Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEPASAULIO SKONIAIŠaltieji užkandžiai

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

parašė Asta 12 Geg ’22
Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Savo namus mes kuriam etapais. Gal ir smagu nepasidaryti visko vienu ypu, nes tuomet užsitęsia ne tik procesas, bet ir džiaugsmas. Mažas šio pavasario projektas – kiemas! Pernai vyras sumeistravo terasą ir viename kiemo krašte pasodino mišką (daug mažų eglučių ir pušelių), šiemet atėjo laikas detalėms. Iš kaimo parsivežėm didesnių ir mažesnių akmenų, kuriuos „išbarstėm“ tarp medelių, iš tėvų kiemo perkėlėm net tris gražuolių bijūnų krūmus, ant terasos įkurdinom kelis gėlių vazonus ir žibintą, nusipirkom išsvajotą grilį. Dar trūksta romantiškų lempelių girliandos, lauko virtuvėlės ir dar šio bei to, bet – padriki ir ne visada kruopščiai apgalvoti mūsų sprendimai pamažu virsta vis gražesniu vaizdu. Dar truputį, ir galėsiu pasidalinti galutiniu rezultatu!

Kol kas – kviečiu žvilgtelti į vieną kiemo kampelį, kur įkurdintas grilis. Dar nebuvo gyvenime meto, kad tiek daug vakarienių gamintume lauke (ir kad taip dažnai mentelę ar maisto termometrą naudočiau ne aš, o jis!).

Šiandien, „Lidl Lietuva“ asortimentui pasipildžius grilio aksesuarais ir priedais, ir mes papildėm savo kolekciją. Apie viską iš eilės: ką įsigijom, ką šiandien kepėm ir ką kepsim rytoj?

  • Maisto termometras. Auksinės vertės dalykas, ypač kepsninėje ruošiant mėsą. Kiekviena mėsos rūšis ar dalis turi temperatūrą, kurią pasiekusi yra iškepusi idealiai: minkšta, sultinga, tobula. Mes turėjom paprastą, o su šiuo temperatūrą galima stebėti viso kepimo metu, tad perkeptiems kepsniams „viso gero“, daugiau niekada!
  • Metalinė keptuvė su dviem rankenomis. Labai greitu metu ketinu joje gaminti paeliją, bet ji ypač tinkama ir mėsos, daržovių kepimui.
  • Mėsainių spaustuvė. Viskas gyvenime įmanoma, bet vien rankomis suformuoti idealius mėsos paplotėlius mėsainiams tikrai ne taip paprasta, kaip gali atrodyti (o tai svarbu, nes tuomet jie kepa tolygiai). Su šiuo įrankiu, tikiuosi, bus juokų darbas, įspūdžiais galėsiu pasidalinti!

Dar pačiupau klasikinę kepimo formą (tinkamą ir griliams, ir orkaitėms) – joje jau iškepiau fokačiją! Labai patiko, mintimis nukėlė į Italiją ir ragaujant pirmą kąsnelį privertė net truputį prisimerkti iš skanumo. Tad nedaugžodžiauju – verčiau iškart dalijuosi receptu. Jis – ne tik fantastiškai skanus, bet neįtikėtinai paprastas!

Galite kepti grilyje su deflektoriumi, galite kepti ir orkaitėje. Skanaus!

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Atsispausdinti
Porcijos: 28x23 cm Paruošimo laikas: 1 val. + kildinimas Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

2 ¾ stiklinės (385 g) kvietinių miltų
1 ½ arb. š. druskos
1 ½ arb. š. (6 g) sausų mielių
1 1/3 stiklinės (340 ml) šilto vandens
alyvuogių aliejaus
sviesto
žiupsnio jūros druskos dribsnių
vyšninių pomidorų
šviežių rozmarinų

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sausas mieles. Supilkite šiltą vandenį. Mentele išmaišykite produktus, kol jie sukibs į lipnų rutulį. Visą tešlos paviršių kruopščiai aptepkite alyvuogių aliejumi. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Kildinkite tešlą šaldytuve 12-24 valandas (arba 2-3 valandas kambario temperatūroje).
2. Kepimo formą dosniai ištepkite sviestu, tuomet – apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, aliejumi išteptomis rankomis švelniai keliskart paminkykite, kad išleistumėte orą. Perkelkite į paruoštą kepimo indą. Keliskart apsukite kepimo inde, kad visas paviršius būtų pasidengęs aliejumi. Atidėkite į šalį ir palikite kilti 2-4 valandas (priklausomai nuo kambario temperatūros). Po šio laiko tešla turi būti pakilusi dvigubai, užpildžiusi visa kepimo formos plotą.
4. Ant pakilusios tešlos užpilkite porą šaukštų aliejaus, delnais švelniai aptepkite visą paviršių. Aliejuje pamirkytais pirštais suformuokite tešloje gilias skylutes.
5. Paviršių dosniai apiberkite druska, išdėliokite aliejumi įtrintas rozmarino šakeles, įspauskite perpus perpjautų vyšninių pomidorų puseles.
6. Jei kepate grilyje, įkaitinkite jį iki 220 ᵒC temperatūros ir kepkite apie 25 minutes su deflektoriumi (taip grilių paversdami krosnimi). Galite kepti ir orkaitėje.
7. Iškeptą fokačiją apie 10-15 minučių atvėsinkite kepimo formoje, tuomet išimkite ir pjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Valgykite kaip užkandį, patiekite prie sriubos, salotų ar troškinio, gaminkite sumuštinius.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Grill&Fun

aliejusalyvuogių aliejusdruskaduonafokačijaitalijamielėspasaulio skoniaipomidorairozmarinaisviestas
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“
kitas įrašas
Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Pica „Margarita“

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Marokietiški kokosiniai sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Šokoladinis migdolinis pyragas

Imbieriniai sausainiai

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Avižiniai riešutų sviesto sausainiai

Jei neturite orkaitės…

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su padažu “Bolognese”

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Švediški mėsos kukuliai

Svogūnų pica

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Tortilijų suktinukai su vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Moliūgų kava

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Keptų pomidorų sriuba

    11 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kavos chia pudingas

    17 Rgp ’22
  • Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

    12 Rgp ’22
  • Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

    3 Rgp ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (270)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (28)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (65)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (37)
  • LENGVI KĄSNELIAI (250)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (42)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (127)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (41)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (552)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (100)
    • Desertai indeliuose (73)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų