Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Ananasų ir bananų duona su kariu

parašė Asta 12 Spa ’09
Ananasų ir bananų duona su kariu

Skonis: 8/10. Štai ir pasireiškė vieną dieną staiga ir netikėtai mūsų skonio konservatyvumas 😀 Duona (na, labiau keksas iš tiesų, bet vis dėlto tebūnie duona) tikrai labai puikios konsistencijos ir kaip ragavę vieningai kartojo – būtų be galo skanu, jei nebūtų to keisto aštrumo… Taip taip, karis viską (ne)sugadino. Čia tikriausiai jau skonio reikalas – bent jau aš mažą gabalėlį su puodeliu arbatos suvalgiau tikrai skaniai, o tas neįprastas aitrumas buvo netgi malonus, tačiau… būna ir skaniau 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Closet Cooking

Ananasų ir bananų duona su kariu

Ananasų ir bananų duona su kariu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 riekelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

1 puodelis (170 g) miltų
1/2 puodelio (75 g) rupių kvietinių miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
3 valg.š. kario miltelių
3 (~ 300 g) prinokę bananai, sutrinti
100 g sviesto, tirpinto
1 puodelis (200 g) cukraus
1 kiaušinis
1 valg.š. citrinos sulčių
1 puodelis (160 g) kubeliais pjaustytų konservuotų ananasų
2 valg.š. kokoso drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišyti miltus, rupius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir karį.
2. Išplakti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį, supilti citrinos sultis ir išplakti. Įmaišyti trintus bananus ir gerai išmaišyti.
3. Sausus produktus supilti į paruoštą plakinį, išmaišyti.
4. Į gautą masę suberti ananasų gabalėlius, kokoso drožles, išmaišyti.
5. Paruoštą tešlą supilti į riebalais išteptą 22,5 x 12,5 cm. kepimo indą (aš iškepiau vieną 20 x 13 cm. kepimo indą ir tris standartinio dydžio keksiukus).
6. Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus ir sausas, apie 60 minučių.
7. Atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir patiekti.

Ananasų ir bananų duona su kariu (2)

ananasaibananaicitrinosduonakariskeksaskokosų drožlėssaldumynai
4 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Svarainių sausainiukai su saldžiarūgščiu glajumi
kitas įrašas
Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Tortas „Medutis”

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Blynas su obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

4 komentarai

Egle 12 Spa ’09 - 11:00 pm

It’s better to have a traditional banana bread, right? 🙂

Aš, nors ir mėgėja eksperimentuoti, jaučiu, kad būčiau labiau prie tų, kurie nori duonos be ‘to keisto aštrumo’. Bet nepabandęs gi nesužinosi, ar ne? (:

Reply
Asta 12 Spa ’09 - 11:07 pm

Yes, you are really right 😀

Kadangi vakar kaip tik išbandžiau ir, palyginus su šia, tradicinę bananų duoną, galiu užtikrintai teigti, kad aš taip pat prie tų konservatorių, kuriems vis dėlto skaniau tradiciškiau 🙂 Na, bet negaliu sakyti, kad ir ši man nepatiko – skani, tik ne taip labai 😀

Reply
Vilma 13 Spa ’09 - 8:47 am

Asta, o be kario dar kartą keptum? 😉
Dėl pavadinimo „bread” aš jau nebe pirmą kartą užsienio bloguose pastebiu, kad tai ką jie vadina duona mums yra keksas. Kita vertus – koks skirtumas, svarbu, kad skanu. 🙂

Tavo duona atrodo šauniai, tokia drėgna ir minkšta!
Beje, man labai patinka išsamus įvertinimas prieš receptą ir atsinaujinusi svetainė. Gal ir vėloki sveikinimai, bet sveikinu persikrausčius į „Saulėtą virtuvę”. 🙂

Reply
Asta 13 Spa ’09 - 11:35 am

Vilma, ačiū už sveikinimus, priimu išskėstom rankom 🙂

Duona tikrai ir drėgna, ir minkšta, ir, kaip jau sakiau, pati jos konsistencija tikrai nuostabi, tik vat tas karis… 😀 Be jo dar kartą tikrai kepčiau, ir netgi planuoju tai daryti, bet… teks ir vėl šiai „duonai” atstovėti ilgą eilę, pirmenybė dar neišbandytiems receptams 😀

O dėl duonų ir keksų terminų, tai visiškai pritariu, duona čia nebent dėl tos pailgos kepaliuko formos 🙂 O dar, plius, man duona ir skamba gražiai, todėl laikaus tikslaus vertimo ir apgaudinėju save 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų