Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

parašė Asta 8 Spa ’19
Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Prisimenu tą pavasario dieną, kai pravėrusi orkaitę, delnus sukišusi į storas melsvas pirštines, margintais gėlytėmis, atsargiai ištraukiau kepimo indą su šiuo apkepu. Už lango plieskė tas mūsų pavasariams dabar jau būdingas tropinis karštis, o orkaitė namus prišildė dar labiau. Nežinau, kaip taip nutiko, bet tąkart, karštą pavasario dieną, į namus šiuo patiekalu, rodos, tiesiog šaukiausi rudenį. Žvarbų ir drėgną, pilką ir lietingą, – tokį, koks dabar vis praslenka už lango.

Tąkart išsisaugojau receptą, planuodama jį pakartoti vėl, kai ruduo iš tiesų ateis. Ir jis atėjo! Ta proga dalinuosi ir su jumis – nes o kaip gi kitaip prisijaukinti lietų, jei ne su jaukiais šildančiais apkepais?

Sakot, su pyragais? Palikim juos savaitgalio desertams, bet pažadu – šį rudenį pyragų dar tikrai bus!

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Daržovių įdarui:
3 valg. š. sviesto
2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių (450-500 g)
1 rūgštesnio obuolio
1 poro (130 g)
1 skardinės (265 g) konservuotų lęšių
2 valg. š. „Kauno grūdų“ a. r. kvietinių miltų
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
2/3 stiklinės (170 ml) daržovių sultinio
1 arb. š. šaltyje džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Trupiniams:
1 stiklinės (90 g) džiūvėsėlių
1 stiklinės (140 g) miltų
½ stiklinės (50 g) tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. šaltyje džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
100 g šalto sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, obuolį ir griežinėliais supjaustytą porą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, uždengę dangčiu, kartais pamaišydami, apie 12-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Suberkite miltus ir išmaišykite, kol jie ištirps. Supilkite grietinėlę ir sultinį. Leiskite užvirti ir pavirkite 2 minutes. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite konservuotus ruduosius lęšius.
4. Paruoštą daržovių įdarą perdėkite į kepimo formą (23-25 cm skersmens).
5. Paruoškite trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, čiobrelius, druską ir pipirus. Suberkite kubeliais supjaustą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausite birius lipnius trupinius.
6. Paruoštus trupinius tolygiai suberkite į kepimo indą ant daržovių įdaro. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol trupiniai taps gražiai auksinės spalvos.

Recepto šaltinis: TESCO Real Food

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

apkepasbatataičiobreliaidžiūvėsėliaigrietinėlėlęšiaiobuoliaiporaisaldžiosios bulvėssultinyssūris
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladainis (brownie) su riešutais
kitas įrašas
Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Bulvių „rožės”

Bulvių ir menkės paplotėliai

Trijų sūrių lazanija su špinatais

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varške įdaryti kepti obuoliai

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

Meduolių desertas su bananais

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Varškės pyragas su pudingu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Piemenėlių pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Avižiniai blynai

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 5

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (310)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (76)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų