Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiTroškiniai

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

parašė Asta 12 Geg ’20
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Kad jau metų laikai ir vėl susimaišė, ir pavasarį netikėtai užklupo kuo tikriausia žiema, galima grįžti atgal prie jaukaus, šildančio maisto. Nėra to blogo, kame nepavyktų rasti bent trupinėlio gerumo, tiesa?

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems paprastą namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu. Jei turite galimybę, rinkitės vištos šlaunelių mėsą be kaulo ir odos – ji bus minkštesnė ir sultingesnė nei vištienos krūtinėlė. Drąsiai galite ruošti ir vegetarišką apkepo variantą – vištieną pakeiskite dar vienu brokoliu ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.

Vaikystėje tokius patiekalus vadindavau šakar makar, dabar – comfort food. O iš tiesų tai tiesiog paprastas, jaukus, šiltas naminis maistas, kurį ruošiant nereikia įdėti labai daug pastangų, o štai rezultatas net labai dažnai pranoksta lūkesčius. Kaip ir šis apkepas – paprastas, bet labai gardus!

 Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. sviesto
500 g vištos šlaunelių mėsos be kaulo
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 morkos
2 ½ stiklinių (625 ml) vištienos sultinio
1 ¼ stiklinės (200 g) grikių
1 brokolio
1 stiklinės (250 ml) grietinėlės
150 g fermentinio sūrio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. maltos rūkytos paprikos
125 g mocarelos sūrio

Patiekti:
ryšelio šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode (geriausia tokiame, kurį vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite kubeliais supjaustytą vištieną, ištrintą žiupsniu druskos ir pipirų. Kartais pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol vištiena bus iškepusi. Neperkepkite, vištiena turi likti sultinga. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą patį puodą suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles ir tarkuotą morką. Maišydami pakepinkite porą minučių, kol svogūnas taps skaidrus ir suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite daržoves į šalį.
3. Į puodą supilkite sultinį, suberkite grikius. Užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių. Tuomet įmaišykite žiedynais išskaidytus brokolius, grietinėlę, vėl uždenkite dangčiu ir virkite dar apie 5-7 minutes, kol grikiai ir brokoliai bus išvirę. Nuimkite nuo ugnies.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros.
5. Grikius ir brokolius sumaišykite su keptos vištienos gabalėliais, keptomis daržovėmis, tarkuotu fermentiniu sūriu, džiovintais čiobreliais, malta rūkyta paprika. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
6. Paviršių išlyginkite, apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol mocarela išsilydys ir apskrus.
8. Patiekite apibarstę šviežiomis petražolėmis, valgykite dar šiltą.

Receptas publikuotas portale LaMaistas.lt.

 Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

 Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

apkepasbrokolisčiobreliaigrietinėlėgrikiaikruoposmocarelarūkyta paprikasultinyssūristroškinysvištiena
3 komentarai
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis
kitas įrašas
Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Mini cukinijų blyneliai

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Risotto su lašiša

Lašišos pyragas su saldžių bulvių koše

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

SALDUMYNAI

Citrinų kvadratėliai

Juodai balti brownie kvadratėliai

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

3 komentarai

Jolita 19 Geg ’20 - 10:32 am

Paprasta ir tikrai skanu 🙂

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:56 am

Jolita, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Vaida 17 Lap ’20 - 4:23 pm

Jau tapo mėgstamu vakarienės patiekalu :))

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (210)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (114)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (498)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (79)
    • Desertai indeliuose (59)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų