Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAITortai

Blynų tortas su šokoladu

parašė Asta 3 Kov ’14
Blynų tortas su šokoladu

Gyveno kartą mergaitė, kuri niekad nebuvo kepus lietinių blynų. Jie visada mergaitę kažkuo labai žavėjo: savo trapiu plonumu, apskrudusiais krašteliais, taisyklinga apvalia forma. Tie blynai – gražūs, apvalūs ir auksiniai lyg saulė – mergaitei visada labai patiko. Bet ne mažiau nei tai ji visad bijojo, kad čia per aukštas pilotažas: tie blynai tokie plonyčiai, taip lengvai plyšta, ech…

Būtų viskas taip ir buvę, nes mergaitė seniai suprato, kad be tų puikiųjų blynų ji gali išgyventi. Bet vieną gražią dieną ji pamatė blynų torto nuotrauką; ir suprato: va be šito tai ji gyventi negali. Niekaip.

Kai, pagaliau pasiruošusi, prašiau žmonių man pasakyti gerą lietinių blynų receptą, iš visų išgirdau lygiai tokį patį. Na, tikriausiai nutuokiat… „iš akies”! Bet mano akis tokiems blynams tikrai nėra labai gera; o kaip galėtų būti, jei tikrai dar niekad nebuvau jų kepusi. Gerai, kad internetas turi atsakymus visiems gyvenimo atvejams. Gerai, kad tie atsakymai beveik visada būna labai tikslūs, toli gražu ne „iš akies”, šypt.

O kai perskaičiau tūkstantį ir vieną receptą, viskas ėjosi labai paprastai: rankos pačios sumaišė tešlą, pačios iškepė plonyčius blynelius per visą keptuvę. Apvalius ir gražius. Ir skanius. Suplyšo tik vienas, pats pirmasis, bet nusprendžiau, kad taip tikriausiai ir turi būti. Iš kur gi kitur bus kilęs tas posakis apie pirmą prisvilusį blyną? Svarbiausia, kad likę dvidešimt buvo be priekaištų.

Skonis: 9/10. Kam gali nepatikti blynai? O kam gali nepatikti tortai?! Gražu, saldu, gardu – puikus blynų tortas beveik visiems gyvenimo atvejams (ir kai norisi torto, ir kai norisi blynų).

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Blynų tortas su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min. + 1 val. tešlos brandinimas

INGREDIENTAI

Blynams:
375 g miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
1 ½ arb. š. druskos
1 ½ arb. š. miltelinio cukraus
6 kiaušiniai
750 ml pieno
3 valg. š. brendžio
195 ml aliejaus

Pertepimui:
200 ml riebios grietinėlės
200 g juodojo šokolado
150 g balto šokolado

Viršui:
100 g pieniško šokolado
50 g balto šokolado
sauja smulkintų graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

IŠKEPKITE BLYNUS

1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius, druską ir miltelinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išplakite.
3. Supilkite masę į miltų mišinį ir išmaišykite.
4. Lėtai plakdami masę elektriniu plaktuvu, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos kreminę masę.
5. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar ilgiau.
6. Įkaitinkite keptuvę, lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į įkaitusią keptuvę pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą keptuvėje kuo tolygiau per visą jos paviršių.
7. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
8. Taip iškepkite visus blynus*. Aliejumi keptuvę lengvai patepti reikia tik pirmiems porai blynų, po to – nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai.
2. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps.
3. Atvėsinkite masę ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės.
4. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
5. Aptepimui skirtą pienišką ir baltą šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
6. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol sustings ir tortas sutvirtės.
7. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

* Iš nurodyto produktų kiekio aš iškepiau apie 20 blynų (22 cm skersmens).

blynaibrendisgraikiniai riešutaigrietinėlėriešutaisaldūs blynaišokoladastortas
24 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sūdytos karamelės kvadratėliai
kitas įrašas
Plikyti riestainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir...

Sumuštiniai su žuvimi

Labai šokoladinis pyragas

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Mini cukinijų blyneliai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Neapolietiška pica „Margarita“

24 komentarai

Laura 3 Kov ’14 - 7:58 am

Atvirai sakant pirma karta matau, kad lietiniam blynam reiktu kepimo milteliu ir tiek kiausiniu. Is kur is viso sugebejot toki istraukti? Cia ne is tolo nepanasu i lietinius blynus. As kepu labai elementariai: isplaku 1 kiausini, ipilu stikline pieno, tada pora v.s. aliejaus. Tuomet pilu miltus iki tokios tirstos teslos, kad sunku butu maisyti. Tuomet prasideda visa „magija” :): pilu paprasciausio vandes, iki kol pasiekiu tinkama skystuma (tesla turi lengvai begti ir samcio (as kepdama pilu is samcio pagal keptuves dydi) ). Ir zinoma keptuve pries pildama tesla patrinu rukytu lasiniu gabaliuku (mano prosenele taip darydavo, mociutes, mama…Turbut dauguma taip daro). Jei teslos reik daugiau, tiesiog dedi miltu ir vandens (ir aliejaus atitinkamai, jei daug skiesta). Viskas, elementaru ir paprasta ir sudedamuju daliu daaaug maziau

Reply
Asta 3 Kov ’14 - 8:03 am

Laura, džiaugiuosi, kad turite savo mylimą, mėgstamą ir niekad nenuviliantį blynų receptą 🙂 Bet manau, kad blynų receptų variacijų pasaulyje yra labai labai daug – su daugiau produktų ar mažiau, su daugiau kiaušinių ar mažiau. Bet tai nereiškia, kad kažkurie iš jų yra geri, o kiti – niekam tikę. Štai mums šie blynai labai patiko tiek vieni, tiek iš jų suteptas blynų tortas 🙂 Bet visi visada turime galimybę kepti pagal norimus receptus 😉

Reply
Diana 3 Kov ’14 - 8:40 am

O, Asta, dabar visi sėdi ir tau pavydi 🙂

Man lietiniai – sėkmės dalykas. Kartais viskas eina kaip sviestu patepta, o kartais nesugebu normaliai nei vieno lietinio iškepti. Aš irgi daug kiaušinių naudoju. Ir iš akies nelabai matuoju :).

Reply
Asta 4 Kov ’14 - 7:13 am

Diana, nemanau, kad visi pavydi 🙂 O jei ir taip, tikiuosi, kad įveikę pavydą, išsikeps ir patys; ir tada bus galima tik sau pavydėt 😀

Reply
kristina 3 Kov ’14 - 9:00 am

Laura, issikepkite situ blynu ir savo, ir tada paragaukite vienu, be nieko .. ir suprasite skirtuma, ka reiskia visai kitos sudedamosios dalys 🙂

Reply
Asta 4 Kov ’14 - 7:14 am

Sutinku, kad skirtingos sudedamosios dalys ir proporcijos lemia skirtingą blynų skonį 🙂 Bet sutinku ir su tuo, kad skonis yra subjektyvus dalykas, todėl vieniems gali patikti su daugiau kiaušinių; kitiems – su mažiau 🙂 Taigi, gyvenkime draugiškai! 😀

Reply
Justina 3 Kov ’14 - 9:37 am

Man is akies irgi niekad nesigaudavo, nes uzmaisydavau tesla per tirsta, kaip normaliems blynukams, bet radau sita recepta:
http://www.skanausvisada.lt/wp/lietiniai-blynai-2-1662/
ir visada pavyksta, plonyciai, krasteliai apskrude, ir kiausiniu tiek nereikia, nes, na truputi prabanga tiek sunaudoti paprastiems pusryciams. 😀
Lietiniu torto dar neteko ragauti, lazanija taip, bet torta dar reiks isbandyti ateity. 🙂 Labai sokoladinis, mmm…

Reply
Asta 4 Kov ’14 - 7:18 am

Justina, ačiū už pasidalinimą receptu 🙂
Aš, matyt, taip retai kepu blynus (na… seniau išvis nekepdavau), kad net nepagalvojau, jog sunaudoti tiek kiaušinių yra prabanga 🙂

Labai rekomenduoju išbandyti ir blynų tortą; paprasta, bet labai skanu 🙂 Vaikams, įtariu, turėtų būti begalinis džiaugsmas 🙂

Reply
Ausra 3 Kov ’14 - 3:53 pm

WOW!

Reply
Asta 4 Kov ’14 - 7:18 am

Ačiū! 🙂

Reply
Laura 4 Kov ’14 - 6:44 am

Kazkaip mano komentaras priimtas kaip izeidziantis 🙂 Cia buvo kalba apie „elemtaruma” tokio dalyko, kaip lietiniai blynai. Blogo autore irase minejo, kad sunkiai rado recepta, o jos rastasis butu priskiriamas prie „prabangiuju”, jei taip galima apie blynus pasakyti. Komentatores Justinos nurodytas receptas ir yra tas paprastasis, naturalus blynu receptas (puikiai tinka tiek su idarais, tiek vieni. Ir krasciukai butent siu buna ploni ir traskus).
Astos surasytas receptas tikriausiai jau butu siuolaikinis, o mano ir Justinos prie „senoviniu”. Tad neskaitykit, mielosios, tarp eiluciu ir neieskokit pagiezos gaideliu paprasciausiame komentare 🙂

Reply
Asta 4 Kov ’14 - 7:23 am

Laura, tikrai ne, jokios pagiežos 🙂 Aš tik norėjau pasakyti, kad blynai kaip ir kokie kotletai – man rodos, kad daug žmonių tokiems patiekalams turi savo patikimus receptus, kurie būtent jiems ir atrodo elementarūs. Receptų, beje, aš radau labai daug, ne vieną ir išbandžiau, bet mums būtent šie blynai pavyko skaniausiai: tiek su saldžiais, tiek ne su saldžiais įdarais. Galiausiai sutepiau juos į tortą; jis irgi buvo suvalgytas labai skaniai 🙂 Ir kraščiukai šių blynų taip pat traškūs, ir ploni jie. Nematau priežasties, kodėl toks receptas – su daugiau kiaušinių – turėtų būti blogas/blogesnis. Jis tiesiog kitoks 🙂

Reply
Kamilė 4 Kov ’14 - 2:18 pm

Blynų tortas ir pas mane jau šaldytuve 🙂 Tėtis parėjęs tai net beveik nenustebo 😀 daugmaž – „tai kai tu visad desertus gamini,tai kad ir užgavėnėm sumastei tortą nestebina” 😀
tik va,kad mano nesigavo toks labai gražiai taisyklingas..nes kepu lietinius elektrinėj lietinių keptuvėj,tai šįkart teko mažinti plotį blyno..na bet sutepiau, šeimynai vakaro desertui bus puikiai 😉

Kas liečia blynų receptūras – mano mama irgi kepas pagal „senuosius” receptus,kur tik vanduo,kiaušinis ir miltai į tešlą…tai visad „su siaubu” žiūri kai aš „ale pagerintą” variantą maišau 🙂 bet man produktų negaila,nes man svarbu,kad pats blynas būtų skanus. Aišku, blynų įdarai/padažai turi esmines skonines savybes…na bet aš kitaip negaliu 🙂 noriu ir kepu skanius „pagerintus” blynus,nes dažnai mėgstu juos tiesiog be nieko,vienus, pakramsnot 🙂

Tad, skanių visoms blynų, gerų receptų, ir išvarykim tą žiemą, kad tikrai jau negrįžtų! 🙂
(p.s. laukiu jau žibučių;) )

Reply
Asta 7 Kov ’14 - 7:47 am

Kamile, labai gerai žinau tą jausmą – kai nieko nebestebina, jog šaldytuve ir vėl tortas 😀 Kaip sakau, išlepinta šeimynėlė 🙂

Tikiuosi, blynų tortas buvo skanus ir jau seniai sėkmingai suvalgytas? 🙂

O žibučių laukiu ir aš, labai labai laukiu 🙂

Reply
Laura 5 Kov ’14 - 7:47 am

O koks skonis to blynu tortas? Ar jis toks „tirpstantis”, ar yra ka pakramtyt? Kazkaip sunkiai isivaizduoju

Reply
Asta 7 Kov ’14 - 7:48 am

Laura, jis minkštas, bet tikrai reikia ir pakramtyt; blynai išlaiko savo konsistenciją, nesutirpsta 😉

Reply
Kamilė 5 Kov ’14 - 9:08 am

Laura, na įsivaizduojat blynų skonį?:) tai ir čia, jaučiasi bent jau mums tas blynas ir tiesiog kad jie visi skaniai šokoladiškai pertepti 🙂 tai sudrėkina tas pertepimas viską. Tai ir kramtyti reik 🙂 blyną 🙂

Reply
Veronika 5 Kov ’14 - 9:35 am

Kepiau ir aš šitą gėrį. Laaabai skanu, tiek skrandžiui, tiek akims! Dar ir šiam rytui liko – puikūs pusryčiai ;]

Reply
Asta 7 Kov ’14 - 7:49 am

Labai smagu girdėti, kad patiko! 🙂

Reply
limuzinų nuoma 10 Kov ’14 - 5:45 am

dekui!

Reply
Ieva 4 Sau ’16 - 10:59 am

o kaip manote, ar būtų galima vietoj aliejaus naudoti tirpintą sviestą arba kokoso aliejų?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:03 pm

Ieva, verta pamėginti 😉

Reply
Liucija 27 Spa ’18 - 2:48 am

Ar bande kas vietoj aliejaus naudoti tirpintą sviestą arba kokoso aliejų?

Reply
Asta 29 Spa ’18 - 10:09 am

Liucija, paskutinį kartą kepdama pati naudojau kokosų aliejų – tinka tobulai! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų