Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Didysis aguonų pyragas

parašė Asta 20 Rgs ’09
Didysis aguonų pyragas

Skonis: 9/10. Aguonų mėgėjams, patikėkit, tai tiesiog tobulas pyragas, nemeluoju. O jei dar ir varškę mėgstat taip pat labai kaip aš, tuomet nieko nelaukiant vertėtų išbandyti 🙂 Tikrai skanus, labai labai skanus! 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? SM, jei atmintis neapgauna, bet tikslios nuorodos niekaip nerandu… 🙁

Didysis aguonų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 14 Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
130 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
300 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių

Aguonų masei:
750 g pieno
100 g manų kruopų
1 kiaušinis
200 g aguonų
130 g cukraus
200 g sviesto

Varškės masei:
250 g varškės
2 kiaušiniai
100 g cukraus

GAMINIMO EIGA

Tešlai skirtus produktus suminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą.
Aguonų pasei skirtus produktus sudėti į puodą ir maišant užvirinti. Šiek tiek atvėsinti.
Varškės masei skirtą varškę pertrinti iki vientisos masės su kiaušiniais ir cukrumi. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir įmaišyti į varškę.
Tešla iškloti atidaromos kepimo formos (25 cm. skersmens) dugną ir šonus. Supilti aguonų masę. Ant jos supilti paruoštą varškės masę.
Kepti įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 50 min. Jeigu viršus pradeda per stipriai ruduoti, uždengti folija. Iškepus gerai atvėsinti (aš dėl visa ko palaikiau šaldytuve per naktį) ir tik tada išimti iš formos.

 

aguonosmanų kruopospyragassaldumynaivarškė
36 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškinis šerbetas
kitas įrašas
Grietiniečiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Juodasis Princas”

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Tortas „Marjolaine“

Pyragas „Snickers“

Šilauogių „clafoutis“

Tortas „Medutis”

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkštas obuolių pyragas

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Obuolių spurgytės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Kitokia balta mišrainė

Kepta avižinė košė su obuoliais

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

36 komentarai

inga 29 Sau ’10 - 12:37 am

Labas, Asta,

ieskojau aguonu torto ir aptikau labai gardziai atrodancia taviske nuotrauka:) Labai noreciau tecio gimtadieniui sestadieni iskepti, bet neramina kiausiniai:D, tad kadangi neliko laiko eksperimentams, noreciau paprasyti skubaus receptuko patikslinimo:)
1.Ar teslai bei aguonu masei naudojami kiausiniai su baltymu ir tryniu?
2. Rasei, kad varskes masei reikia dvieju kiausiniu. Taip suprantu, kad sutrinti reikia su varske du trynius ir i mase supilti du suplaktus baltymus?
Teisingai?
Jei gerai supratau, linktelk, prasau:)
Is anskto dekoju uz pagalba:)

Inga

Reply
Asta 29 Sau ’10 - 12:41 am

Sveika, Inga, džiaugiuos, kad susiviliojai nuotrauka ir ruošiesi išmėginti – labai lauksiu pasidalinimų įspūdžiais! 🙂
O dabar – linkt, linkt – viską supratai labai teisingai, linksiu prie kiekvieno punkto 🙂
Sėkmės kepant ir skanaus ragaujant! 😉

Reply
inga 29 Sau ’10 - 11:20 am

Sveika, Asta,

aciu uz toki operatyvu atsakyma!
Si vakar isbandysiu jegas, kad dar pernakt pyragas galetu moraliskai pasiruosti seimynos verdiktui:)
Manau bus daug palaimingu sypsenu;)

Inga

Reply
Asta 29 Sau ’10 - 11:51 am

Inga, to ir labai linkiu – tų palaimingų šypsenų! Palaikysiu šįvakar mintyse už tave ir šitą pyragą tavo kumštukus 😉

Reply
inga 31 Sau ’10 - 11:20 pm

Labas, Agne,

;( nesigaaavo…. ;(
kai prapjoviau pyraga aguonu mases vidurys visiskai istizo, praktiskai istekejo… tai arba pieno perdaug, arba manu kruopu per mazai, arba per didele aguonu mase, arba per trumpai kepiau? nors viska dariau pagal recepta, bet pyrago vidurys atrode neiskepes ;(
na bet as nepasiduosiu ir gaminsiu, tol kol iseis;)
gal turi pora patarimu?

ir.

Reply
Asta 31 Sau ’10 - 11:37 pm

Oi, Inga, kaip gaila… 🙁
Kiekius aš tikrai dėjau tokius, o ir pati gaminau lygiai pagal receptą, o man gavos. Ir žinau dar vieną merginą, kuri gamino, ir kuriai pavyko. Tai kur čia šuo pakastas gali būt?
Ar tikrai dėjai tokius kiekius? Ar tikrai aguonų masę užvirinai? O gal orkaitė kalta? Ne visos jos kepa vienodai.. Aš savo senojoje dujinėje niekad tokio pyrago nebūčiau iškepus, man ten net paprasti tept šlept pusiau kepti, pusiau žali, pusiau apdegę gaudavos 😀
O gal daug mažesnio skersmens kepimo indą naudojai? Ir daug storesnis gavos pyragas?..
Net nežinau, kas daugiau čia būtų galėję koją pakišti.. 🙁

Reply
inga 1 Vas ’10 - 1:00 pm

na, Astule, orkaite maniske elektrine ir kepimo indas 26cm skersmens…karma ne ta turbut … 😀 😀 😀 o sep tai is tikro kepiau pati budama nepergeriausios kondicijos, antra valanda nakties po keleto vyno tauriu… tai gal del to? reiks dar pabandyti laisvesne savaitgalio diena issikepti tiksliai pagal recepta 😀
Beje, turiu dar viena baisiausia kosmara virtuveje – eklerus ! Du kartus dariau ir abu – visiskas fiasko! Antra karta dariau pagal prancuziska autentiska recepta, bet vistiek snipstas 🙁 Sakau, gal pati esi bandzius perkast ekleru gaminimo lygtis? O jei ne, tai gal nori isbandyti ir paskui visiems papasakoti? 🙂

ir.

Reply
Asta 1 Vas ’10 - 4:07 pm

Inga, na, taip, visada galima apkaltinti netikusią aurą ar, tuo labiau, keletą vyno taurių 😀 Tikiuos, kad kitą kartą viskas pavyks puikiai 🙂
Dėl eklerų – jie jau ilgą laiką yra mano sąraše „būtinai pagaminti”. Ir kaip tik prieš porą dienų mąsčiau, kad jau pribrendo reikalas, nors seniau niekad nesu kepus, o ir gana pavojingas kepinys atrodo man jie 🙂
Šiaip ar taip, pažadu, kai tik išmėginsiu, pasidalinsiu įspūdžiais 😉

Reply
rozmarinas 29 Kov ’10 - 2:21 pm

O čia kartais ne tavo foto panaudota?

http://lt-lt.facebook.com/note.php?note_id=104173846146

Reply
Asta 29 Kov ’10 - 7:23 pm

O, taip, tikrai mano…

Reply
ieva 1 Bal ’10 - 7:42 pm

sveika Inga,

norejau paklausti ar gaminant aguonu mase eiliskumas produktu sudejimo svarbus ar ne? pvz kiausiniai turi buti isplakti pries dedant i bendra mase? ir kaitinti mase tik iki virimo ar dar ilgiau truputi?

aciu uz atsakyma 🙂

Reply
Asta 1 Bal ’10 - 8:36 pm

Ieva, tikriausiai čia manęs klausi 😀 Aguonų masės darymas paprastas čia kaip dukart du – viską sudedam į puodą ir ant ugnies. Viskas 🙂 Palaukiam kol užvirs, tada nukeliam nuo ugnies ir atvėsinam 🙂

Reply
Ieva 9 Bal ’10 - 5:58 pm

aciu uz atsakyma Asta, dariau tavo pyrageli per Velykas, viskas puikiai pavyko 🙂 gavosi laaaabai skanus 🙂 nors jis ir labai sotus, bet ant stalo greit neliko nei mazo gabalelio…:)

Reply
Asta 10 Bal ’10 - 8:41 pm

Ieva, labai džiaugiuos 🙂

Reply
Vida 25 Geg ’10 - 9:35 pm

Sveika,
as esu didele aguonu megeja, tai nusprendizua isbandyti.gavosi lyg ir gerai, garuoja ant stalo, o degustavima atidejom rytdienai 😀

aciu uz receptuka

Reply
Asta 25 Geg ’10 - 9:51 pm

Vida, oi, kantrybės tada palinkėsiu iki rytojaus 🙂 Ir skanaus! Tikiuosi, nenuvils 😉

Reply
jurgute 24 Bir ’10 - 2:50 pm

na o kaip cia yra su ta aguonu mase? kitoj vietoj radau toki pat pyraga, bet ten rasoma, kad kiausinius ir sviesta nereikia kartu uzvirinti… o kaip yra is tikruju? 🙂

Reply
Asta 28 Bir ’10 - 2:31 pm

jurgute, nežinau, kaip kitoj vietoj, bet aš gaminau taip, kaip parašyta čia, saulėtoj virtuvėj 🙂

Reply
Agne 6 Rgp ’10 - 9:51 am

Sveika,
Be galo nuostabus pyragas,ir visada labai daug pagyru isgirstu 🙂 Jau tikriausiai nesuskaiciuosiu kiek kartu ji kepiau,bet kas karta darant jis gaminasi greiciau,ir paprasciau…Aciu uz nepakartojama recepta:)

Reply
Asta 9 Rgp ’10 - 6:34 pm

Agne, nėra už ką :)) Džiugu skaityti tokius smagius ir įkvepiančius komentarus :))

Reply
Monika 13 Rgp ’10 - 9:49 am

Na man dabar kazkokia aguonu manija:) jau tris aguoninius pyragus kepiau… bandysim ir sita:)

Reply
Asta 18 Rgp ’10 - 3:35 pm

Monika, narkomanė, ar ne? :)) Aš irgi tokia pati kartais… Ar patiko pyragas? 🙂

Reply
Monika 19 Rgp ’10 - 8:30 am

Gaminau ir LABAI patiko, tiesiog fantastiskas:) nesitikejau, kad iseis toks puikus ir svelnus aguoninis idaras, visiems labai patiko, o drauge ir recepto paprase:)

Reply
Asta 20 Rgp ’10 - 7:03 pm

Monika, labai smagu, kad pyragas toks pasisekęs, džiaugiuosi! :))

Reply
Roberta 2 Spa ’10 - 7:35 pm

Mniam! Pirstus apsilaizyt galima, kazkas fantastisko ir nepakartojamo, jau du kartus kepiau ir dar kepsiu 🙂
Aciu labai uz recepta, tai tikras tortas, kuriuo labai smagu pavaisinti namiskius ir draugus 😉

Reply
Asta 3 Spa ’10 - 6:59 pm

Roberta, labai džiugu skaityti tokius puikius atsiliepimus 🙂 Ačiū tau, kad pasidalini įspūdžiais, o už receptą tikrai nėra už ką 🙂

Reply
Ieva 27 Gru ’10 - 6:49 pm

Puikus :} Tiek išvaizda, tiek skonis malonūs. Pabuvojo mūsų šeimos kalėdiniu pyragu šiais metais.
Per klaidą į aguonų masę įdėjau ne 130g, bet 200g cukraus, bet maniškiai nelinkę saldumu skųstis, tad tikriausiai tik į gerą tas išėjo :>
Didelis dėkui už receptą ir įkvepiančią šį receptą išbandyt nuotrauką!

Reply
Asta 28 Gru ’10 - 4:46 pm

Ieva, džiaugiuosi, kad išbandei 🙂 Ir, žinoma, dar labiau džiaugiuosi, kad patiko ir paskanino šis pyragiukas Jūsų Kalėdų stalą 🙂

Reply
waiida 1 Geg ’11 - 1:15 pm

sveika,
dabar kepu tavo pyraga ir i6kilo klausimas : d aguonu masei kiausinius idet po to ar virt su kiausiniais?

Reply
Asta 4 Geg ’11 - 7:18 am

Vaida, kiaušinį taip pat reikia įmušti į puodą, kuriame viskas verdama 😉

Reply
Lora 13 Sau ’12 - 9:03 am

Vakar teko išbandyti šį receptą, tiksliai darant pagal aprašymą pyragas gavosi sknus ir pakankamai didelis, panašus į tortą. Ačiū už puikų receptuką.

Reply
Asta 17 Sau ’12 - 8:46 pm

Lora, nėra už ką 🙂

Reply
Birutė 25 Spa ’12 - 6:31 am

Išbandžiau ir aš šį grožį, o dabar galiu pasakyt ir skonį:) išties labai skanus, ir visi kas vaišinos „lapnojo” net ausytės linksėjo :))
Išties, ačiū už receptuką, jis jau įtrauktas į „kartojamų” sąrašą:)

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:17 am

Birute, labai džiaugiuosi, kad išbandėte ir kad patiko 🙂

Reply
Neringa 9 Kov ’22 - 2:10 pm

Turiu klausimą ir tikiuosi atsakymo dėl aguonų. Ar jos turi būti paprastos birios (ne maltos), nes parduotuvėje mačiau aguonų pyragams. Galvoju gal geriau tas jau permaltas pirkti, skirtas pyragui. Nuotraukoj matau lyg cieli grūdeliai.

Reply
Asta 9 Kov ’22 - 2:22 pm

Neringa, šiam pyragui naudojau paprastus aguonų grūdelius. Esu tikra, kad puikiai pavyktų ir su maltomis aguonomis, skirtomis pyragams, tuomet įdaro tekstūra būtų dar tolygesnė 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų