Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Beveik prancūziškas skrebutis

parašė Asta 24 Sau ’10
Beveik prancūziškas skrebutis

Tokiomis žvarbiomis žiemos dienomis, kai už lango termometro stulpelis grėsmingai nusileidžia iki minus dvidešimt penkių, nejučia supranti, koks iš tiesų nuostabus gėris yra galėti tiesiog sėdėti namuose, kurie tokie šilti, jaukūs ir… saulėti. Tokie, kokie buvo šį savaitgalį.

Tokiomis šaltomis dienomis gera leisti laiką su brangiu žmogumi mažoje atokioje sodyboje, esančioje tarp miškų, laukų ir didžiulių sniego pusnų. Kūrenti jaukiai spragsintį židinį, dairytis pro mažus langelius į baltą žiemą, miegoti iki vidurdienio be jokios sąžinės graužaties, o ryte pagaliau išsiridenus iš lovos, eiti prie viryklės kepti Jo pageidaujamos tos skanios „saldžios bulkos su kiaušiniu“. Tuomet užsiplikyti puodelį juodos arbatos su citrina ar puodelį karštos kavos, vėl susirangyti šiltuose pataluose ir… mėgautis savaitgaliu.

Nors ir norėčiau šiuos savaitgalio pusryčius skambiai vadinti prancūziškais skrebučiais, bet kažin, kiek tame būtų teisybės. Ar tokiame, žinoma, su meile gamintame tept-lept yra bent lašas Prancūzijos? Tebūnie, mažytis lašelis. Taigi, beveik prancūziški skrebučiai beveik prancūziškiems savaitgalio pusryčiams.

Skonis: 10/10. Aš sunkiai besugalvoju skanesnius pusryčius – iš tiesų. Nors jų ir negalima pavadinti teisingu/tvarkingu prancūzišku skrebučių, būtent būtent tokie saldūs skrebučiai man siejas su vaikystės dienomis ir mamos klausimu, gal mes šiandien norėtume batono riekelių, apkeptų su kiaušiniu ir cukrum-cinamonu-vaniliniu cukrum? Jokio čia stebuklo, tik 5 minučių prašantis pastovėjimas prie keptuvės, bet rezultatas, mmm… Ar man reikia pasakoti apie jų skonį? Apie tai, kaip puikiai jie kvepia, kokie yra minkšti ir kaip nuostabiai tirpsta burnoje? Ar reikia aiškinti, kodėl suvalgius vieną, ranka tiesas antro, trečio, dar ir dar? Manau, kad ne 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Beveik prancūziškas skrebutis

Atsispausdinti
Porcijos: 10 skrebučių Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

10 batono riekelių
3 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
1/2 arb.š. vanilinio cukraus
1/2 arb.š. cinamono
sviesto ar aliejaus kepimui

GAMINIMO EIGA

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną išplakti šakute iki purumo. Keptuvėje išlydyti gabalėlį sviesto ar įkaitinti aliejų. Batono riekeles iš abiejų pusių merkti sekundei į kiaušinio plakinį ir dėti į keptuvę. Po minutę apkepti iš abiejų pusių ir… skanaus!

batonascinamonaspusryčiaisaldumynaivanilė
16 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais
kitas įrašas
Bananų duona su avižiniais dribsniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuoti pyragėliai

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Karamelinis tiramisu

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Makaronų salotos su kepta vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Žaliasis avokadų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

16 komentarai

Eglė 24 Sau ’10 - 10:04 pm

mmmm… skaniausi pusryčiai 🙂 ypač gaminti su meile 😉

Reply
Asta 24 Sau ’10 - 10:26 pm

Link linkt, tikrai taip ir tik taip! 😀

Reply
Brigita 25 Sau ’10 - 8:23 am

O aš sekmadienį galvojau nu ko čia kažko naujo padarius, nes jau įgriso kiaušinienės ir tradiciniai sumuštiniai ir visai pamiršau, apie france skrebučius 🙂 et, teks next weekend laukti. labai gardžiai atrodo :}

Reply
Asta 25 Sau ’10 - 4:39 pm

Ačiū, Brigita 🙂 Gardu ir buvo, labai – taip labai, kad tris dienas iš eilės pusryčiams juos kepėm (-iau), vai vai 😀 Bet gi nebūtina laukti savaitgalio! Žinai, kiekviena diena, kiekvienas rytas gali būti mažytė šventė 😉

Reply
Indre 25 Sau ’10 - 2:02 pm

Hmm kiaušiniai, skrebutis ir cukrus – sugundei 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’10 - 4:40 pm

Mhm, tikrai gundantis tiek skoniu, tiek paprastumu skrebutis 🙂

Reply
Jurga 25 Sau ’10 - 6:34 pm

aha, pasakiška 🙂
mes dar merkdavom į pieną, tada tik į kiaušinį. o močiutė į kiaušinio plakinį dar berdavo ar cukraus, o gal medaus, nes iškępę jie būdavo tokie įdomiai saldūs, lyg su medumi, na tokie.. net nežinau, kaip apibūdinti.
gražūs vaikystės prisiminimai, kad ir tokie paprastučiai 😉

Reply
Asta 25 Sau ’10 - 8:44 pm

Taip taip, Jurga, o jau tobulinimams šios pasakos manau ribų taip pat nėra – su medumi, su ruduoju cukrumi, su pienu ar su grietinėle, su šokolado glaistu ir taip toliau, ir panašiai… 🙂 Kartais tobulumai slypi paprastume 😉

Reply
duonosirzaidimu 25 Sau ’10 - 8:15 pm

Pats didžiausias gėris. Nuo kurio, deja, pačios žinot, kas auga, augaa, augaaa :))
Na, užsikabinę ir mes buvom. Bent porą sykių per savaitę gaminom. Ir dabar norėčiau labai labai. Ech, paprasta, bet taip puiku!

Reply
Asta 25 Sau ’10 - 8:46 pm

Žinom žinom – žvilgt į veidrodį – aha, tikrai žinom 😀 Bet aš, atseit, dietų nebesilaikau, ir atseit, kad dėl jokių augimų nesijaudinu 😀
Bet gal ir gerai, kad nes kasdien tokie pusryčiai ant stalo garuoja.. Dabar galima pasilepinti kartais, ir taip pajausti tikrąjį skanumą 🙂

Reply
Neringa 25 Sau ’10 - 8:33 pm

Labai megstu tokius pusrycius, primena vaikyste, kai mama rytais keptavo batono riekeles..

O as kai kepu tai i kiausinio plakini dar ipilu siek tiek pieno 😛

Reply
Asta 25 Sau ’10 - 8:49 pm

Aha, daugelis pieno pila, tada ir arčiau Prancūzijos nukeliauja šitie skrebučiai, o bet tačiau, šį savaitgalį pieno nebuvo rasta šaldytuve 🙂 O ir nieko baisaus – žinok, labai skanu ir taip 😉

Reply
Kriste 3 Spa ’10 - 3:08 pm

Reiks koki karta pameginti 😉 tetis ismoke kazkada toki dziaugsma kepti. tik mes darom sūresnius – ne cukraus, o druskytes i kiausini beriam. galima ir siaip prieskoniu misinio 😉 ir zinoma šlakelis pieno 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’10 - 7:00 pm

Kriste, o, tai tavieji tuomet visai kitokio skonio turėtų būti, nes šie tai tikras saldumynas – kaip pusryčiai saldomanams ar tiesiog desertas 🙂
Bet tavoji idėja taip pat puiki, niekad nepagalvojau, bet esu tikra, jog išbandysiu 🙂

Reply
Eimante 30 Spa ’10 - 1:42 pm

Vajetau, tikras skanumelis :)) o tobulinimui tikrai ribu nera, reikia tik fantazijos!

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:46 am

Eimante, tikra tiesa tavo lūpomis kalba! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų