Kol miškuose ir turguose dar galima rasti voveraičių, turiu jums itin paprastą, super greitai paruošiamą ir labai gardžią vakarienės idėją. Visiškas comfort food, subalansuotas vėsesnėms rudens dienoms!
Tik įsivaizduokit, kokie gardūs tampa paprasčiausi makaronai, kai švelnus grietinėlės ir voveraičių padažus užpildo visus sraigtelių tarpelius! Žinoma, galite rinktis ir kitą pastos rūšį, bet iš dešimčių galimų pasirinkimų šiam receptui čiupkite tuos, kurių formą padažas galėtų užpildyti, įsigerti. Tuomet kiekvienas kąsnelis bus švelnus, kremiškas, aromatingas ir labai gardus.
Vos keli ingredientai ir vos pusvalandis virtuvėje – tiek tereikės šiai aromatingai, gardžiai vakarienei paruošti. Išbandykite!
Makaronai su voveraitėmis ir šonine
AtsispausdintiINGREDIENTAI
150 g makaronų (pvz., sraigtelių)
1 arb. š. druskos
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
100 g šaltai rūkytos šoninės
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g voveraičių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio šviežių ar džiovintų čiobrelių
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.
2. Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės pasūdytame vandenyje, tik virkite juos minute trumpiau nei nurodyta. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį.
3. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną ir šoninę. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite, vis pamaišydami, kol šoninė apskrus ir svogūnai suminkštės.
4. Voveraites švariai nuvalykite, nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu ir nusausinkite. Jei didesnės, pasmulkinkite, perpjaudami į kelias dalis. Suberkite į keptuvę su svogūnais ir šonine. Kepamos voveraitės išskirs skystį – kepkite, vis pamaišydami, kol visas šis skystis nugaruos.
5. Supilkite į keptuvę grietinėlę. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, šviežiais ar džiovintais čiobreliais.
6. Suberkite virtus makaronus, išmaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių. Patiekite iš karto.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.