Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir ryžių apkepas

parašė Asta 13 Rgs ’23
Cukinijų ir ryžių apkepas

Tikrai turėjote matyti tą instagram’e sklandantį pokštą apie cukinijas – apie tikrąją vienatvę, kuri ištinka tada, kai niekad rudenį jų nesiūlo. Tad kaip turėjau jaustis aš, kai šiam apkepui cukinijas pirkau parduotuvėje? Net pardavėjos žvilgsnis, atrodo, buvo užjaučiantis, šypt. Bet šiandien – ne apie tai. Kad ir iš kur į jūsų namus atkeliavo glėbys cukinijų – o juk tikrai atkeliavo, taip? – šis apkepas yra dar vienas gardus būdas joms sunaudoti!

Cukinijų ir ryžių apkepas – minkštas, švelnus ir labai skanus, su daug tįstančio sūrio viduje ir ant viršaus. Gardus ne tik ką tik iškeptas, bet ir pašildytas, todėl puikiai tinka pietų dėžutėms.


  • Jei naudojate dideles cukinijas iš mamos, močiutės ar tetos daržo, prieš tarkuodami išskobkite jų sėklas; jei cukinijų odelė kieta – ją nupjaukite.
  • Galite naudoti vakarykščius virtų ryžių likučius.
  • Į apkepo masę galite įmaišyti smulkiai tarkuotų morkų, keptų smulkintų svogūnų bei česnakų.
  • Apkepą gardinau universaliu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu. Jis tinkamas daugeliui patiekalų gardinti, nuo sriubų iki apkepų. Mišinio sudėtyje – vien natūralios džiovintos daržovės ir prieskoninės žolelės.
  • Sūrio nebūna per daug – rinkitės mėgstamiausią, kad apkepas būtų pats skaniausias!

Ar reikia daugiau receptų cukinijų naikinimo sezonui? Brūkštelėkite komentarą!

Cukinijų ir ryžių apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Apkepui:
800 g cukinijų (maždaug 3 mažų cukinijų)
1 arb. š. druskos
½ stiklinės (125 g) grietinės
180 g varškės
250 g virtų ryžių (100 g sausų)
4 kiaušinių
3 arb. š. „Vegeta Natur“ universalaus prieskonių mišinio
150 g fermentinio sūrio

Viršui:
100 g fermentinio sūrio
50 g kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite į kiaurasamtį, užberkite druskos ir išmaišykite. Palikite nusivarvėti 10-20 minučių. Papildomai nuspauskite cukinijas rankomis, kad tarkiai liktų kuo sausesni. Suberkite į dubenį.
2. Į tą patį dubenį sudėkite grietinę, suberkite varškę, virtus ryžius, įmuškite kiaušinius. Pagardinkite prieskonių mišiniu. Išmaišykite.
3. Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir dar kartą išmaišykite.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
5. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo formą (20×30 cm). Paviršių išlyginkite. Apiberkite tarkuotais fermentiniu ir kietuoju sūriu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol sūris gražiai apskrus ir apkepas sutvirtės. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

apkepascukinijosgrietinėkiaušiniairyžiaisūrisvarškė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 4 diena
kitas įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 5 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

Įdarytos šviežios bulvės

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Bulvių ir varškės blynai

Šaltibarščiai

Makaronų apkepas su tunu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Imbierinis pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Žaliasis kokteilis su persikais

Šalta juodoji arbata su persikais

Imbierinis sirupas kavai

Braškinis pieno kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų