Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

parašė Asta 12 Sau ’23
Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Pernakt brinkinta avižinė košė gali būti pusryčiais, užkandžiu ar net desertu, bet iš esmės – ji yra vienas geriausių atsakymų į visus nuogąstavimus, kad pusryčiams nėra laiko. Laiko yra ar bent jau tikrai gali būti, nes tokią košę paruošite iš vakaro vos per kelias minutes – jų prireiks, kad produktus sudėtumėte į vieną dubenį, išmaišytumėte ir padėtumėte į šaldytuvą. Ryte beliks pagardinti norimais priedais (jei norisi) ir čiupti šaukštelį.

Jei didelę dienos dalį nuo pat ankstaus ryto praleidžiate kelyje, produktus maišykite stiklainėlyje. Ryte jį, sandariai užsuktą dangteliu, galėsite dėti tiesiai į kuprinę ir pradėti dieną žinodami, kad pusryčiai čia pat.

Pernakt brinkinta košė yra daugiau nei skani – ji yra soti, maistinga ir kaskart skirtinga, priklausomai nuo priedų, kuriais pagardinsite. Šįkart dalijuosi trimis idėjomis, kurias pati labai mėgstu:

  • Su bananais, riešutų sviestu ir šokolado gabaliukais;
  • Su trintomis avietėmis ir kokosų drožlėmis;
  • Su keptais obuoliais ir graikiniais riešutais.

Kurią jūs ragautumėte pirmąją?


Vienas pagrindinių prieskonių mano virtuvėje – vanilė. Ja gardinu ne tik desertus, bet ir pusryčių košę. Mano mieli kolegos „Dr. Oetker“ savo asortimente turi daug vanilės produktų, tačiau jau kurį laiką mano mylimiausia yra Madagaskaro Burbono vanilės pasta su vanilės grūdeliais (apie ją esu pasakojusi ir anksčiau).

Ši pasta gaminama iš aukščiausios kokybės burboninės vanilės, surenkamos tolimajame Madagaskare. Jos aromatas ir skonis yra natūralus, malonus, švelnus. Kad ir ką gamintumėte – prašmatnų pyragą ar paprasčiausią pusryčių košę, – šaukštelis vanilės yra tas produktas, kuris leidžia įvykti magijai: nosį glosto maloniu aromatu, o skoniui suteikia daugiau spalvų.

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 10 min. + brinkinsite pernakt

INGREDIENTAI

Baziniai ingredientai (vienai porcijai):
½ stiklinės (50 g) stambių viso grūdo avižinių dribsnių
½ stiklinės (125 ml) pieno
¼ stiklinės (62 g) graikiško jogurto
1 valg. š. ispaninių šalavijų sėklų (chia)
1 valg. š. klevų sirupo
½ arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos

Su bananais ir riešutų sviestu:
1 nedidelio banano
2 arb. š. riešutų sviesto
gabalėlio juodojo šokolado

Su avietėmis ir kokosais:
1 valg. š. kokosų drožlių
3-4 valg. š. trintų aviečių (šviežių ar šaldytų)
saujelės migdolų riekučių
džiovintų kokosų riekelių
šviežių aviečių

Su obuoliais ir graikiniais riešutais:
1 arb. š. malto cinamono
1 valg. š. sviesto
1 obuolio
1 valg. š. klevų sirupo
saujelės graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Skanią vanilinę pernakt brinkintą avižinę košę paruošite vien iš bazinių ingredientų: gerai išmaišykite juos visus dubenėlyje ar stiklainyje, uždenkite ir palaikykite šaldytuve per naktį. Ryte košė bus išbrinkusi ir paruošta valgyti. Košę galite pagardinti ir mėgstamais priedais, kad būtų dar įvairesnė ir gardesnė.

2. Su bananais ir riešutų sviestu. Pusę banano ir šaukštelį riešutų sviesto gerai sutrinkite šakute ar maisto smulkintuvu. Įmaišykite į jau išbrinkintą košę. Patiekite su likusiu bananu, supjaustytu riekelėmis, likusius šaukšteliu riešutų sviesto ir smulkiai kapotu juoduoju šokoladu.

3. Su avietėmis ir kokosais. Šaukštą kokosų drožlių įmaišykite į košę (prieš brinkinant arba į jau išbrinkusią). Stiklinėje susluoksniuokite košę ir trintas avietes. Patiekite pagardinę migdolų ir kokosų riekutėmis, šviežiomis uogomis.

4. Su obuoliais ir graikiniais riešutais. Pusę šaukštelio malto cinamono įmaišykite į košę (prieš brinkinant arba į jau išbrinkusią).
5. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą obuolį, pagardinkite likusiu cinamonu ir klevų sirupu. Išmaišykite. Pakepinkite, kol obuoliai gražiai apkeps.
6. Košę patiekite su keptais obuoliais ir smulkintais graikiniais riešutais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

avietėsavižiniai dribsniaibananaichia sėklisgraikiškas jogurtasklevų sirupaskokosų drožlėskošėmigdolaiobuoliaipusryčiairiešutairiešutų sviestasšokoladasvanilė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos
kitas įrašas
Grūdėtosios varškės blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Kalėdinės meduolinės eglutės

Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Vaisių pica

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Mieliniai riestainėliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Makaronai su padažu „Bolognese”

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Varške įdaryti pomidorai

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų