Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Bananinis varškės apkepas

parašė Asta 11 Lap ’09
Bananinis varškės apkepas

Skonis: 9/10. Šis apkepas, atidesni iškart pastebės, keptas analogiškai pagal Tobulojo varškės apkepo receptą, tik šiek tiek padidinant normą ir – svarbiausias akcentas – pagardinant trintais bananais. Lygiai taip pat atidesni tikriausiai pastebės, kad skonį pastarojo įvertinau visu balu mažiau, o taip nutiko, nes… nes tiesiog be bananų jis skanesnis. Nors bananus išties mėgstu, tačiau tiesiog 🙂 Negaliu sakyti, kad neskanus, tikrai labai skanus (ką ir reiškia devynetas :)), tačiau jei reiktų rinktis, rinkčiausi aną, savo tobulą ir nepakeičiamą varškės apkepą… 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Bananinis varškės apkepas (2)

Bananinis varškės apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

400 g varškės
2 kiaušiniai
5 valg.š. (70 g) manų kruopų
1/2 puodelio (130 g) pieno
1 valg.š. cukraus
keli lašai bananų esencijos
2 nedideli bananai, prinokę

GAMINIMO EIGA

1. Manų kruopas užpilti pienu ir atidėti į šalį, kol išbrinks.
2. Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, suberti varškę, sudėti bananus ir smulkintuvu (blenderiu) ištrinti iki vientisos masės, kad neliktų net mažiausių gumuliukų.
3. Supilti išbrinkusias manų kruopas, pagardinti keliais lašais bananų esencijos ir viską gerai išmaišyti.
4. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę.
5. Viską sudėti į kepimo indą ir kepti 180 ºC temperatūros orkaitėje apie 40 – 45 minutes.

apkepasbananaimanų kruoposvarškė
12 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele
kitas įrašas
Aštrus vištienos karis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Bulvių ir menkės paplotėliai

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Naminiai makaronai su marinara padažu

Žuvies pyragas su bulvių koše

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Karšti skrebučiai su lašiša

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

Varškės ir obuolių plokštainis

Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Sėklų duona

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Žemės riešutų sviesto granola

Žaliasis humusas

12 komentarai

Eglė 11 Lap ’09 - 7:37 pm

Bet valgyt galima, ane? Net jei ir su bananais? Juokauju, žinoma. Įtariu, kad čia labai labai skanu. Buvo. 🙂

Tiesa, kaip praėjo tas renginys kur energetinius keksiukus gaminot? Jokių atsiliepimų blog’e… nieko :S

Reply
Asta 11 Lap ’09 - 8:47 pm

Egle, netgi labai galima 🙂 Iš tiesų aš labai dažnai pasimetu, kai reikia parašyti, ar gaminsiu dar kartą. Na, tarkim, kad ir šis apkepas – jis tikrai laaabai skanus, bet va tas anas – dar labiau, nors ir truputį. Bet būtent dėl to trupučio aš rinksiuos aną, tai turiu lyg ir rašyt, kad ne, šito nebegaminsiu, nors tikrai nė kruopelytės nesigailiu, kad gaminau, nes tikrai verta 🙂 Žodžiu, sudėtinga.. 😀

Dėkui, kad domies renginiu, bet, žinok, čia labai ilgas procesas, o pats galutinis renginys, kuriame dalyvausim (tikiuos) gyvai, vyks tik guodžio vidury 🙂 Kolkas tik gaunam iš organizatorių užduotis (na, pavyzdžiui, dabar va kaip tik turim išanalizuot paskirstymą, kainodarą ir rėmimą) ir siunčiam jas atliktas į Vilnių elektroniniu paštu. Ten jau kažkas tas užduotis vertina ir tie įvertinimai mums atidarys duris į galutinį renginį arba… ne. Bet kai žinosiu ar galėsiu (vėl tikiuosi) kažkuo pasigirti, būtinai pasigirsiu 🙂

Reply
rasakkila 12 Lap ’09 - 9:55 am

Labai skaniai atrodo! Aš vakar vakarienei kaip tik gaminau varškės apkepą – tokį, kokį Mamytė visuomet kepdavo – su razinomis.. 🙂 O kitą kartą būtinai Tavo, Astute, receptą išmėginsiu, nes jau iš nuotraukos matosi koks purutis ir tirpstantis burnoje.. Mmm..

Prieš 4 metus ir mes dalyvavom renginy „Idėja 2005”! 😉 Tuomet dar tik antrus metukus jis vyko, buvo neatidirbtas, bet labai smagus.. Pati dar ir organizacinėj grupėj dalyvavau! 😉
Dideliausios sėkmės Jums su energetiniais keksiukais – puiki idėja – tikiu, kad tikrai pakvies į parodą! 🙂

Reply
Asta 12 Lap ’09 - 5:14 pm

rasakkila, ačiū už tokius puikius linkėjimus, mes, mūsų komanda, irgi labai tikimės 🙂 O, jei ne paslaptis, kokia jūsų idėja buvo ir kaip dalyvauti sekėsi? 🙂

O apkepą prašom išbandyti ir pasidalinti įspūdžiais 😉

Reply
Eglė 12 Lap ’09 - 6:21 pm

Asta, supratau 😉 Aš gi tik juokavau ir vos pasierzinau 😉

Smagu, šaunuolės. Žiūrėkit nepristikit jėgų ir optimizmo. Aplink tiek konkursų, vis ruošiuos kur nors sudalyvaut, bet arba nespėju arba pritrūksta ūpo 😉

Reply
Asta 12 Lap ’09 - 6:25 pm

Aš supratau, Egle 😉 Bet panorau savo „bėdas” išsipasakot 😀 Juokas, aišku 😉

Dėkui dėkui tau 🙂 O prisiruošt, ech, labai sunku dažniausiai, vis kliūčių atsiranda neplanuotų… Gerai, jei dar žmogus esi organizuotas ir kupinas tokių norų ir iniciatyvų, o jei dar toks kaip aš – lėtesnis, kurį reik pastumt, įspirt užpakalin kartais, tai dar sudėtingiau būtų.. 😀
Šiaip ar taip, nuoširdžiai linkiu surasti tam laiko, noro ir galimybių! 🙂

Reply
rasakkila 13 Lap ’09 - 11:53 am

Apkepą būtinai išmėginsiu ir pasidalinsiu savo įspūdžiu 😉
„Idėjoj” mes tuomet dalyvavom su Kardio marškinėliais -marškinėliai, kurie masažuoja, kai žmogui padažnėja širdies plakimas ar pakyla kraujo spaudimas. Tuo metu mums buvo privaloma dalyvauti (Marketingo paskaitų projektas buvo), todėl jokių atrankų, kad patektume į parodą net nebuvo.. Iš maisto produktų pamenu buvo „Vieno kasnio sumuštinukų duona” – man netgi labiausiai patykusi idėja! 🙂

Reply
Asta 15 Lap ’09 - 6:35 pm

rasakkila, kokia įdomi idėja! 🙂 Ten tikrai tokių smagiai crazy netrūksta, kiek pastebėjau 😀 Bet aš vis tiek labai džiaugiuosi, kad mūsų idėja yra maistinė, vien todėl viską daug smagiau daryti ir ruoštis 🙂

Reply
egle 15 Lap ’09 - 10:51 pm

o tai kada dedasi 2 bananai?

Reply
Asta 15 Lap ’09 - 11:14 pm

Egle, atsiprašau, tas neatidumas… Jau receptą pataisiau – bananai kartu su varške trinami smulkintuvu iki vientisos masės 🙂

Reply
Rasa 5 Geg ’11 - 3:20 pm

Asta,

Labai liuks, labai paprasta ir greita! As idejau ‘razynku’ ir dziovontu spanguoliu. Labai sveikas kepinys 🙂

Reply
Asta 6 Geg ’11 - 8:41 pm

Rasa, ir sveikas, ir skanus 🙂 Smagu, kad išbandei :))

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų