Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Braškių Tiramisu

parašė Asta 4 Bir ’16
Braškių Tiramisu

Retkarčiais manęs paklausia, kas nutiko „Saulėtai virtuvei“? Kodėl aš nerašau?

Aš gūžteliu pečiais. Nežinau. Kartais taip ateina pabaigos, tyliai ir lėtai.

O kartais pasirodo, kad tai tebuvo pauzė, po kurios įkvėpimas ima ir sugrįžta.

Aš nežinau, kodėl aš nerašau. Aš nežinau, kas čia – pabaiga ar artėjanti nauja pradžia. Bet suprantu, kad dar liko receptų, kuriais noriu pasidalinti. Šis – vienas iš tų, kuriais praėjusią vasarą pasidalinti jau nespėjau. Bet vasaros keičia viena kitą, ir tuoj vėl įsibėgės saldus ir kvepiantis braškių sezonas.

 Braskiu tiramisu

Skonis: 10/10. Vasariškas, lengvas ir saldus desertas – saulėtoms dienoms ir saldžioms popietėms!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Braskiu tiramisu

Braškių Tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 40 min. + 1-2 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Kremui:
250 g maskarponės sūrio
1 stiklinės (140 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Citrinų sirupui:
2 citrinų sulčių
¼ stiklinės (65 ml) vandens
¼ puodelio (50 g) cukraus

500 g šviežių braškių
100 g biskvitinių sausainių („Damų pirštelių“)

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, po truputį supilkite riebią grietinėlę. Turite gauti vientisos konsistencijos tirštą kremą. Įmaišykite išspaustas citrinos sultis, nutarkuotą žievelę ir vanilės ekstraktą. Uždenkite indą su kremu maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol ruošite desertą.
2. Paruoškite citrinų sirupą. Į dubenėlį supilkite vandenį, cukrų ir išspaustas citrinos sultis. Išmaišykite, kol cukrus ištirps.
3. Kelias gražiausias braškes atidėkite papuošimui. Kitas braškes supjaustykite nedideliais kubeliais.
4. Pasiruoškite 8 stiklines. Į kiekvieną dėkite porą šaukštų braškių kubelių. Ant viršaus tolygiai paskleiskite sluoksnį kreminio sūrio ir grietinėlės kremo.
5. Biskvitinius sausainius sulaužykite į kelias dalis. Porai sukundžių merkite jų vieną pusę į citrinų sirupą ir išdėliokite į stiklines ant kremo. Užberkite dar po šaukštą braškių kubelių.
6. Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir ant deserto viršaus išspauskite kremo „kepurėles“. Papuoškite braškėmis.
7. Prieš patiekdami, palaikykite desertą šaldytuve 1-2 valandas.

 Braskiu tiramisu

braškėscitrinosgrietinėlėkreminis sūrismaskarponėsaldumynaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis
kitas įrašas
Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Purūs varškės keksiukai

Keksiukai su šokolado gabalėliais

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Citrininės tartaletės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pyragas “Obuolių ruduo”

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Sumuštinukai su pievagrybiais

Kitokia balta mišrainė

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų