Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Varškės pyragas su pudingu

parašė Asta 20 Rgs ’09
Varškės pyragas su pudingu

Skonis: 10/10. Fantastiškai skanus varškės pyragas. Trapus pagrindas, švelnaus, vanilinio skonio įdaras.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? SM

Varškės pyragas su pudingu

Varškės pyragas su pudingu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
200 g sviesto
1 valg. š. grietinės
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių

Idarui:
500 g liesos varškės
130 g cukraus
2 kiaušiniai
3 valg. š. grietinės
pakelis vanilinio pudingo

GAMINIMO EIGA

Sviestą išlydyti, truputį atvėsinti. Tuomet atvėsusį sviestą, miltus, kepimo miltelius ir šaukštą grietinės gerai išmaišyti ir išminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis, vieną iš jų suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldymo kamerą.
Likusia tešla padengti kepimo indo apačią ir kraštus. Varškę, cukrų, grietinę, vanilinio pudingo miltelius (ne paruoštą pudingą!) ir išplaktus kiaušinius su blenderiu išsukti iki vienalytės masės. Varškės kremą paskleisti į kepimo indą ant tešlos. Iš kameros išimtą tešlos dalį burokine tarka tolygiai užtarkuoti ant pyrago viršaus. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

grietinėpudingaspyragassaldumynaivarškė
36 komentarai
61
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais
kitas įrašas
Varškės pyragas su braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Varškės spurgos

Šilauogių „clafoutis“

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Citrininis tiramisu su braškėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Šilauogių „clafoutis“

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Kitokia balta mišrainė

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinė bananų duona

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Šokoladiniai keksiukai

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Moliūginės cinamoninės bandelės

Labai šokoladinis pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

36 komentarai

LyaM 5 Vas ’10 - 11:22 pm

Superinis pyragas! Tik vietoj vanilinio pudingo į varškės kremą dėjau krakmolo šaukštą ir vanilinio cukraus. Tešla puiki. Nesitikėjau, kad su ištirpintu sviestu gausis tokia trapi (bet ne sausa) tešla. Ačiū už receptą!

Reply
Erika 1 Bal ’10 - 2:02 pm

A6 irgi pabandžiau jį padaryti. Skonis – nerealuuuuuuuuus. Vietoj pudingo taip pat dėjau krakmolą ir šiek tiek vanilės esencijos. kepiau apie 150 laipsnių orkaitėje, nes bijojau, kad pridegs apačia. kepiau apie valandą. pastovėjęs per naktį šaldytuve buvo dar skanesnis. tikrai rekomenduoju.

Reply
Asta 1 Bal ’10 - 3:13 pm

Kaip smagu, kad patinka! 🙂 Tikiu, kad ir su krakmolu puikiai pavyksta, tačiau aš vis tiek išdrįsiu parekomenduoti išbandyti ir su vaniliniu pudingu, mat jis ir pats turi malonų skonį ir kvapą, todėl varškės įdaras gaunasi dar skanesnis 😉
O dėl šaldytuvo – auksinė tiesa. Šaldytuvas yra geriausias varškės pyragų draugas 😀

Reply
Ieva 2 Sau ’21 - 8:28 am

Sveiki, o kokioje temperatūroje kepti ir su kokia funkcija? Blėką dėti per vidurį?

Reply
persikas 30 Bal ’10 - 11:36 pm

kadangi aš nesu kepus tokio pyrago,tai noriu pasidomėt vienu aktualiu klausimu :DD jeigu į jį dar įdėt konservuotų pesikų arba džiovintų abrikosų? tiktų prie šio pyrago skonio ar nelabai?

Reply
persikas 30 Bal ’10 - 11:37 pm

*persikų 🙂 atsiprašau už klaidą 🙂

Reply
Asta 1 Geg ’10 - 3:31 pm

persike, nieko tokio, ne diktantą rašom, svarbu, kad suprast ir susikalbėt išeitų 😀 Taigi, o atsakymas į klausimą – žinoma! Tikrai galima, pyragas nuo to jokiu būdu nė trupučiuko nesuprastės 😉 Tik naudodama konservuotus persikus, gerai juos nuvarvink sietelyje, kad būtų ne tokie drėgni 🙂

Reply
Dana 29 Rgp ’10 - 11:53 am

Šaunuole, Asta, labai džiaugiuosi, kad atradau šį psl., tiek daug puikių receptų, o šį pyragą jau kepu orkaitėje, nuostabu oramatas sklinda po namus…

Reply
Asta 31 Rgp ’10 - 4:12 pm

Dana, ačiū už gražius žodžius 🙂 Tikiuos, kad pyragas ne tik gardžiai kvepėjo, bet ir dar gardžiau susivalgė :))

Reply
Ruta 16 Gru ’10 - 12:33 pm

Labutis, na tavo nuostabi svetaine 🙂
Siand ant mano stalo puikuosis sis varskes pyragas 🙂
As gyvenu Airijoje, tam paciam name yra Lietuviu parduotuve,o man taip patogu viskas randu ko reikia, ir kaip as tu pyragu nekepsiu :)) Tiesa pasidalinsiu vkr labai skanu pyraga kepiau is Sonatinos blogo, http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/11/pyragas-su-persikais-ir-maskarpone.html
Gal kada pati iskepsi, as tiesa dejau kriausias ir vaniles siek tiek 🙂 Labai paprastas, taciau drasiai gali su tokiu keliauti i svecius 🙂 Dar is mociutes mazojo palikimo, gavau knyga Seimininkes vadovas, 1958 metu 🙂 Kepu po truputuka pyragus is sios knygos, ir jie gaunasi labai skanus 🙂 Manau viena grazia dienele as pradesiu kurti savaji bloga 🙂
Geros dieneeles, parasysiu kaip man sekesi 😉

Reply
Asta 19 Gru ’10 - 12:02 am

Rūta, labai ačiū – džiugu, kad saulėta virtuvė tau patinka 🙂 Džiaugiuosi, kad nusprendei išbandyti pyragą 🙂 Ir ačiū už rekomendacijas – galbūt tikrai išbandysiu, nes labai skaniai atrodo. Tik kad tų išbandytinų receptų sąrašai baisiai ilgi.. :))
Sėkmės kepimuose, gaminimuose ir visame kame, o aš lauksiu tavo svetainės! 🙂

Reply
Ruta 17 Gru ’10 - 2:17 am

Em, gavosi puikus, tik as vietoj vanilinio pudingo dejau avietini, nes kitokio neradau, 🙂 Ir dar kokoso drozliu 🙂 Tai dar vienas puikus receptas

Reply
Asta 19 Gru ’10 - 12:03 am

Na, taip, pudingą galima rinktis pagal skonį, tačiau aš ištikima vaniliniam – jo skonis man toks natūraliausias 🙂 Bet dėl skonio nesiginčijama, o improvizacija su kokoso drožlėmis man, tikiu, patiktų :))
Džiaugiuosi, kad pyragas nenuvylė 🙂

Reply
Aistė 11 Kov ’11 - 6:31 pm

Dariau ir šį pyragą, varškės-pudingp įdaras gavosi labai skanus. bet vat pagrindas – toli gražu, matyt, per daug miltų įdėjau, nes jis smėlinis-miltinis gavosi. kitą kartą jau geriau mažiau cukraus dėsiu į varškę, bet įdėsiu jo šiek tiek ir į pagrindą. Arba darysiu su daug kartų bandyta trupininiams pyragams skirta tešla. Bet labai ačiū už receptą 😉

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:38 pm

Aiste, nėra už ką 🙂 O tešlą, žinoma, čia galima savo mėgstamą pasirinkti, kad pyragas būtų toks, nei pagrindas, nei įdaras nenuviltų nė trupučiuko 🙂

Reply
marigabi 25 Spa ’11 - 4:22 pm

Kepiau vakar si pyraga.nuostabus tikrai.labai greitai ir lengvai gaminamas. siulau isbandyti 🙂

Reply
Asta 26 Spa ’11 - 9:47 am

Labai smagu skaityti, kad patiko! 🙂

Reply
Ooo 29 Kov ’13 - 4:17 pm

O kokoje temperaturoje kepti?

Reply
Asta 30 Kov ’13 - 2:04 pm

180 laipsnių pagal Celsijų 😉

Reply
Agne 12 Spa ’13 - 2:06 pm

Pyragas gavos idealus 🙂 .. Tik dar ant virsaus kai pyragas atsalo,uzsipyliau vanilinio pudingo pasidarius,tai gavos pasaka … Dar ne karta kepsim 🙂

Reply
Asta 17 Spa ’13 - 9:26 am

Agne, labai smagu skaityti tokius puikius atsiliepimus, džiaugiuosi! 🙂

Reply
Inga 21 Bal ’14 - 7:48 am

Ačiū už receptą! Pyragas visiems tikrai patiko.

Reply
Asta 23 Bal ’14 - 11:07 am

Nėra už ką, Inga, džiaugiuosi 🙂

Reply
Vaida 18 Bal ’15 - 4:20 pm

Sveika, Asta 😉 Norėjau paklausti kokio skersmens formą naudojot? Iš anksto ačiū! 😉

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 8:24 pm

Vaida, kepimo forma – 22 cm skersmens.

Reply
Monika 17 Rgp ’15 - 1:44 pm

Pyragas labai labai :-). Aš dar ant apatinio tešlos sluoksnio bananų pripjausciau – labai tiko :-). 10 balu Jums už receptą 🙂

Reply
Asta 26 Rgp ’15 - 4:59 pm

Ačiū, Monika, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Monika 13 Rgs ’15 - 5:07 pm

O ar pavyktu be kiausiniu??? 🙂

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 5:04 pm

Monika, iš tiesų… nerizikuočiau 🙂

Reply
Kotryna 23 Vas ’16 - 4:38 pm

Jeigu vietoj grietines deciau graikiska jogurta, idomu gautusi? Be to, kokia varske geriau deti,ar paprasta liesa pirkti pokeliuose ar ta pyragams specialiai kepti dabar kur yra visokios president ar farmmilk vanilines? ;o

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:42 pm

Kotryna, graikišką jogurtą tikrai galite dėti vietoje grietinės. O varškę rinkčiausi paprastą 😉

Reply
Monika 30 Lie ’20 - 1:17 pm

Sveiki,kuo pakeisti kiausinius jei ju negaliu vartoti gal deti daugiau pudingo? Aciu

Reply
Ieva 2 Sau ’21 - 8:49 am

Sakykit, reikia dėti popierių į formą? Ar užteks ištepti sviestu formą?

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:25 am

Ieva, galite daryti taip, kaip darote įprastai. Aš pati naudoju kepimo popierių 🙂

Reply
Loreta 30 Sau ’21 - 1:05 pm

Šiandien kepiau. Tobulas. Dar kepsiu ne kartą

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:13 am

Ačiū, džiugu girdėti!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų