Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KELIONĖS

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 3 diena

parašė Asta 3 Rgp ’24
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 3 diena

2024 m. liepos 14 d., sekmadienis
Trečioji žygio diena

Rifugio Puez > Rifugio Pisciadù | 18,27 km

Šiandien jautėmės lyg grįžę namo. Žygio maršrutas kalnų takais mus atvedė ligi vienos gražiausių kalnų perėjų Passo Gardena. Visai netoliese, vos už vieno kito serpentinų posūkio, yra Colfosco – nuostabiausias kalnų miestelis, kuriame buvome apsistoję prieš dvejus ir prieš ketverius metus. Viskas mums šiose Dolomitų apylinkėse pažįstama – kalnų panoramos, viršum galvų kylantys keltuvai, nedidukė suvenyrų parduotuvė vidury niekur. Net šiandien minti takai – dalis tų pačių, kuriais jau esame vaikščioję. Mielas, jautrus, nostalgiškas jausmas užpildė širdis.

Buvo taip gera ir smagu, kad vienu metu truputį pametėm laiko nuovoką. Sumanę nuklysti iš kelio vardan Via Ferrata Gran Cir, nemanėm, kad užtruksim joje bent dvi valandas. Užpūškavę aukštai į kalną, šokom į savo apraišus, segėmės karabinus ir šalmus. Toliau, įsikibę į lynus, – į pačią Gran Cir viršūnę (2592 m), kur mus pasitiko fantastiškas vaizdas į žemai po kojomis plytinčią Passo Gardena. Tikrai būtume čia prisėdę ir užtrukę ilgiau, jei nebūčiau pažiūrėjusi į laikrodį.

O laikrodis tuo tarpu rodė trečią valandą popiet. Buvome aukštai kalno viršūnėje ir turėjome ne daugiau kaip tris valandas iš čia nusileisti, pereiti perėją, susirasti savo maršrutą ir nužygiuoti juo ligi Rifugio Pisciadù (2857 m). Ir ne šiaip sau nužygiuoti, bet statutėliu birių akmenukų šlaitu įveikti didžiulę įkalnę. Jau žygiavom čia prieš du metus, tik tada žemyn, – žinojom, kad aukštyn tikrai nebus lengviau. Ypač, kojoms dar nespėjus pailsėti po Via Ferratos.

O, vargeli, nebuvo lengva. Džiūgavau, kai įpusėję įkalnę radom mažą kriokliuką ir išsifiltravom vandens į betuštėjančias gertuves. Truputį nusigandau pamačiusi, kad sniegas keliose atkarpose dar nenutirpęs ir velniškai slidus. Mintyse (o gal ir ne tik) nusikeikiau, pamačiusi ir prisiminusi, kad paskutinė šito kelio atkarpa – ne kas kita, o stati lynais sutvirtinta įkalnė. Nežinau, kodėl ji nėra vadinama Via Ferrata, nes tikrai turėtų.

Labai skubėjom ir – valio! – spėjom. Rifugio Pisciadù, kur šiąnakt praleisim naktį, pasiekėm laiku, prieš vakarienę. Gavom po monetą trims minutėms karšto dušo (viena moneta lygu trys minutės lygu keturi eurai, šypt). Net išsiprašėm dviejų lovų tuščiame kambaryje be kambariokų! Kai sekasi, tai sekasi.

Buvo pasakiškai graži diena. Nuvargę ir laimingi, šiąnakt miegosim labai saldžiai.


Nakvynės vieta: Rifugio Pisciadú, dvi lovos keturių lovų kambaryje, half-board
Dienos išlaidos dviems (nakvynė, maistas, gėrimai): 193 eur




ALTA VIA 2 – KALNŲ ŽYGIS DOLOMITINĖSE ALPĖSE – KELIONĖS DIENORAŠTIS:

  • 1 diena | Bressanone > Rifugio Genova (18,66 km)
  • 2 diena | Rifugio Genova > Rifugio Puez (13,64 km)
  • 3 diena | Rifugio Puez > Rifugio Pisciadù (18,27 km)
  • 4 diena | Rifugio Pisciadù > Rifugio Boe (6,84 km)
  • 5 diena | Rifugio Boe > Rifugio Castiglioni Marmolada (13,33 km)
  • 6 diena | Via Ferrata delle Trincee (8,31 km)
  • 7 diena | Passo San Pelegrino > Rifugio Mulaz (13,73 km)
  • 8 diena | Rifugio Mulaz > Rifugio Rosetta (8,11 km)
  • 9 diena | Rifugio Rosetta > Rifugio Pradidali (15,28 km)
  • 10 diena |  Rifugio Pradidali > Rifugio Treviso (11,41 km)
  • 11 diena |  Rifugio Treviso > Rifugio Cereda (12,02 km)
  • 12 diena |  Rifugio Cereda > Rifugio Bruno Boz (15,57 km)
  • 13 diena |  Rifugio Bruno Boz > Rifugio Dal Piaz (14,21 km)
  • 14 diena | Rifugio Dal Piaz > Feltre (20,31 km)
Alta Via 2alta via 2 kelionės dienoraštisAV2DolomitaiDolomitinės Alpėsitalijakalnaikalnų žygiskelionėkelionėssaulėtos kelionėsžygis
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas
kitas įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 4 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žygio planas | ALTA VIA 2

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Vištienos karbonadai

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Obuoliniai varškės blyneliai

Rudens daržovių blyneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Žaliasis kokteilis su persikais

Žaliasis avokadų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų