Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiPASAULIO SKONIAISRIUBOS

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

parašė Asta 2 Rgs ’20
Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Ir vėl lyja. Dar truputį ir, atrodo, lietus galėtų nuplauti visus vasaros prisiminimus. Vaikiško krykštavimo pilnos maudynės ežere, savaitgaliai kaime, lysvėse nokstančios braškės, kepsninėje spragsinčios malkos ir gardžiausi pietūs gamtoje, – ar tikrai tai buvo taip neseniai? Vėjo plaikstomos suknelės, karščiu alsuojantis asfaltas, prakaito lašeliais nusėta kakta, basos kojos, muilo burbulai, saulėkaitoje greitai tirpstantys ledai… Viskas skamba lyg istorijos iš paskubom praverstos knygos puslapių. Lyg ir buvom dar ką tik TEN, saulėtose vasaros dienose, o dabar – lietus, lietus…

Tas lėtas lašų barbenimas keistai ramina. Bet tuo pačiu – truputį liūdina, truputį migdo.

Aš tikiuosi, kad ruduo dar dovanos pilnus glėbius saulės. Nes, nuoširdžiai, man neužtenka vienintelio šuolio, kad pavyktų iš vasaros į rudens dienas peršokti. Jaukinsiuosi jį pamažu. Pradėsiu nuo rudeninėmis avietėmis gardintų keksiukų (jų receptu dalijausi šeštadienį); nuo šiltos, bet vis dar labai spalvingos sriubos (dalijuosi receptu šiandien); nuo cinamonu kvepiančių obuolių pyragų (pažadu naują receptą savaitgaliui!).

Pastaruoju metu „Saulėtoje virtuvėje“ gausu pasaulio skonių. Savaitės pradžioje skoniais keliauti kviečiau į Graikiją, šiandien raginu trumpam užsukti į Italiją – čia, kur verdama nuostabiai gardi daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis.

Minestrone. Ir kas pasakys, vasaros ar rudens joje daugiau? Štai ryškaus skonio ir nuotaikingų spalvų – tikrai labai daug!

 Minestrone

Šiuo receptu tęsiame savo draugystę su lietuvišku prekės ženklu „AUGA“. Visai neseniai ekologiškų produktų asortimentą „AUGA“ papildė be sūrymo konservuotomis ankštinėmis daržovėmis: avinžirniais, juodosiomis pupelėmis, lęšiais ir raudonosiomis pupelėmis. Būtent pastarąsias naudojau šiai sriubai ruošti – raudonosios pupelės yra pakankamai didelės, tvirtos, švelnaus skonio ir tekstūros; suteikia sriubai sotumo ir maistingumo.

Pagrindinis šių „AUGA“ produktų išskirtinumas – jie pakuojami be sūrymo, gali būti laikomi kambario temperatūroje, yra ypač patogūs naudoti. Pupelių nereikia nusunkti, nereikia perplauti ar kitaip apdoroti; vos tik atidarote pakuotę – jos jau paruoštos naudoti. Patogu namuose ir neįtikėtinai patogu išvykose!

O juk išvykos kartu su vasara tikrai nesibaigs, tiesa? Vos tik baigsis lietus… dar bėgsim į rudens spalvomis besidažančią gamtą, bėgsim tikrai!

 Minestrone

 Minestrone

 Minestrone

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 saliero stiebų
2 morkų
1 didelės bulvės
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 valg. š. cukraus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
300 g ekologiškų „AUGA“ raudonųjų pupelių be sūrymo
1 stiklinės (100 g) smulkių makaronų (pvz., fusilli)
100 g špinatų

Patiekti:
šviežių petražolių
tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite didelį puodą. Įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, maždaug vienodo dydžio mažais kubeliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Maišydami pakaitinkite 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštės.
2. Suberkite didesniais kubeliais supjaustytą bulvę, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, pagardinkite raudonėliais, čiobreliais, cukrumi, druska ir pipirais. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės.
3. Galiausiai į puodą suberkite raudonąsias pupeles ir makaronus, ir virkite dar apie 8-10 minučių (pagal instrukciją ant makaronų pakuotės).
4. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite papildomai žiupsniu druskos ar pipirų. Įmaišykite pasmulkintus špinatus ir pakaitinkite dar minutę.
5. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite, gausiai apibėrę tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Minestrone

bulvėsčesnakaičiobreliaiitalijaMakaronų patiekalaimorkospasaulio skoniaipomidoraipupelėsraudonėliairaudonosios pupelėssalieraiskonių kelionėsšpinataisriubasultinyssūrissvogūnai
3 komentarai
17
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“
kitas įrašas
Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų ir rikotos galetė

Moliūgų risotto su vištiena

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Grikių blyneliai

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Tiramisu blynų tortukai

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

3 komentarai

Asta 13 Spa ’20 - 9:48 am

Labai labai skanu, ypač tokiu metu. Gaminkit drąsiai 🙂

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:09 pm

Asta, džiaugiuosi, kad išmėginot ir patiko! 🙂

Reply
Lina 20 Vas ’21 - 4:37 pm

Išbandėme – labai skani išėjo. Neturėjome pupelių, tai vietoje jų įdėjome lęšių.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23
  • 6

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų