Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

parašė Asta 22 Geg ’25
Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

Nieko naujo po saule – laikas bėga septynmyliais žingsniais. Dar triskart mirktelėsim, ir bus vasara – šilumos, šviesių vakarų ir iki saldumo prisirpusių braškių pripildytas metų laikas.

Turėsim tris mėnesius vasaros norams pildyti. Gal pradėkim nuo pyrago su braškėm? Paprastai paruošiamas, minkštas ir purus, su traškiais trupiniais ir ryškiausiomis vasaros uogomis – jis nuostabiai skanus! Aš tikiu, kad jums labai patiks, bet sutarkime taip – pabandykite, o tuomet man parašykite.


Yra toks posakis „gero po truputį“, bet, žinot, paprieštarausiu – yra gerų dalykų, kurių verta turėti daugiau nei truputį. Visai neseniai „Dr. Oetker“ į savo asortimentą įtraukė kepimo miltelius ir vanilinį cukrų didesnėse pakuotėse. Lenkim pirštus ir skaičiuokim privalumus: patogiau naudoti, lengviau atidaryti ir uždaryti, ilgiau užtenka, tvarkingiau atrodo lentynoje. Apie produktų kokybę kalbėti tikriausiai nė nereikia – jau beveik šešiolika metų kepiniai saulėtoje virtuvėje kyla „Dr. Oetker“ kepimo miltelių dėka, šypt.

Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 60-70 min.

INGREDIENTAI

Trupiniams:
2/3 stiklinės (93 g) miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
60 g tirpinto sviesto

Braškėms:
500 g braškių
2 valg. š. cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
2 valg. š. citrinų sulčių
3 valg. š. miltų

Tešlai:
200 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 didelių (arba 3 mažų) kiaušinių
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
2 arb. š. kepimo mitelių
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

2. Paruoškite trupinius. Dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
3. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite šakute, kol gausite lipnius trupinius. Atidėkite į šalį.

4. Paruoškite braškes. Supjaustykite jas gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis, citrinų sultimis ir miltais. Atidėkite į šalį.

5. Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą, cukrų ir vanilinė cukrų plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius.
6. Sudėkite graikišką jogurtą, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles ir dar kartą išplakite, kol produktai susimaišys.
7. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Įsijokite į šlapių produktų mišinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

8. Iškepkite. Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje.
9. Ant viršaus tolygiai paskleiskite braškes, ant jų – trupinius.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
11. Dešimt minučių vėsinkite kepimo formoje, tuomet išimkite ir pilnai atvėsinkite arba patiekite dar šiltą. Labai gardu su rutuliuku vanilinių ledų, plakta grietinėle ar apibarsčius milteliniu cukrumi.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

braškėscitrinosdesertasgraikiškas jogurtaskepiniaipyragassaldumynaivanilėvanilinis cukrus
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Vištienos šašlyko iešmeliai su mangų ir avokadų salsa

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Grietiniečiai

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Trupininis pyragas su uogiene

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Moliūgų keksas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Kibinai su kiauliena

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Imbierinis sirupas kavai

Moliūgų kava

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų