Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

parašė Asta 6 Lie ’10
Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Man dar truputį keista ir trumpom akimirkom aš pagaunu pasimetusią. Stebiuos mažučiais kasdien atrandamais dalykais ir vis pastebiu kažką naujo tavyje, savyje ar mumyse. Niekada nemokėjau peršokti į kitą lapą labai greitai ir ištrinti visa, kas buvo prieš tai – pernelyg esu pastovus žmogus.

Kasdien aš vis dar pratinuos. Stengiuos pabudusi nepašokti iš lovos su mintim – kur aš?! Stengiuos suvokti, kaip sutalpinti šitiek daug rūbų į šitokią nedidukę spintą (ir dar palikti bent penketą centimetrų jam!). Bandau atprasti nuo skaitymo lovoje iki antros valandos nakties, nes gi mes turime darbus – reikia keltis anksti (neverkšlenk, Asta, tu jau didelė mergaitė). Stengiuos nepamiršti, jog valgyti reikia tvarkingai ir dar paruošti pietus į darbą… Laimė, kad aš mėgstu gaminti. Tikriausiai tik dabar puikiai suvokiu šito pomėgio dėkingumą – aš neinu iš proto, kad gaminti reikia n kartų per dieną, dar ne. Maloniai klausiu, ko jis norėtų vakarienei, tada galvoju, ko norėčiau aš, ir paruošiu mums dvi lėkštes. Labai skirtingas lėkštes, tiesa.

Anąkart sulaukiau klausimo, ar dabar jau galima tikėtis sulaukti saulėtoje virtuvėje daugiau rimtų patiekalų. Cha cha. Patikėkit, aš dar nesu gyvenime kepusi tiek karbonadų, kiek kepiau per pastarąsias kelias dienas. Nesu išvis gaminusi tiek rimto maisto! Čia mes skiriamės ir aš turėsiu su tuo susitaikyti – aš mėgstu lengvus varškės apkepiukus, daržovių kepsnelius, o jis – bulvinius blynus ir vištienos kepsnius. Omg, vis dar galvoju, ir džiaugiuosi bent tuo, kad jau saldumynus mes tikrai laaabai mėgstam abu 🙂 Todėl… ne, aš nemanau, kad saulėta virtuvė labai pasikeis. Kaip išsikepti kugelį bulvių plokštainį tikrai žinome visi, o… saldumynais aš dar vaišinsiu ir vaišinsiu. Ir dar kartais savo naujaisiais maistukais. Kaip kad šiandien štai – vasarišku varškės apkepiuku su bananais ir braškėmis.

Skonis: 9,5/10. Kažkas tarp apkepo ir… pyrago. Pernelyg saldus kaip apkepas, pernelyg varškinis kaip pyragas. Bet tikrai labai skanus – valgai pietus ir šypsais, it desertu smaguriaudamas. Ar gali būt geriau, a? :))

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Skanu ir sveika

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

310 g liesos varškės
5 valg.š. (85 g) manų kruopų
3 valg.š. (75 g) cukraus
2 kiaušinių
1,5 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
banano
saujos braškių

GAMINIMO EIGA

Viską išmaišyti iki vientisos masės, įmaišyti griežinėliais pjaustytus bananus. Gautą masę sukrėsti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais šiek tiek pateptą kepimo formą ir kepti apie 20-25 min. 190 ºC temperatūroje. Valgyti galima ir su trintomis braškėmis, ir su saldžiu jogurtu, ir su kuo tik širdis geidžia.

apkepasbananaibraškėsmanų kruoposvarškė
6 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su citrinų kremu
kitas įrašas
Pievagrybių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Pievagrybių pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Naminiai mėsainiai

Pyragėliai su pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Citrininis Tiramisu

Varškės desertas

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Sviestiniai sausainiai

Marokietiški kokosiniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Tiramisu Affogato

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Šalta juodoji arbata su persikais

6 komentarai

Jurga 6 Lie ’10 - 7:57 pm

Ech, ta pradžios romantika. Tu pamažu jį lenk į savo pusę maisto atžvilgiu, kol dar pradžių pradžia, po to bus lengviau :)))

Reply
Asta 7 Lie ’10 - 6:45 pm

Jurga, oi, beviltiška, tikrai beviltiška. Aišku, pasvajoti visada smagu, bet aš esu šimtu procentų tikra, kad nieko aš jau čia nepakeisiu 🙁
(o, stebukle, ateik į mano kiemą…. :))) )

Reply
julė 6 Lie ’10 - 8:07 pm

>> Kaip išsikepti kugelį bulvių plokštainį tikrai žinome visi, o…

nori tikėk, nori – ne, bet… aš nežinau 🙂 apskritai šį savaitgalį pirmąsyk gyvenime valgiau kugelį – mamos priprašiau. ir jetau, kaip man patiko, kaip man patiko 🙂

o tavasis apkepas labai žaviai atrodytų maniesiems pusryčiams. nors ne, pusryčiams nepakankama (jau rašau laišką ir prisipasakosiu), bet naktipiečiams pusę dešimtos – kodėl gi ir ne. 😀

žaviuosi jūsų pradžios romantika, kaip išsireiškė jurga. kaip.. šiltai tikra, a?

Reply
Asta 7 Lie ’10 - 6:54 pm

Jule, eik tu? 😮 Taigi ten paprasta visai, dedi viską iš akies ir skanaus 😀 Bet, gerai, žiūrėk, aš tau papasakosiu 😛 Patikrintas nerealiai skanus variantas: apie 2 kg bulvių, 2 dideli svogūnai, 0,5 l pieno, 1 kiaušinis, daaaug kapotų krapų, druskos pagal skonį ir visokiausių mėgstamų prieskonių pagal skonį (mums labiau patinka gausiai prieskoningas kugelis). Na ir ką, tarkuojam bulvių tarkavimo mašina bulves ir svogūnus, mušam kiaušinį, dedam krapus, prieskonius, druską – viską išmaišom. Pakaitinam pieną iki beveik virimo, supilam į bulves, išmaišom. Kepimo skardą ištepam aliejum (dugną ir sieneles) ir ant dugno dar padėliojam sviesto gabalėlių. Supilam paruoštas bulves, šaunam į 200 C orkaitę ir kepam apie valandą. O paskui pirščiukus laižom :))

P.S. Laiško dar neskaičiau – gėda, nespėju.. Vis tos romantikos, žinote, daug laiko atima. Ir antiromantikos – buitis 😀 Bet aš tuoj tuoj, suskubsiu ir.. tikiuos, greitu metu, lėks pašto karveliai pas tave atgalios :))

P.P.S. Tikrai šilta.. labai. 🙂

Reply
Egle 6 Lie ’10 - 9:21 pm

Aha. Ech, ta pradžių pradžios romantika. .. Tik palenkti savo pusėn ne taip jau lengva. Priklauso nuo charakterio. Nors aš ir nesistengiau ir nesistengiu lenkti. Pats savaime atrado, kas jam patinka iš mano repertuaro…

Pavydžiu jums. Pamenu kaip džiaugėmės PAGALIAU apsigyvenę kartu 😉

Reply
Asta 7 Lie ’10 - 6:56 pm

Egle, džiugu priminti senus gerus laikus – nors tikiu, kad jūs džiaugiatės lygiai taip (na, gal kiek kitaip, bet vis tiek..) ir dabar – kiekviena miela diena :)) Todėl nepavydėk ;))

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų