Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

parašė Asta 28 Kov ’21
Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Klafutis – ar esat girdėję mielesnį (ir juokingesnį) kepinio pavadinimą, šypt? Tai prancūziškas saldus kepinys, panašus į pudingą ar orkaitėje keptą blyną su uogomis. Tradiciškai tai turėtų būti vyšnios, bet ir šilauogės, mėlynės, avietės, juodieji serbentai, persikai ar nektarinai šiam desertui tinka puikiai. Siūlau įberti ir nutarkuotų citrinos žievelių – jos suteikia gaivumo, lengvumo, puikiai dera su uogomis.

Klafutis yra purus ir lengvas, tuo pačiu – kremiškos tekstūros, saldus, kvepiantis vanile ir lėtais savaitgaliais. Galite jį kepti be jokios progos, bet jei jos vis tik norėtųsi – Velykų pusryčiams toks lepūniškas kepinys būtų pats tas!

Skaniausia jį valgyti šiltą, kabinti šaukštais tiesiai iš kepimo indo ir dėti į dubenėlius: tau, jam, man, visiems… Norite, kad būtų dar labiau desertas nei pusryčiai? Patiekite su dosniais rutuliukais vanilinių ledų.

Kaip ir visiems kepiniams, taip ir šiam, galioja tos pačios taisyklės: į virtuvę eikite su šypsena, gaminkite su meile, naudokite kokybiškiausius produktus, ragaukite su malonumu (be jokių cukraus kristalų skaičiavimo, šiukštu!).

Kalbant apie produktus, stabtelkime šiandien trumpam ties kiaušiniais. Šiuo receptu kviečiu ne tik išsikepti gardžius pusryčius, bet prisidedu ir prie kilnios „Tušti narvai“ iniciatyvos, skatinančios – rinkimės kiaušinius atsakingai ir atsisakykime narvuose laikomų vištų kiaušinių, žymimų trečiu numeriu. Ar matėt kada, kokios žiaurios jų gyvenimo (ką čia gyvenimo, greičiau jau egzistavimo) sąlygos? Internetas pilnas filmukų, kuriuos žiūrėti tiesiog skauda.

Kartais nežinojimas gyvenimą ir sprendimus gali daryti lengvesniais, bet žinoti svarbu, todėl pasikartokim – pirmas skaičius ant kiaušinio nurodo tai, kokiomis sąlygomis yra laikomos vištos.

  • 0 – ekologiniame ūkyje laisvai laikomų vištų kiaušiniai;
  • 1 – laisvai laikomų vištų kiaušiniai;
  • 2 – ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai;
  • 3 – narvuose laikomų vištų kiaušiniai.

Raidės po pirmojo skaičiaus nurodo, iš kokios šalies į mūsų namus atkeliavo kiaušiniai. LT – Lietuvos simbolis.

„Tušti narvai“ jau eilę metų skatina kiaušinius rinktis atsakingai, o šių Velykų laukia su šūkiu: Kiekviena višta pasakys – nesirink kiaušinių numeris trys!

Jau labai, labai seniai kiaušinių, pažymėtų skaičiumi 3, į savo pirkinių krepšelį nebededu. Griežtai, be išimčių. Kodėl? Nes mačiau tuos filmukus. Nes puikiai prisimenu vaikystę, vasaros savaitgalius kaime, po kiemą ten išdidžiai pėdinančias vištas ir kaip geltonus kamuoliukus po pievą pabirusius mažus viščiukus. Tas vaikystės prisiminimas yra taip toli nuo žiauriomis sąlygomis narvuose laikomų vištų vaizdinių, kad atrodo nerealus. Niekaip negalėčiau rasti pa(si)teisinimo užsimerkti prieš realybę, esančią už gražių pakuočių, juolab: tai mūsų sprendimas, kokius kiaušinius įsidėti į pirkinių krepšelį, lemia tai, kiek daug vištų gyvens narvuose, o kiek – laisvėje. Norėčiau, kad laisvėje jų gyventų vis daugiau. O jūs?

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

1 arb. š. sviesto
3 kiaušinių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 stiklinės (250 ml) pieno
½ stiklinės (70 g) miltų
žiupsnio druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
apie 300 g uogų (aviečių, šilauogių)
poros saujų (20 g) migdolų riekučių
1 arb. š. rudojo cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą ištepkite šaukšteliu sviesto. Atidėkite į šalį.
2. Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps. Supilkite pieną ir išplakite.
3. Suberkite miltus, druską, vanilinį cukrų ir citrinų žieveles. Dar kartą išplakite, kol neliks miltų gumuliukų.
4. Uogas suberkite į kepimo indą. Užberkite migdolų riekutes.
5. Ant viršaus supilkite plakinį, apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Patiekite klafutį šiltą, apibarstytą milteliniu cukrumi.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Tušti narvai“.

avietėsdesertaskepiniaimigdolaipasaulio skoniaipusryčiaišilauogėsuogos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas
kitas įrašas
Šokoladinis grietininis keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Kai pildosi svajonės… | Knyga!

Medaus tortas

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kavos panna cotta su šokoladu

Pyragas „Obuolių ruduo”

Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Medaus keksas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų