Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Braškių Tiramisu

parašė Asta 4 Bir ’16
Braškių Tiramisu

Retkarčiais manęs paklausia, kas nutiko „Saulėtai virtuvei“? Kodėl aš nerašau?

Aš gūžteliu pečiais. Nežinau. Kartais taip ateina pabaigos, tyliai ir lėtai.

O kartais pasirodo, kad tai tebuvo pauzė, po kurios įkvėpimas ima ir sugrįžta.

Aš nežinau, kodėl aš nerašau. Aš nežinau, kas čia – pabaiga ar artėjanti nauja pradžia. Bet suprantu, kad dar liko receptų, kuriais noriu pasidalinti. Šis – vienas iš tų, kuriais praėjusią vasarą pasidalinti jau nespėjau. Bet vasaros keičia viena kitą, ir tuoj vėl įsibėgės saldus ir kvepiantis braškių sezonas.

 Braskiu tiramisu

Skonis: 10/10. Vasariškas, lengvas ir saldus desertas – saulėtoms dienoms ir saldžioms popietėms!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Braskiu tiramisu

Braškių Tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 40 min. + 1-2 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Kremui:
250 g maskarponės sūrio
1 stiklinės (140 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Citrinų sirupui:
2 citrinų sulčių
¼ stiklinės (65 ml) vandens
¼ puodelio (50 g) cukraus

500 g šviežių braškių
100 g biskvitinių sausainių („Damų pirštelių“)

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą. Įmaišykite išspaustas citrinos sultis, nutarkuotą žievelę ir vanilės ekstraktą. Uždenkite indą su kremu maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol ruošite desertą.
2. Paruoškite citrinų sirupą. Į dubenėlį supilkite vandenį, cukrų ir išspaustas citrinos sultis. Išmaišykite, kol cukrus ištirps.
3. Kelias gražiausias braškes atidėkite papuošimui. Kitas braškes supjaustykite nedideliais kubeliais.
4. Pasiruoškite 8 stiklines. Į kiekvieną dėkite porą šaukštų braškių kubelių. Ant viršaus tolygiai paskleiskite sluoksnį kreminio sūrio ir grietinėlės kremo.
5. Biskvitinius sausainius sulaužykite į kelias dalis. Porai sukundžių merkite jų vieną pusę į citrinų sirupą ir išdėliokite į stiklines ant kremo. Užberkite dar po šaukštą braškių kubelių.
6. Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir ant deserto viršaus išspauskite kremo „kepurėles“. Papuoškite braškėmis.
7. Prieš patiekdami, palaikykite desertą šaldytuve 1-2 valandas.

 Braskiu tiramisu

braškėscitrinosgrietinėlėkreminis sūrismaskarponėsaldumynaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis
kitas įrašas
Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės ir obuolių plokštainis

Languota prijuostė: pradžių pradžia

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

Šokoladinis pyragas su karamelės lašeliais

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Tortas „Boružė”

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Varške įdaryti kepti obuoliai

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Tortilijų suktinukai su vištiena

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Balandėliai su vištiena

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Kokosinis varškės apkepas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų