Jei jau atviraujam (o kodėl gi ne?), tokio tipo makaronų – noodles – mes labai dažnai turim savo žygių kuprinėse. Ant turistinės viryklės užvirę vandenį ir užpylę juo makaronus, liaudyje vadinamus bomžpakiais, po trijų minučių valgom pietus su gražiausiu vaizdu į kalnus, slėnius, ežerus ar miškus. Ar tie prieš akis plytintys vaizdai, ar dešimtis tūkstančių žingsnių skaičiuojančios kojos, bet – tokie pietūs visad būna net labai skanūs!
Šis receptas, žinoma, visai kas kita! Kai Azijos skoniais dvelkiančius pietus gaminu namuose, greitą maistą pakeičiu lėtesniu, ir vis tiek apsisuku greitai – tokius makaronus su vištiena ir daržovėmis paruošiu per gerą pusvalandį. Virš kaitrios ugnies iškepu vištieną, smulkiai pjaustytas daržoves, išverdu makaronus – viską suverčiu į gilią keptuvę, dosniai pagardinu padažu ir pakaitinu dar porą minučių. Paprasta, greita ir fantastiškai skanu! Šimtąkart skaniau už bomžpakius, pažadu, šypt.
Kalbant apie padažą, jis čia – vienas esminių ingredientų. Nors tiktų ir klasikinis teriyaki, šįkart išbandžiau šį tą naujo – aromatingą, sodraus skonio „Kikkoman“ Teriyaki BBQ padažą su medumi. Originaliai jis skirtas grilio vakarėliams ir ant ugnies ruoštam maistui, bet naudoti galima kur kas plačiau: kaip marinatą, padažą ar mėsos, daržovių, makaronų patiekalų pagardą. Šiame recepte padažas suderėjo labai, labai gardžiai!
Jei mėgstate pikantiškus rytų virtuvės skonius, labai raginu išsisaugoti ir išbandyti. Skanaus!
Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienai:
400 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ stiklinės (62 ml) „Kikkoman“ Teriyaki BBQ padažo
Makaronams:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
1 morkos
½ brokolio
100 g rudųjų pievagrybių
200 g azijietiškų kiaušininių makaronų (egg noodles)
½ stiklinės (125 ml) „Kikkoman“ Teriyaki BBQ padažo
Patiekti:
svogūnų laiškų
sezamų sėklų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite vištieną. Supjaustykite ją mažais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite Teriyaki BBQ padažu ir išmaišykite. Dubenį uždenkite ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite marinuotus vištienos gabalėlius. Kepkite apie 4-5 minutes, vis pamaišydami, kol vištiena bus iškepusi. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią keptuvę supilkite likusį alyvuogių aliejų. Suberkite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, plonomis lazdelėmis supjaustytą morką ir kepkite virš kaitrios ugnies vis pamaišydami 2-3 minutes, kol daržovės suminkštės.
4. Suberkite brokolio žiedynėlius, plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 2-3 minutes.
5. Kol daržovės kepa, makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
6. Grąžinkite į keptuvę vištieną, sudėkite makaronus, supilkite Teriyaki BBQ padažą. Išmaišykite ir pakaitinkite dar porą minučių.
7. Patiekite iš karto, apibėrę saujele smulkintų svogūnų laiškų ir sezamų sėklomis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kikkoman“.
#reklama #kikkoman
1 komentaras
Sveiki, nustebinot! Aš kažkada per vieną kelionę buvau sugalvojusi valgyti…tik užpilamus makaronus (juk pigūs, lengvi, skanūs!);-). Prisipirkau jų gal 50, suvalgiau turbūt kokius 8 pakelius…:-D Nuo tol nebegaliu į juos net pažiūrėti;-))) Kuo „namudiniu” patartumėte pakeisti reklamuojamą padažą?:-)