Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

parašė Asta 5 Geg ’11
Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Laikas lekia beprotišku greičiu. Apsidairius aplinkui, sunku suvokti, kad jau taip žalia. Kad dar neseniai reikėjo drebėti net su ilguoju, šiltuoju paltuku. Kad dar, atrodo, vakar iki bakalaurinio darbo finišo buvo likęs visas pusmetis, to šiandien – beveik vienas (sunku ir pagalvoti..) pusmetis. Ir darbe prie to pačio stalo sėdžiu jau ketvirtį metų, kuo nė už ką nepatikėčiau.

Pastarosios keturiolika dienų taip pat prabėgo akimirksniu. Jogurtinės savaitės – jos buvo skanios. Bet „Activia” jogurto indeliai ėmė ir pasibaigė, šiandien nuplėšiau paskutinį popierėlį nuo paskutinio indelio, ir godžiai kabindama šaukšteliu galvojau, kaip čia visą šią keturiolikos dienų atrakciją apibendrinti.


Taigi… būsiu sąžininga. Nepastatyčiau šiandien „Activia” jogurto ant aukščiausios pakylos, neužkabinčiau auksinės karūnos ir nedainuočiam jam aukštinančių dainų… Nėra jis nei tobulas, nei auksinis. Bet o kas dabar auksinis? Vieną kitą E rasim visur, o čia jie bent jau ne dideli blogiečiai (apie juos rašė mergaitė iš rožinio miesto, taip pat dalyvaujanti eksperimente). Kad jogurtai skanūs, pritariu. Pats skaniausias – braškinis indeliuose ir geriami jogurtai, mažiausiai patiko vyšninis, bet šitą jau seniai žinojau. O svarbiausias vis tik šioje akcijoje yra pilvukas! Bet, nežinau, ar tai naujienos geros, ar blogos – teisybė ta, kad maniškis gyvena taip pat, kaip prieš eksperimentą.  Nei mažiau išsipūtęs, nei labiau įdubęs – toks, kaip visada. Taip, kaip visada. O ir šiaip, žiūrėkim tiesai į akis – jei sveikai maitinsimės, jei aktyviai sportuosime, jei nuoširdžiai bandysime išvengti streso – tiek mes, tiek mūsų pilvukas tikrai gyvens geriau. O jogurtas paskanins pavasariškas dienas.

O dienas paskaninti gali ne tik jogurtas, bet ir jogurtiniai desertai. Ir aš garsiai bei drąsiai sakau – šis jogurtinis rudojo cukraus keksas nuo šios dienos yra naujasis mano favoritas! Meilė nuo pirmo kąsnio…

Skonis: 10/10. Labai labai drėgnas, minkštutis ir tikrai, tiesiogine to žodžio prasme burnoje tirpstantis keksas. Fantastiškai skanus, truputėlį karamelinis ir neatsivalgomas. Vienas iš nedaugelio keksų, kuriuos drąsiai galima valgyti net be puodelio arbatos, todėl jei esate drėgnų kepinių mėgėjai, lėkite į virtuvę. Dabar pat.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Canelle et Vanille

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Atsispausdinti
Porcijos: 14 riekelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

170 g sviesto
150 g rudojo cukraus
85 g cukraus
50 g muskovado cukraus
1 citrinos žievelė, nutarkuota
1 arb.š. vanilės ekstrakto
2 kiaušiniai
180 g jogurto (naudojau geriamą persikinį Activia jogurtą)
180 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą išsukti su visomis trimis rūšimis cukraus, kol taps purus, apie 2 minutes.
2. Suberti tarkuotą citrinos žievelę ir supilti vanilės ekstraktą.
3. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant masę.
4. Supilti jogurtą. Išmaišyti.
5. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Lengvai išmaišyti, kol neliks sausų miltų.
6. Supilti paruoštą tešlą į kepimo formą ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių (originaliame recepte – 20 minučių).
7. Skanaus!

citrinosjogurtaskeksasrudasis cukrussaldumynaivanilė
40 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas
kitas įrašas
Karamelinis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Purūs varškės keksiukai

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Didelis sausainis

Braškinis šerbetas

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Kreminis airiško viskio likeris

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Saldžios dovanos Mamai

Tiramisu Affogato

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

Aguoninis tortas su bananų kremu

Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose

Tortas „Ferrero Rocher“

Medaus keksas

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

40 komentarai

ruta 5 Geg ’11 - 6:39 pm

butinai ryt kepsiu 🙂

Reply
Asta 6 Geg ’11 - 8:48 am

Rūta, skanaus! 🙂

Reply
vili 5 Geg ’11 - 8:53 pm

Ka tik iskepiau. Skanus keksiukas tik man kiek per saldus ir kepiau gerokai ilgiau, bet cia tikriausiai nuo orkaites ypatumu priklauso.

Reply
Asta 6 Geg ’11 - 8:50 am

Vili, na, cukraus kiekį galima šiek tiek sumažinti, jei per saldu 🙂 O aš taip pat kepiau gerokai ilgiau – bet originaliam recepte buvo toks laikas parašytas 🙂 Bet jei ne man vienai ilgiau kepė, tai pataisysiu 🙂

Reply
Karolina 6 Geg ’11 - 8:45 am

Tikrai tik 20 minučių jis kepa? 🙂

Reply
Asta 6 Geg ’11 - 8:51 am

Karolina, toks laikas buvo nurodytas originaliam recepte 🙂 Bet štai ir aš, ir vili ilgiau kepė, tai pataisysiu ir aš tas 20 minučių į visas 40 min. :))

Reply
ruta 6 Geg ’11 - 4:33 pm

na jau kantriai laukiu, kol iskeps, as nedejau citrinos, nes visai pamirsau apie ja parsduotuvej, man apsipirkinejant kilo mintis iskepti si keksa, tai stengiausi atsiminti ingridientus, mazinau cukru, balto visai nedejau, ir naudojau labai skanu persikini jogurta, miltu gal apie 200g, na viskas puikiai issimaise, labai kvapus 🙂 aromatas nedrasiai jau verziasi pro mano orkaites dureles :)tai laukiam laukiam 🙂

Reply
ruta 6 Geg ’11 - 5:38 pm

Labai skanus keksiukas, drasiai 10+ 🙂

Reply
Asta 6 Geg ’11 - 8:33 pm

Rūta, labai džiaugiuosi, kad keksas sužavėjo ir nusipelnė tokių aukštų vertinimų :)) Kuriems aš, be abejo, visiškai pritariu 🙂

Reply
Živilas 6 Geg ’11 - 7:18 pm

Asta,kur pirkote muscovado cukru?

Reply
Asta 6 Geg ’11 - 8:33 pm

Živilai, pirkau Vilniuje, „Marks & Spencer” 🙂

Reply
Eglė 8 Geg ’11 - 12:32 am

Aš irgi išbandžiau, kadangi muscovado cukraus nebuvo kur netoli ieškot, tai tiesiog pyliau 200g rudojo. Ir kepiau jį gal net daugiau nei valandą – nors viršus ir apskrudo greičiau, vidus dar buvo visai skystas. Tiesa, ir išėmus iš orkaitės dar jis taip tvirtai nesilaikė, buvo toks skystokas, tai tiesiog palaikiau jį formoj atvėst, kad nesugriūtų. Atvėsęs tapo normalios konsistencijos, buvo galima drąsiai pjaustyt ir ragaut. Mmmmm, pasaka! 🙂 Tik mąstau, ką daryti kitą kartą kepant – gal bandyt dėt daugiau miltų? Ar tas toks tešlos skystumas normalu?

Reply
Asta 9 Geg ’11 - 10:38 pm

Egle, šitas keksas savo konsistecija visa yra šiek tiek panašus į brownie – jie irgi kartais tik iškepę, kol dar šilti, atrodo per skysti, netvirti ir keliantys abejonių. Bet atvėsę sutvirtėja ir rezultatas – drėgnas, burnoje tirpstantis pyragas 🙂 O jeigu pridėtum daugiau miltų, tai prarastų keksas tą savo drėgnumą ir tai nebūtų gerai 🙂 Taigi, manau, kad viskas buvo puikiai pas tave, kaip ir turėjo būti, o kepimo laikas dažnai nuo orkaitės priklauso, taigi.. 🙂

Reply
Kristina 11 Geg ’11 - 6:19 pm

ir as bandziau, labai skanu, namiskiams patiko, saldokas, bet juk pyragas! Aciu uz receptuka!

Reply
Asta 11 Geg ’11 - 11:16 pm

Kristina, na taip, saldokas jis. Bet saldumynai dažnai saldoki būna :)) Už receptuką nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko 😉

Reply
Anžela 18 Geg ’11 - 10:12 pm

Turi čia daug daug daug labai gerų receptukų. Bandyti tenka dažnai 🙂 Bet šitas va nelipo visai. Na nesivalgo ir tiek… 🙁 Guli sau supjaustytas riekutėmis, ir nenyksta niekaip 🙂

Reply
Asta 18 Geg ’11 - 10:33 pm

Anžela, na, labai gaila tikrai, kad „nelipo” šis keksas. Pas mus jis dabar vienas iš favoritų, bet juk skonis toks jau dalykas – nepasiginčysi ir savo tiesų neįrodysi. Tačiau džiaugiuosi, kad randate čia daugiau gerų receptų, tikiuosi, ir toliau jų dar bus ne vienas 🙂

Reply
Indre 28 Geg ’11 - 10:46 pm

Velnias nusipirkau kazkoki molasses cukru :DDD Kazi jis tiktu pakeisti muskavodo cukru? ai isbandysiu ryt, o kada uzmatysiu muskavodo tada ji pirksiu ir kepsiu su juo 🙂
Nes be galo be krasto megstu TIK slapius keksus, pyragus.

Reply
Indre 28 Geg ’11 - 10:47 pm

P.S. Astule, as taves vis pasigendu!!!!!!!

Reply
Asta 29 Geg ’11 - 12:20 am

Indre, jei nusipirkai melasos cukrų, manau, jis puikiai tiks 🙂 Ir neabejoju, kad keksas gausis puikus! Tačiau labai lauksiu komentarų 🙂

P.S. Kaip smagu girdėti. Miela. Bet, deja, dabar didžiąją dalį savęs atiduodu artėjančiam bakalauro gynimui… nors stengiuosi, bent kartais pasivaident ir primint apie save. Baisu, kad kai vasarą jau tikrai grįšiu, visi bus išsilakstę iš saulėtos virtuvės 🙂

Reply
Indre 30 Geg ’11 - 9:53 am

Ateinu su komentarais apie si keksa. Pirmiausia noriu pasakyti kad abu su vyru, tik tik istraukta is orkaites keksa, puse jo sudorojom iskart…. Jis uzgerdamas pienu as kava 🙂
Kita pusike valgem leciau jau ir pravesusi 🙂 Paskutini gabaliuka „damusiau” siryt 🙂
Ir skaniausias jis vis del to buvo man siryt, nors begalo skanus buvo ir karstas dar. Gal skaniausias del to kad buvo likes mazas gabaliukas 🙂
Taciau abu su vyru priejom nuomones kad per saldu!!! Nors siaip mudviem per saldu nebuna niekad!!!! Keksas tikrai vertas aukstu balu(nors ir ne su tuo cukrum gaminau hehehe), kepsiu tikrai dar ne karta, tik cukriuko truputi pamazinsiu.
Ir vel eilini karta sakau Astai DIDELI ACIU!

Reply
Asta 13 Bir ’11 - 1:27 pm

Indre, nėra už ką! 🙂 O aš eilinį kartą džiaugiuosi puikiais komentarais ir tokiu dideliu kekso pasisekimu :))
Aišku, cukrus ir saldumas – subjektyvus dalykas. Todėl čia jau kiekvienam reikėtų pagal save prisiderinti. Nors mums per saldu nebuvo, bet gal čia tik mes tokie bepročiai saldomanai :))

Reply
VIDA 16 Bir ’11 - 8:24 pm

REIKIA NAUDOTI NATURALU JOGURTA O NE SALDU,DEL TO IR KEKSAS PER SALDUS.

Reply
Asta 27 Lie ’11 - 4:35 am

Vida, ačiū, labai teisingas pastebėjimas 🙂

Reply
solo 26 Lie ’11 - 6:42 pm

Labai nuostabus keksas, nepersaldus (dejau naturalu jogurta, nes nepripazystu saldziu), toks truputi karamelinis, tik kepiau apie 50 min.Aciu uz puiku recepta 🙂

Reply
Asta 27 Lie ’11 - 4:35 am

solo, džiaugiuosi, kad keksas patiko 🙂 Ir nėra už ką, tai tau ačiū, kad išmėginai ir dar nuomone pasidalinai 😉

Reply
Vaiva 4 Spa ’11 - 10:42 am

Su melasos cukrum irgi labai gerai iseina. Super receptas! Laaabai skanu 🙂

Reply
Asta 9 Spa ’11 - 3:57 pm

Vaiva, džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Ilona 19 Bal ’12 - 3:19 pm

štai ir dar vienas receptukas išbandytas iš ”Saulėtos virtuvės” lobyno…na ką aš galiu pasakyti…oi, Asta, nežinau nežinau…šitas keksas- pyragas toks…na kaip čia pasakius….dieviškas 😀 tikrai neatsivalgomas, nepakartojamas ir vienas skaniausių malonumų 🙂

Reply
Asta 2 Geg ’12 - 5:22 pm

Ilona, super! 🙂 Labai puikiai nuteikia tokie komentarai, tikrai 🙂 O, beje, šiam komentarui aš tikrai iš visos širdies pritariu 😀

Reply
Lina 31 Rgp ’12 - 2:13 pm

Suuuper! Labai skanus 🙂 Visiems rekomenduočiau išbandyti! 😉

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:28 pm

Lina, ačiū! 🙂 Džiugu girdėti! 🙂

Reply
Gile 12 Spa ’13 - 7:22 am

Visiska tobulybe! Naudojau naturalu jogurta, vietoj citrinos – apelsina ir papildomai banana ipjausciau. Sis pyragas tikrai bus itrauktas i megstamiausiu sarasa!

Reply
Asta 17 Spa ’13 - 9:25 am

Labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
sausainis 6 Sau ’14 - 4:13 pm

o jei keksiuku formose kepciau? nes turiu didele forma, ji silikokine geles forma. kazin tiktu ji?

Reply
Asta 7 Sau ’14 - 6:49 am

Tiktų įvairiausios formos. Svarbiausia, keičiant formą, stebėti kepimo laiką – mažesnėse formelėse keksiukai iškeps greičiau, didesnėse keps ilgiau 🙂 Labai svarbu neperkepti kekso, kad jis neprarastų savo drėgnumo 🙂

Reply
Jogurtinis keksas 29 Rgp ’14 - 5:42 pm

Labai skanus, katik iskepiau!! :))

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:30 am

Labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Vaida 26 Lap ’14 - 1:11 pm

o kikio dydzio jusu skarda, butent tokiam keskiukui? 🙂 nes viena turiu, bet bijau, kad bus per didele, ten gal labiau duonai kepti tinkama 🙂

Reply
Asta 30 Lap ’14 - 10:55 am

Vaida, šiam keksui naudoju pakankamai didelę kepimo formą, 32×12 cm dydžio 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų