Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKarštieji užkandžiaiKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEPASAULIO SKONIAIŠaltieji užkandžiai

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

parašė Asta 26 Rgp ’20
Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Kai kuriuos receptus, prieš pasidalindama su jumis, išbandau tiek kartų, kad galėčiau, kaip kad šįkart, garantuoti: šie takai puikiai tinka sočiam užkandžiui, pietums, vakarienei ir net pusryčiams; jie pradžiugins draugų kompaniją, bet lygiai taip pat džiugins ir tada, jei tyliai ramiai valgysite pats vienas; jie bus gardūs ir namie, ir gamtoje, ir eilinę darbo dieną, ir tingų savaitgalį, ir prie knygos, ir prie filmo. Dar galiu beveik garantuoti, kad niekaip nepavyks jų valgyti tvarkingai, bet ar gi tai svarbiausia, šypt? Taip, šį receptą aš ruošiau daug kartų, ir kiekvienąkart takai buvo vis skanesni, kol galiausiai – galiausiai tapo tiesiog tobuli.

Nekantrauju pasidalinti receptu, jis jau čia! Truputėlis Lotynų Amerikos, šiek tiek Vidurio Azijos skonių; ir viskas – savų namų virtuvėje!

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Takus gaminau su „AUGA“ ekologiškomis juodosiomis pupelėmis iš naujos jų produktų linijos. Kaip ir avinžirniai, apie kuriuos pasakojau praeitą savaitę, šios pupelės konservuotos be sūrymo, pilnai paruoštos naudojimui, jų nereikia nusunkti ar perplauti papildomai. Produktų liniją sudaro juodosios pupelės, avinžirniai, rudieji lęšiai ir raudonosios pupelės. Ar namuose, ar gamtoje ruoštumėte maistą, paprasčiau nebūna – tiesiog atidarote pakuotę ir naudojate!

Aš, turiu pripažinti, kartu su šiuo receptu iš naujo atradau juodąsias pupeles; jos mažos, švelnaus skonio ir idealiai tinka su pikantiškesniais prieskoniais: kuminu, rūkyta ir kajeno paprika. Jei gaminsit šiuos takus – juodosios pupelės tikrai bus pats geriausias pasirinkimas.

Labai rekomenduoju, išbandykite!

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Keptiems moliūgams:
1 nedidelio sviestinio moliūgo (apie 500-600 g)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Bulgurui:
½ stiklinės (125 g) bulguro kruopų
1 ½ stiklinės (375 ml) vištienos sultinio

Įdarui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. kumino
¼ arb. š. kajeno paprikos
150 g ekologiškų „AUGA“ juodųjų pupelių be sūrymo

Padažui:
½ (125 ml) graikiško jogurto
½ žaliosios citrinos sulčių
½ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kumino
žiupsnelio kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
8 vnt. mini tortilijų (takų)
2 avokadų
žaliosios citrinos skiltelių
šviežių kalendrų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
2. Paruoškite keptus moliūgus. Moliūgus supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite džiovintais čiobreliais, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad prieskonių mišiniu tolygiai pasidengtų visi moliūgų gabalėliai. Suberkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsinkite.
3. Kol moliūgai kepa, paruoškite bulgurą. Puode užvirkite sultinį. Suberkite bulguro kruopas ir virkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, apie 10-12 minučių, – kruopos turi būti minkštos, tačiau nepraradusios savo formos. Likusį vandenį nupilkite ir leiskite kruopoms atvėsti. Atvėsusias išpurenkite šakute, kad taptų birios.
4. Paruoškite takų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir smulkiai kapotą česnako skiltelę. Maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol svogūnai suminkštės. Suberkite rūkytą papriką, kuminą, kajeno papriką, juodąsias pupeles, ir maišydami pakaitinkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies.
5. Keptas daržoves sumaišykite su bulguro kruopomis ir keptais moliūgais.
6. Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
7. Paruoškite takus. Tortilijas trumpai (apie pusę minutės) pašildykite sausoje keptuvėje. Vienoje tortilijų pusėje dėkite keletą avokado griežinėlių, apšlakstykite jas žaliosios citrinos sultimis. Šalia dėkite po keletą šaukštų paruošto įdaro. Perlenkite perpus, pagardinkite šviežiomis kapotomis kalendromis ir patiekite su graikiško jogurto padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

avokadaibulgurasčiobreliaicitrinosgraikiškas jogurtasjuodosios pupelėskalendroskuminasmoliūgaipupelėsrūkyta paprikasultinyssvogūnaitacostakaitortilijosužkandis
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiškas pyragas su porais ir silke
kitas įrašas
Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

Purūs blynai

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Klafutis su vyšniomis (trešnėmis)

Sviestiniai sausainiai

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Tiramisu Affogato

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų