Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KELIONĖS

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 1 diena

parašė Asta 1 Rgp ’24
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 1 diena

2024 m. liepos 11 d., ketvirtadienis
Viena diena iki žygio pradžios

Bressanone (Brixen)

Buvo akimirkų, kai atrodė, kad šita diena niekada neateis. Mintis leistis į Alta Via 2 kalnų žygį Dolomituose gimė dar rugsėjį. Rašiau laiškus į kalnų trobeles, sportavau, dienų dienas buvau įkritus į maršruto žemėlapius, vis pildžiau reikalingų daiktų sąrašą, vis drąsinau save, kad net jei mano mintys mėgsta kurti blogiausius scenarijus, aš esu stipri, drąsi ir pasiruošusi. Saujelei žmonių turbūt visiškai išūžiau galvas savo pasakojimais apie tai, kaip laukiu šito didelio nuotykio.

Dešimt mėnesių gali slinkti ir labai lėtai, ir prabėgti labai greitai. Kaip jaučiuosi dabar, kai į žygį išeisim jau rytoj? Truputį… gluminančiai. Kai šitiek laiko taip labai laukiau, sunku patikėti ir net truputį liūdna, kad laukimo laikas išseko. Žinau, keistuolė.

Bet, viskas, žygis prasideda rytoj. Beveik 200 kilometrų kalnų viršūnėmis. Adrenaliną pakurstančios Via Ferratų atkarpos. Pusė gyvenimo – kuprinėse ant pečių.

Dreba širdis, bet jaučiu ir tikiu – bus dar vienas gyvenimo nuotykis!


2024 m. liepos 12 d., penktadienis
Pirmoji žygio diena

Bressanone > Rifugio Genova | 18,66 km

Automobilį palikę stovėjimo aikštelėje šalia Plose keltuvo ir pirmuoju dienos keltuvu pakilę iki Kreuztal / Valcroce (2050 m), savo ilgai lauktą žygį pradėjom su… pirmais lietaus lašais. Po pusės valandos, kalnams vis dar paskendus debesyse, jau tapo aišku, kad juose pasivaikščioti teks ilgėliau. Aplink žaibavo, dundėjo griaustinis, o batus prisėmėm tiek, kad einant žliugsėjo. Na, gal ne visai taip įsivaizdavom kone metus laukto žygio pradžią, šypt.

Kita vertus, kai negali nieko pakeisti, tai nėra ir ko burbėti. Ėjom ir juokavom apie ežiuką rūke, apie „apsiniaukusią virtuvę“ ir kitas kvailystes. Net ir tie pilnai prisemti žliugsintys batai – na, nejau verksi? Eini ir juokiesi iš to „žliugt, žliugt“.

Bet, sako, negirk – ir nekeik! – dienos be vakaro. Po penkių kiaurai merkiančių valandų oras per akimirką pasikeitė. Dievaži, tokie stebuklai vyksta tik kalnuose! Lietus liovėsi, debesys prasisklaidė, išlindo saulė. Išsigręžę kojines ir batų padukus (aha!), įgavom naujos vilties kažkaip išdžiūti.

Kai įveikę stačiausią dienos įkalnę pasiekėm Forcella di Putia (2357 m), papuolėm į paveikslą, dėl kurio čia būtų verta eiti ir per dar didesnę audrą. Visur aplink – dangų remiančios Dolomitų viršukalnės. Taip gražu, kad net sunku patikėti, jog šitai – tikra.

O geriausia dalis ta, kad šiandien – tik pirma žygio diena. Šiuose kalnuose mes praleisime dar dvi savaites! Kad ir koks bebūtų oras, visa tai – svajonė. Esu laiminga iki pat dangaus!


Nakvynės vieta: Rifugio Genova (Schlüterhütte), dvivietis kambarys, half-board
Dienos išlaidos dviems (nakvynė, maistas, gėrimai): 149 eur




ALTA VIA 2 – KALNŲ ŽYGIS DOLOMITINĖSE ALPĖSE – KELIONĖS DIENORAŠTIS:

  • 1 diena | Bressanone > Rifugio Genova (18,66 km)
  • 2 diena | Rifugio Genova > Rifugio Puez (13,64 km)
  • 3 diena | Rifugio Puez > Rifugio Pisciadù (18,27 km)
  • 4 diena | Rifugio Pisciadù > Rifugio Boe (6,84 km)
  • 5 diena | Rifugio Boe > Rifugio Castiglioni Marmolada (13,33 km)
  • 6 diena | Via Ferrata delle Trincee (8,31 km)
  • 7 diena | Passo San Pelegrino > Rifugio Mulaz (13,73 km)
  • 8 diena | Rifugio Mulaz > Rifugio Rosetta (8,11 km)
  • 9 diena | Rifugio Rosetta > Rifugio Pradidali (15,28 km)
  • 10 diena |  Rifugio Pradidali > Rifugio Treviso (11,41 km)
  • 11 diena |  Rifugio Treviso > Rifugio Cereda (12,02 km)
  • 12 diena |  Rifugio Cereda > Rifugio Bruno Boz (15,57 km)
  • 13 diena |  Rifugio Bruno Boz > Rifugio Dal Piaz (14,21 km)
  • 14 diena | Rifugio Dal Piaz > Feltre (20,31 km)
Alta Via 2alta via 2 kelionės dienoraštisAV2DolomitaiDolomitinės Alpėsitalijakalnaikalnų žygiskelionėkelionėssaulėtos kelionėsžygis
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ledų, karamelės ir plaktos kavos desertas
kitas įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 2 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

Žygis Slovakijos Tatruose: POPRADSKÉ PLESO

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

Žygis Slovakijos Tatruose: VEĽKÁ SVIŠŤOVKA & ZELENÉ PLESO

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Žaliasis avokadų kokteilis

Braškių ir citrinų limonadas

Žaliasis kokteilis su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Varškės apkepas su moliūgais

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Balandėlių apkepas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Lengvos ir gaivios salotos

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų