Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Apelsininiai vafliai

parašė Asta 18 Lap ’18
Apelsininiai vafliai

O kada gi daugiau, jei ne darganotą rudenį? Kada, jei ne tais rytais, kai taip ilgai neprašvinta? Ir kada, jei ne sekmadienį, kai pasistengus laikas sulėtėja?

Lapkričio sekmadienių rytai yra skirti pasilepinimams. Ir šiltiems vafliams, ką tik iš keptuvės, su puodeliu kavos ar arbatos, ar net pieno.

Kaip kvepia namai!

 Apelsininiai vafliai

Apelsininiai vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių
2 valg. š. medaus
1 ½ stiklinės (375 ml) raugintų pasukų
½ stiklinės (125 ml) pieno
70 g tirpinto sviesto
1 apelsino nutarkuotos žievelės
½ apelsino sulčių

Patiekti:
miltelinio cukraus
apelsinų džemo
apelsinų riekelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vaflių tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, maltą cinamoną ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, medų, raugintas pasukas, pieną, tirpintą atvėsintą sviestą, tarkuotas apelsino žieveles ir apelsino sultis. Suberkite miltų mišinį į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Iškepkite vaflius. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas. Pilkite po porą šaukštų tešlos ir kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
4. Patiekite. Šiltus vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite apelsinų riekelėmis. Patiekite su apelsinų džemu.

 Apelsininiai vafliai

apelsinaicinamonasmeduspusryčiairaugintos pasukosvafliai
4 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis
kitas įrašas
Česnakinė vištiena su bulvytėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nicos salotos

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Graikiškos makaronų salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Sodos duona su rozmarinais

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Pyragėliai su pomidorais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai

Obuoliniai sausainiai

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Sūdytos karamelės kvadratėliai

4 komentarai

Alma 18 Lap ’18 - 7:59 am

Kuo galima pakeisti pasukas,nes neisivaizduoju kur ju gauti ? Aciu

Reply
Asta 18 Lap ’18 - 8:04 am

Sveiki, Alma, nors nesu to išbandžiusi pati, žinau, kad žmonės keičia pienu + šviežiomis citrinų sultimis (1 puodeliui pieno reikia 1 valg. š. citrinos sulčių), išmaišius reikia palaukti apie 5 minutes, kol citrina pieną „sutraukia”. Dar esu girdėjusi apie tai, kad žmonės skiedžia grietinę su vandeniu iki pasukų konsistencijos 🙂 Vienas paprasčiausių būdų – pasukas pakeisti kefyru, jei yra galimybė jo nusipirkti.

Reply
Izabelė 28 Bir ’20 - 7:01 pm

O cukraus netyčia nebūsit pamiršusi? Po pirmo iškepto vaflio nusprendžiau puse puodelio cukraus pridėti nors visuose receptuose jį visad mažinu 😀

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:47 pm

Izabele, čia toks eksperimentas gardinti tik mažu kiekiu medaus ir kepti labai menkai saldžius pusrytinius vaflius. Mums patiko, bet visada galima pridėti cukraus pagal skonį 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 5

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (310)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų