Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Ananasų ir bananų duona su kariu

parašė Asta 12 Spa ’09
Ananasų ir bananų duona su kariu

Skonis: 8/10. Štai ir pasireiškė vieną dieną staiga ir netikėtai mūsų skonio konservatyvumas 😀 Duona (na, labiau keksas iš tiesų, bet vis dėlto tebūnie duona) tikrai labai puikios konsistencijos ir kaip ragavę vieningai kartojo – būtų be galo skanu, jei nebūtų to keisto aštrumo… Taip taip, karis viską (ne)sugadino. Čia tikriausiai jau skonio reikalas – bent jau aš mažą gabalėlį su puodeliu arbatos suvalgiau tikrai skaniai, o tas neįprastas aitrumas buvo netgi malonus, tačiau… būna ir skaniau 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Closet Cooking

Ananasų ir bananų duona su kariu

Ananasų ir bananų duona su kariu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 riekelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis (170 g) miltų
1/2 puodelio (75 g) rupių kvietinių miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
3 valg.š. kario miltelių
3 (~ 300 g) prinokę bananai, sutrinti
100 g sviesto, tirpinto
1 puodelis (200 g) cukraus
1 kiaušinis
1 valg.š. citrinos sulčių
1 puodelis (160 g) kubeliais pjaustytų konservuotų ananasų
2 valg.š. kokoso drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišyti miltus, rupius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir karį.
2. Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį, supilti citrinos sultis ir išplakti. Įmaišyti trintus bananus ir gerai išmaišyti.
3. Sausus produktus supilti į paruoštą plakinį, išmaišyti.
4. Į gautą masę suberti ananasų gabalėlius, kokoso drožles, išmaišyti.
5. Paruoštą tešlą supilti į riebalais išteptą 22,5 x 12,5 cm. kepimo indą (aš iškepiau vieną 20 x 13 cm. kepimo indą ir tris standartinio dydžio keksiukus).
6. Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus ir sausas, apie 60 minučių.
7. Atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.

Ananasų ir bananų duona su kariu (2)

ananasaibananaicitrinosduonakariskeksaskokosų drožlėssaldumynai
4 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi
kitas įrašas
Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Šokoladinė bananų duona

Labai šokoladinis pyragas

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Avižiniai sausainiai

Moliūgų tyrė

Karamelinis sūrio tortas

Šokoladiniai putėsiai

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių bandelės (scones) su kumpiu ir sūriu

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Makaronų salotos su kepta vištiena

Žemės riešutų sviesto granola

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Moliūgų kava

Karamelinis ledų ir kavos desertas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

4 komentarai

Egle 12 Spa ’09 - 11:00 pm

It’s better to have a traditional banana bread, right? 🙂

Aš, nors ir mėgėja eksperimentuoti, jaučiu, kad būčiau labiau prie tų, kurie nori duonos be ‘to keisto aštrumo’. Bet nepabandęs gi nesužinosi, ar ne? (:

Reply
Asta 12 Spa ’09 - 11:07 pm

Yes, you are really right 😀

Kadangi vakar kaip tik išbandžiau ir, palyginus su šia, tradicinę bananų duoną, galiu užtikrintai teigti, kad aš taip pat prie tų konservatorių, kuriems vis dėlto skaniau tradiciškiau 🙂 Na, bet negaliu sakyti, kad ir ši man nepatiko – skani, tik ne taip labai 😀

Reply
Vilma 13 Spa ’09 - 8:47 am

Asta, o be kario dar kartą keptum? 😉
Dėl pavadinimo „bread” aš jau nebe pirmą kartą užsienio bloguose pastebiu, kad tai ką jie vadina duona mums yra keksas. Kita vertus – koks skirtumas, svarbu, kad skanu. 🙂

Tavo duona atrodo šauniai, tokia drėgna ir minkšta!
Beje, man labai patinka išsamus įvertinimas prieš receptą ir atsinaujinusi svetainė. Gal ir vėloki sveikinimai, bet sveikinu persikrausčius į „Saulėtą virtuvę”. 🙂

Reply
Asta 13 Spa ’09 - 11:35 am

Vilma, ačiū už sveikinimus, priimu išskėstom rankom 🙂

Duona tikrai ir drėgna, ir minkšta, ir, kaip jau sakiau, pati jos konsistencija tikrai nuostabi, tik vat tas karis… 😀 Be jo dar kartą tikrai kepčiau, ir netgi planuoju tai daryti, bet… teks ir vėl šiai „duonai” atstovėti ilgą eilę, pirmenybė dar neišbandytiems receptams 😀

O dėl duonų ir keksų terminų, tai visiškai pritariu, duona čia nebent dėl tos pailgos kepaliuko formos 🙂 O dar, plius, man duona ir skamba gražiai, todėl laikaus tikslaus vertimo ir apgaudinėju save 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų