Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas „Obuolių ruduo”

parašė Asta 21 Rgs ’09
Pyragas „Obuolių ruduo”

Skonis: 10/10. Pats pats pats skaniausias obuolių pyragas! Trapus, saldus (bet ne per daug), be galo aromatingas ir tiesiog nepakartojamas 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptuose

Pyragas "Obuolių ruduo"

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
3 kiaušinių tryniai
200 g minkšto sviesto
1/2 st. cukraus (+ 1/4 st. cukraus baltymams išplakti)
2 st. miltų (stiklinė – 237 ml)
vanilės
¼ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:
3 kiaušinių baltymai
6 – 7 obuoliai

GAMINIMO EIGA

Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus ištirps), įmaišyti sviestą, vanilę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Užminkyti nekietą tešlą. 1/4 – 1/3 tešlos atgnybti ir padėti į šaldiklį. Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su ¼ st. cukraus iki standumo.
Kepimo formą, išteptą riebalais (jei reikia) iškloti tešla, padengiant dugną ir sieneles. Ant tešlos sudėti riekutėmis supjaustytus obuolius (kuo daugiau obuolių, tuo skaniau).
Ant viršaus lygiai paskleisti išplaktus baltymus.
Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti burokine tarka. Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (kol gražiai apskrus).

morengasobuoliaipyragassaldumynaivanilė
36 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragas
kitas įrašas
Pyragėliai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Katinėlis”

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Pyragas su svarainių įdaru

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Apelsininiai keksiukai

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

36 komentarai

patiko 5 Gru ’09 - 10:16 pm

Nerealus pyragas, nuostabus !!!!

Reply
Asta 6 Gru ’09 - 12:01 pm

patiko, taip, aš tau visiškai pritariu – man jis taip pat fantastiškas 🙂

Reply
Ashtroka 5 Sau ’10 - 10:20 am

Vakar knisausi internete ieškodama paprasto, bet skanaus obuolių pyrago recepto ir pasirinkau šį. Ką gi, turiu pripažinti, kad šis pyragas nuostabus 🙂 nors vakar kai šiltą ragavome, atrodė nieko įspūdingo, bet šįryt – tiesiog dieviška. Šaltas pyragas žymiai skanesnis nei šiltas 🙂
Ačiū Tau ir Sonatinai 🙂
Kepsiu dar ne vieną kartą 😉

Reply
Asta 5 Sau ’10 - 8:35 pm

Labai smagu sulaukti tokių puikių komentarų ir komplimentų pyragui! 🙂
Ak, aš jį valgydama taip pat kiekvieną kartą Sonatinai mintyse dėkoju ir į padanges keliu – toooks jis man skanus be galo 😀

Reply
Tea 23 Sau ’10 - 10:26 pm

Labai skaniai skamba sis receptas. O kokio dydzio kepimo forma naudojai, Asta? Aciu.

Reply
Asta 24 Sau ’10 - 5:39 pm

Tea, dabar visada naudoju 22 – 23 cm. skersmens apvalią kepimo formą – tinka puikiai! 🙂

Reply
julė 11 Vas ’10 - 3:07 pm

>> Pats pats pats skaniausias obuolių pyragas!

sutinku. mano irgi – mėgstamiausias. net nežinau, ką jis tokį Labai Ypatingo turi, bet.. bet Pats Pačiausias.

Reply
Asta 13 Vas ’10 - 12:48 pm

Aš manau, kad daugeliui jis Tas Vienintelis ir Nepakartojamas – na, bent jau iš reakcijų sprendžiant 😀

Reply
Egle 11 Spa ’10 - 2:02 pm

Labai skanus ir visu isgirtas, mamyte tai isvis alpo nuo jo :)))
Ir tikrai kaip ir buvo mineta komentaruose antra diena jis skanesnis net tampa, bet aisku ne visada pyragai tos antros dienos pas mus namie sulaukia :)))
Aciu uz receptus!

Reply
Asta 11 Spa ’10 - 9:05 pm

Egle, nėra už ką :)) Lengva nuo tokių pyragų alpti – puikiai tai suprantu iš savo patirties :)) Taip pat puikiai kaip ir tai, kad sunku tokiems pyragams sulaukti antros dienos 😀

Reply
karole 5 Bir ’11 - 2:06 pm

o tuos baltymus isplakti kaip morenga?

Reply
Asta 13 Bir ’11 - 1:34 pm

Taip, karole 🙂

Reply
Edita 10 Spa ’11 - 9:42 am

Tikrai, pats pats skaniausias obuolių pyragas. Lapucinau tolka tak 😀 Visi lapucinom 🙂

Reply
Asta 12 Spa ’11 - 3:59 pm

Edita, tai tiesiog tobulas pyrago įvertinimas! 😀

Reply
Giedrė 5 Lap ’11 - 12:27 pm

Visiška nesėkmė. Rodos viską dariau pagal receptą ir pyragų kepime nesu visiška profanė, tačiau šis kažkodėl nepavyko. Pradėjus pjaustyti pyragą išbėgo visos obuolių sultys (jų buvo labai daug, nes daug obuolių), o tešla pasirodo buvo permirkusi tomis sultimis.. Nors iš naujo sumaišyk ir kepk blynus…:((

Reply
Asta 6 Lap ’11 - 5:10 pm

Giedre, gal tavo obuoliai kažkokie išskirtinai sultingi buvo, neįsivaizduoju… Bet aš pati šį pyragą esu kepusi begalę kartų ir vis su kitokiais obuoliais, ir viskas gerai būdavo… Nežinau, bet tikrai labai gaila, kad nepavyko 🙁

Reply
Edita 8 Bir ’12 - 8:45 am

Labuka. Jau ir taip esu išgyrusi šį pyragą komentaruose, tačiau noriu papasakoti apie savo eksperimentą su šiuo pyragu. Praeitą savaitę vėl jį kepiau. Tačiau kitaip. Kadangi per savo gimtadienį gaminau torčiuką iš vanilinės varškės(na tą su braškėm, kuris beje man gavosi nekoks 🙁 ), tai tos varškės man liko. Nusprendžiau panaudot šiame pyrage. Tai va. Viską dariau taip kaip reikia, tik išplaktus baltymus įmaišiau į varškės įdarą (įdarą ruošiau pagal migdolinio uobolių ir varškės pyrago receptą, tik dėjau 400g vanilinės varškės) ir tada paskleidžiau ant uobolių. Gavosi puikus, na tiesiog puikus puikus pyragas! Galit pabandyt.

Reply
Asta 8 Bir ’12 - 8:46 pm

Edita, turėjo būti tikrai puikuoliškas pyragas. Obuoliai, varškė – mmm…. Užtikrintai nuginkluojantys būna tokie pyragai 🙂
O kas nepavyko su vaniliniu varškės pyragu su braškėmis? 🙁 Mums jis buvo, galima sakyti, tobulas, todėl labai įdomu išgirsti, kas nepavyko? Ar pavyko, tiesiog nepatiko?

Reply
Renata 24 Rgp ’12 - 11:55 am

Dar ne karto neteko nusivilti Tavo pateiktais receptais, šis-ne išimtis! Labai gardus pyragas, kepsiu dar nesykį:)

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:25 pm

Renata, ačiū labai 🙂 Džiaugiuosi, kad pyragas patiko 🙂

Reply
Juste 3 Rgs ’12 - 5:13 pm

Sveika, aš pyraguose dar labai naujokė, esu kepusi gal tik kokius 4 (beje, visų receptai iš Saulėtos virtuvės:)), todėl norėčiau paklausti kokiu pavidalu ta vanilė turėtų būti ir kiek jos reikia dėti? 🙂

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:47 pm

Juste, kaip smagu girdėti, kad pyragus renkiesi iš čia 🙂
Na, o į šį pyragą įberk šaukštelį vanilinio cukraus ar įlašink kelis lašus vanilės ekstrakto 🙂

Reply
bubu 17 Lap ’12 - 2:30 pm

Visi pyragiukai, kurie yra su sviestu, kazkodel buna dieviskai skanus! SItas tame tarpe!

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:51 pm

Džiugu girdėti! 🙂 Nenuostabu, kad konditeriai tiesiog garbina gerą, kokybišką sviestą 🙂

Reply
Lina 19 Rgp ’13 - 9:59 am

puikus pyragas… dekui uz recepta.

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:33 pm

Nėra už ką, Lina, smagu, kad patiko 🙂

Reply
Aurelija 18 Rgp ’14 - 12:11 pm

Ar obuoliukus nulupate, pries kepdama? 🙂

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:28 am

Taip, Aurelija, nulupu 😉

Reply
Rūta 8 Rgs ’17 - 7:16 am

Vienas iš vavoritų. Labaiskanus tiek karstas su ledais tiek atsales su siltu vaniliniu padazu..

Reply
Asta 9 Rgs ’17 - 9:49 am

Rūta, pas mus namuose šis pyragas taip pat vienas iš populiariausių rudenį 🙂

Reply
Rūta 12 Rgs ’17 - 11:03 am

Šiandieną įmaišau rome mirkytų razinų kažkas tokio <3

Reply
Asta 12 Rgs ’17 - 12:32 pm

Rūta, nuostabu girdėti! 🙂

Reply
Balta 15 Rgs ’19 - 5:43 pm

Man irgi isbego visos sultys, tesla permirko, o obuoliai liko kieti…kokio smulkumo turi buti riekeles??

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:49 pm

Deja, ne visi obuoliai yra vienodai tinkami kepiniams. Yra obuolių, kurie kepdami iš karto tyžta, suverda, išskiria labai daug sulčių ir praranda savo tūrį. Tokie nėra tinkami kepiniams. Reiktų rinktis tvirtus, kepant neprarandančius formos, bet suminkštėjančius, neišskiriančius labai daug sulčių. Jei turguje paklaustumėte pardavėjų, tikrai parekomenduotų, kurios veislės yra pačios tinkamiausios 🙂

Reply
Milda 28 Rgs ’20 - 2:58 pm

Sveiki 🙂 o sakykite, kiek reikia vaniles? Esu visiska naujoke pyragu kepime, todel nenoreciau per daug priimprovizuoti su vanile.

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:36 pm

MIlda, naudokite apie vieną arbatinį šaukštelį 🙂 Skanaus pyrago!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų