Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištienos karbonadai

parašė Asta 13 Kov ’25
Vištienos karbonadai

Kar-bo-na-dai! Ploni vištienos kepsneliai traškioje džiūvėsėlių plutelėje, patiekti su švelnia bulvių koše ir grietinėlės-garstyčių padažu. Galima prigalvoti dešimtis prašmatnių gurmaniškų patiekalų, štai toks paprastas, jaukus, ūkiškas maistas – tiesiausias kelias į žmonių širdis. Ar sutinkate?

Vištienos karbonadai saulėtoje virtuvėje čirška, būna, net kelis kartus per savaitę, – niekaip nesuprantu, kodėl tik dabar rašau apie juos pirmąkart, šypt. Geriau vėliau nei niekad – tikiuosi, šiuo pasidalinimu sugundysiu ką nors išsikepti karbonadų gal net šiandien pat!

Vištienos karbonadai be vištienos – niekaip. Turbūt nenustebinsiu: patys skaniausi pavyksta su lietuviška vištiena tiesiai iš ūkių. Užauginta natūraliai, ji yra puikaus skonio ir tekstūros, sultinga ir labai gardi.

Keli patarimai kepantiems karbonadus:

  • Vištieną pjaustykite plonais kepsneliais ir išmuškite muštuku ar subadykite šakute, kad būtų minkštesnė ir geriau įgertų prieskonius.
  • Kiaušinių, česnakų ir prieskonių plakinyje marinuokite bent valandą ar per naktį.
  • Kukurūzų džiūvėsėliai suteikia ypatingą traškumą, rekomenduoju!

Kone visus ingredientus šiam receptui radau „Rupūs miltai” parduotuvėje, kurios asortimente – sertifikuotų Lietuvos ekologinių ūkių produkcija.

Visi produktai į „Rupūs miltai“ parduotuvę keliauja tiesiai iš ekologinių ūkių, o iš parduotuvės – tiesiai pas pirkėją. Tai užtikrina aukštą produktų kokybę, saugumą ir šviežumą – pačias svarbiausias ūkininkų bendruomenės vertybes.

Ekologiška vištiena – vienas iš pagrindinių produktų „Rupūs miltai“ asortimente. Kad ir ką iš jos gamintumėt, būtų labai gardu; bet mano šiandienos pasiūlymas akivaizdus – kepkim vištienos karbonadus!

Vištienos karbonadai

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Karbonadams:
800 g vištos krūtinėlės (dviejų didesnių puselių)
3 kiaušinių
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
džiūvėsėlių

aliejaus (kepimui)

Padažui:
1 valg. š. sviesto
1 skiltelės česnako
½ stiklinės (125 g) vištienos sultinio
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
1 valg. š. garstyčių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
bulvių košės

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite karbonadus. Vištos krūtinėlę supjaustykite plonais pjausniais. Pamuškite mėsos muštuku, kad pjausniai būtų plonesni ir karbonadai iškeptų minkštesni. Atidėkite į šalį.
2. Dubenyje išplakite kiaušinius, smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir prieskonius. Sudėkite į plakinį supjaustytą vištieną ir išmaišykite. Indą uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar pernakt.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
4. Į dubenį įberkite džiūvėsėlių. Imkite po vieną vištienos gabalėlį ir guldykite į džiūvėsėlius iš abiejų pusių. Stenkitės, kad džiūvėsėliais vištiena pasidengtų kuo tolygiau.
5. Dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol vištiena iškeps, o džiūvėsėliai apskrus iki traškios plutelės.

6. Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotą česnako skiltelę ir kepkite, kol ims skrusti.
7. Supilkite sultinį ir grietinėlę, pagardinkite garstyčiomis, druska ir pipiras. Kaitinkite, kol užvirs, ir leiskite kelias minutes pavirti. Nukaiskite.

8. Patiekite kabonadus su bulvių koše ir padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Rupūs Miltai” ir žemės ūkio kooperatine bendrove „BIO LEUA“.
#reklama #rupusmiltaivertingomaistonamai #bioleua

bulvėsčesnakaidžiūvėsėliaigarstyčiosgrietinėlėkiaušiniaisultinyssviestasvištiena
1 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais
kitas įrašas
Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grikių sriuba su vištiena

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Trintų bulvių blynai su sūriu

Vištienos kaselės

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu

Graikiškos makaronų salotos

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Grybų lazanija

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

1 komentaras

Laima 23 Kov ’25 - 12:19 pm

O dievai, kaip skaniai gavosi 🤪 Labai fainas receptas, ačiū! 🤤 Labai seniai beruošiau karbonadus, o čia toooks skanus variantas! Padažiukan supyliau 250 mp grietinėlės, tiesa, nes mums padažo niekada nebūna per daug!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų