Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

LedaiSALDUMYNAI

Braškinis šerbetas

parašė Asta 20 Rgs ’09
Braškinis šerbetas

Skonis: 9/10. Saldžios šaltos braškės, tiesiog tirpstančios burnoje! Et, vasaros malonumai…

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? SM

Braškinis šerbetas

Braškinis šerbetas

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min. + šaldymas

INGREDIENTAI

250 g cukraus
250 ml vandens
1 puodelis (250 ml) šviežių braškių tyrės

GAMINIMO EIGA

Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir maišant kaitinti ant labai mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Atvėsinti. Braškių tyrelę (šviežias braškes sutryniau blenderiu – poros sekundžių darbas!) sumaišyti su atvėsintu sirupu.
Masę supilti į metalinį plokščią indą ir šaldyti šaldiklyje 3- 4 valandas. Tada perdėti į gilų indą ir suplakti mikseriu iki vientisos masės. Vėl supilti į metalinį dubenį ir ir dėti į šaldiklį. Šaldyti, kol visiškai sustings.
Skanaus!

braškėsLedaisaldumynai
3 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)
kitas įrašas
Didysis aguonų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

Kakavinis varškės pyragas

Moliūginės cinamoninės bandelės

Kavos panna cotta su šokoladu

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Linco sausainiai (Linzer cookies)

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Imbierinis sirupas kavai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Traški saldžiarūgštė vištiena

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

3 komentarai

Žemės riešutų sviesto ledai « Saulėta virtuvė… 25 Lie ’10 - 9:09 pm

[…] labai patyrusios – ledus dariau antrą trečią kartą. Pirmasis – juokingai paprastas braškių šerbetas, taigi, tarkime, jog jis nesiskaito. Antrasis – pirmasis rimtas – blynas buvo daugiau mažiau […]

Reply
Sebetas 21 Bir ’12 - 9:14 pm

o kai visiškai šaldiklyje sustingta, ar tada formuoti tuos rutuliukus, ar reikia turėti specialią formą rutuliukams suformuoti ?

Reply
Asta 24 Bir ’12 - 2:43 pm

Rutuliukai šie suformuoti paprasčiausiu ledų šaukštu, tikrai nereikia jokių specialių formelių 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

    8 Lie ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (548)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (97)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų