Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIŠaltieji gėrimai

Braškių ir citrinų limonadas

parašė Asta 18 Kov ’25
Braškių ir citrinų limonadas

Kai gyvenimas duoda citrinų, sako, derėtų pasigaminti limonado. Kai duoda dar ir braškių, tai tikrai turėtų būti braškinis citrinų limonadas. O ką daryti, kai gyvenimas duoda progą suvalgyti picą? Nėra kalbų – imam ir valgom picą! Jiedu kartu – pica ir limonadas – tikrai gardžiai dera.

Šį limonadą pasigaminsite paprastai kaip dukart du, o picą – dar paprasčiau. Noriu papasakoti apie naująsias „Dr. Oetker“ premium klasės picas „Suprema“. Jos – visai kita šaldytų picų lyga! Ir taip sakau visai ne dėl to, kad „Dr. Oetker“ jau eilę metų yra mano mylimas partneris; jų šaldytas picas atradau dar gerokai anksčiau! Ir nors galvojau, kad jau turiu savo favorites, paragavusi šių –– savo sąrašą turėsiu perdėlioti, šypt.

  • „Suprema“ picos yra keptos itališkoje akmens masės krosnyje, 400 °C temperatūroje;
  • Tešla brandinama ištisą parą ir kildinama triskart, todėl yra nuostabaus skonio ir tekstūros;
  • Pagardams naudojami autentiški itališki produktai: pomidorų padažas iš tikrų Italijos saulėje sunokusių saldžių pomidorų, tradiciniai Kalabrijos ir Romos regionų saliamiai, įvairūs sūriai;
  • Trys picų skoniai pasakoja tris skirtingas istorijas: su saliamiu, su penkių rūšių sūriais, su nduja stiliaus virta kiauliena.

Pica iškepa gardžiai traški, su puriais korėtais krašteliais – tikras džiaugsmas visiems neapolietiškų picų mylėtojams! Pagardų čia nei per daug, nei per mažai – lygiai tiek, kiek reikia puikiai picai. Sakysit, reklama, bet – iš tiesų rekomenduoju pamėginti. Tikiu, maloniai nustebins.

Rekomenduoju ir šį braškinį citrinų limonadą. Sumaišykite jį, kol keps pica, o tada – mėgaukitės!

Braškių ir citrinų limonadas

Atsispausdinti
Porcijos: 1,25 l limonado Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

250 g braškių
1 didelės citrinos
3 valg. š. medaus (arba klevų sirupo)
1 l gazuoto mineralinio vandens

Patiekti:
saujos braškių
½ citrinos
ledukų

GAMINIMO EIGA

1. Braškes, citrinos sultis ir medų (ar klevų sirupą) pertrinkite elektriniu trintuvu iki visiškai vientisos masės. Perkoškite per sietelį.
2. Supilkite gazuotą mineralinį vandenį ir išmaišykite.
3. Į limonadą įmaišykite kelias riekelėmis supjaustytas braškes bei saujelę plonų citrinos griežinėlių.
4. Patiekite iš karto. Į stiklinę dėkite kelis ledukus ir užpilkite limonadu.

Paruošta bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #suprema

braškėscitrinosgėrimailimonadasmedusmineralinis vanduopica
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištienos karbonadai
kitas įrašas
Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Šalta juodoji arbata su persikais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Tiramisu Affogato

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Šalta juodoji arbata su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Įdarytos bulvės

Enčilados su vištiena ir sūriu

Traški saldžiarūgštė vištiena

Vištiena su pievagrybiais

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Neriebi bananų duona

Tiramisu sūrio tortas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų