Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Apelsininiai vafliai

parašė Asta 18 Lap ’18
Apelsininiai vafliai

O kada gi daugiau, jei ne darganotą rudenį? Kada, jei ne tais rytais, kai taip ilgai neprašvinta? Ir kada, jei ne sekmadienį, kai pasistengus laikas sulėtėja?

Lapkričio sekmadienių rytai yra skirti pasilepinimams. Ir šiltiems vafliams, ką tik iš keptuvės, su puodeliu kavos ar arbatos, ar net pieno.

Kaip kvepia namai!

 Apelsininiai vafliai

Apelsininiai vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
2 ½ stiklinės (350 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių
2 valg. š. medaus
1 ½ stiklinės (375 ml) raugintų pasukų
½ stiklinės (125 ml) pieno
70 g tirpinto sviesto
1 apelsino nutarkuotos žievelės
½ apelsino sulčių

Patiekti:
miltelinio cukraus
apelsinų džemo
apelsinų riekelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vaflių tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, maltą cinamoną ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, medų, raugintas pasukas, pieną, tirpintą atvėsintą sviestą, tarkuotas apelsino žieveles ir apelsino sultis. Suberkite miltų mišinį į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Iškepkite vaflius. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal instrukcijas. Pilkite po porą šaukštų tešlos ir kepkite pagal keptuvės instrukcijas, kol vafliai taps traškūs ir gražiai auksinės spalvos.
4. Patiekite. Šiltus vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite apelsinų riekelėmis. Patiekite su apelsinų džemu.

 Apelsininiai vafliai

apelsinaicinamonasmeduspusryčiairaugintos pasukosvafliai
4 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis
kitas įrašas
Česnakinė vištiena su bulvytėmis

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

LENGVI KĄSNELIAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Purūs blynai

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Vištienos suktinukai su morkomis

4 komentarai

Alma 18 Lap ’18 - 7:59 am

Kuo galima pakeisti pasukas,nes neisivaizduoju kur ju gauti ? Aciu

Reply
Asta 18 Lap ’18 - 8:04 am

Sveiki, Alma, nors nesu to išbandžiusi pati, žinau, kad žmonės keičia pienu + šviežiomis citrinų sultimis (1 puodeliui pieno reikia 1 valg. š. citrinos sulčių), išmaišius reikia palaukti apie 5 minutes, kol citrina pieną “sutraukia”. Dar esu girdėjusi apie tai, kad žmonės skiedžia grietinę su vandeniu iki pasukų konsistencijos 🙂 Vienas paprasčiausių būdų – pasukas pakeisti kefyru, jei yra galimybė jo nusipirkti.

Reply
Izabelė 28 Bir ’20 - 7:01 pm

O cukraus netyčia nebūsit pamiršusi? Po pirmo iškepto vaflio nusprendžiau puse puodelio cukraus pridėti nors visuose receptuose jį visad mažinu 😀

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:47 pm

Izabele, čia toks eksperimentas gardinti tik mažu kiekiu medaus ir kepti labai menkai saldžius pusrytinius vaflius. Mums patiko, bet visada galima pridėti cukraus pagal skonį 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21
  • Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

    7 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (496)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų