Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

parašė Asta 22 Rgp ’22
Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Paprasta, greita, labai skanu. Ir jau tikrai trupučiuką kvepia rudeniu. Net jei už lango šiom dienom – saulė ir plius trisdešimt, voveraitės yra voveraitės. Pasaka, kaip skanu!

Šviežias bulves švariai nuplaukite, subadykite smeigtuku, šiek tiek įpjaukite (kad kepant galėtų iš bulvių garuoti drėgmė), išdėliokite ant grotelių ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusantros valandos. Per šį laiko bulvių odelė apskrus iki traškumo, o viduje jos bus nuostabiai minkštos. Iškepusias bulves įpjaukite giliau, „atidarykite“ ir dar trumpam grąžinkite į orkaitę. Drėgmei išgaravus, bulvės bus ne tik minkštos – jos bus purios! Beliks pripildyti jas voveraičių padažo, kuris tuoj pat įsigers į bulvių minkštimą… galit įsivaizduoti skonį? Mhm, tobulas.

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

4 didelių bulvių
2 valg. š. sviesto
2 svogūnų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g voveraičių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
ryšelio šviežių krapų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite reikiamus ingredientus.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite šepetėliu ir nusausinkite. Subadykite mediniu smeigtuku.

3. Bulvės paviršiuje padarykite dvi nedideles įpjovas kryžmai.

4. Dėkite bulves į orkaitę ant grotelių, įtaisytų orkaitės centre. Kepkite apie 1 val. 30 min., kol bulvės bus traškios išorėje, o viduje – visiškai minkštos.
5. Iškeptas bulves trumpam išimkite iš orkaitės ir pagilinkite įpjovas. Spustelėkite bulvę iš kraštų, kad ji atsivertų.

6. Atvertas bulves dėkite atgal į orkaitę ant grotelių ir kepkite dar 10 minučių, kad iš bulvės vidaus išgaruotų drėgmė.

7. Bulvėms baigiant kepti, pasiruoškite voveraičių padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame smulkintą svogūną, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais. Suberkite švarias voveraites (jei didesnės – pasmulkinkite į kelias dalis) ir kaitinkite apie 10-15 minučių, kol voveraičių išskirtas skystis nugaruos. Supilkite grietinėlę, pagardinkite krapais ir dar porą minučių pakaitinkite. Nukaiskite.

8. Iškeptas bulves pripildykite voveraičių įdaro. Ragaukite nedelsiant.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bulvėsgrietinėlėgrybaikrapaisviestassvogūnaivoveraitės
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kavos chia pudingas
kitas įrašas
Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Svogūnų pyragas

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Tobulas varškės apkepas

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Šokoladiniai blyneliai

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Purūs blynai

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Nealkoholinis karštas vynas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Varškės blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų