) kvietinių miltų (550 D)
½ arb. š. druskos
200 g minkšto sviesto

24 vnt. mažesnių („vaikiškų“) pieniškų dešrelių

Viršui:
1 kiaušinio
sezamų sėklų (nebūtinai)

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Paruoškite tešlą. Nedideliame dubenėlyje šluotele sumaišykite šiltą (bet ne karštą) pieną, cukrų ir sausas mieles. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje dešimčiai minučių. Per šį laiką mielės turi tapti aktyvios – mišinio paviršius turi suputoti (susidaryti „kepurėlė“).

3. Dideliame dubenyje miltus sumaišykite su druska.

4. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą. Miltus, druską ir sviestą trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai (neliks sausų miltų).

5. Supilkite aktyvų mielių mišinį, išmaišykite ir išminkykite tešlą. Galite minkyti rankomis ar elektriniu tešlos maišytuvu. Minkykite apie 10 minučių, kol gausite minkštą, glotnią tešlą.

6. Išminkytą tešlą dėkite į lašeliu aliejaus išteptą švarų dubenį. Tešlos rutulį apsukite, kad visas paviršius pasidengtų aliejumi. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame 30-60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

7. Suformuokite bandeles. Pakilusią tešlą kelis kartus paminkykite, perkelkite ant švaraus, miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiokite apie 3-4 mm storio tešlos lakštą.

8. Tešlos lakštą supjaustykite maždaug 2 cm pločio juostelėmis.

9. Imkite po vieną dešrelę ir apsukite tešlos juostele. Taip suformuokite visas bandeles. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų.

10. Bandelių paviršių aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu ir apiberkite trupučiu sezamų sėklų.

11. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
12. Kepkite bandeles įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.

13. Patiekite dar šiltas ar jau atvėsusias.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bandelėsdešrelėsmaistas gamtojemielėsužkandis
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Moliūginė avižinė košė

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Salotos su kepta lašiša

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Moliūgų kava

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 6

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų