Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ PASAKOSPIETŪS DĖŽUTĖJESaldainiaiSALDUMYNAIVALGOMOS DOVANOS

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno riešutais

parašė Asta 16 Lap ’17
PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno riešutais

Pasakyti keturis žodžius – kuriame šį tą naujo! – yra labai paprasta, tetrunka sekundę. Paprasta yra svajoti, kalbėti ir planuoti iki išnaktų, vaizduotėje piešti spalvotas vizijas ir dalintis jomis su artimiausiais. Visai kas kita, kai ateina tas lemiamas momentas – tas, kai žodžiai virsta darbais. Ir iš tiesų imi kurti tą kažką nauja, kažką savo. Svajingus pokalbius iki išnaktų pakeičia ramybės visą naktį neduodantys klausimai; imi klupti ties kiekvienu popierėliu, kurio prasmę ir esmę būtinai reikia išsiaiškinti; kažkurią akimirką net imi abejoti, ar reikėjo viską pradėti; šypsenas ir euforiją keičia keiksmai, o keiksmus – šypsenos ir euforija. Laviruodamas ant plonytės linijos tarp optimizmo ir nevilties, kankiniesi tol, kol supranti – ne viskas gyvenime turi būti lengva. Tiesą sakant, dažniausiai, deja, turi būti sunku. Tam, kad pajudintum akmenį, turi įdėti labai nemažai pastangų; o tam, kad įspirtum sau užpakalin, tų pastangų reikia dar daugiau. Laimė, jei šalia yra žmogus, su kuriuo gali susitarti: kai vėl imsiu abejoti kiekvienu savo žingsniu, žodžiu ar veiksmu, būk geras, papurtyk už pečių ir sugrąžink į realybę.

Ne kartą skaičiau ir girdėjau žmones, darančius kažką savo, kalbančius apie tai, kaip jie niekada nuo pat pirmos sekundės nesuabejojo, kad bus gerai, bus sėkmingai, bus super mega ultra turbo. Neva jie nė akimirką neuždavė sau klausimų, o kas jeigu?, nes tiesiog žinojo, kad po žodelio jeigu seka vien tik sėkmė, pripažinimas, milijonai. Anksčiau tokios kalbos man atrodė labai žavios; beveik tikėjau – štai kaip turi jaustis, kad galėtum žengti tą pirmą žingsnį ir pradėti kažką daryti, o ne vien kalbėti. Nuo tos akimirkos, kai nusprendėme atidaryti internetinę „Saulėtos virtuvės“ krautuvėlę, daugiau tuo nebetikiu. Abejonės man atrodo neišvengiamos, jei viską darai sveiku protu, o ne žvelgdamas pro rožinius akinius; ir tai yra gerai, nes abejonių dėka galiausiai yra priimami geresni, tvirtesni, labiau pagrįsti sprendimai. Tai nereiškia, kad mes netikėjome tuo, ką darome. Priešingai, mes tikėjome visą laiką ir tikime dabar, bet kartais suabejodavome, ar mūsų tikėjimo pakaks? Ar tai, kuo tikime ir gyvename mes, lygiai taip pat artima yra ir kitiems? Ar tada, kai laukėme tuoj tuoj ateisiančio mažojo šeimos nario, buvo geras laikas naujoms veikloms?

Aš nebijau pasakyti, kad turėjau ir vis dar turiu daug baimių. Jos, kaip ir jaudulys bei džiaugsmas, neatsilikdamos mane lydi kiekvieną akimirką. Bet velniškai gera yra įveikti iššūkius – peršokti griovį ir pasakyti op!

Dabar, kai nuo krautuvėlės atidarymo praėjo šiek tiek laiko, kai sulaukiame ne tik pirmųjų užsakymų, bet ir atsiliepimų, sunkiai sau atsakome į klausimą, kodėl nežengėme šio žingsnio anksčiau? Kita vertus, tebūnie dabar – pats geriausias laikas. O jis toks ir yra. Pokyčių laikas.

 Karameliniai saldainiai

Taip pat šis laikas – artėjančių švenčių laikas. Niekam ne paslaptis, aš mėgstu skaičiuoti – liko 38 dienos. O tai tik vos daugiau nei mėnesis! Mūsų namuose retkarčiais jau skamba Kalėdinės dainos; kartais aš pati jas padainuoju mūsų mažyliui, šypt. Todėl visai nenuostabu, kad ir solidžiai juodoje pietų dėžutėje, kurią galite įsigyti mūsų krautuvėlėje, šįkart ne šiaip sau pietūs, o šventinis desertas – burnoje tirpstantys, ne-re-a-liai skanūs naminiai saldainiai! Jų receptu tinklaraštyje dalinausi jau labai seniai, o po to juos gaminau dar dešimtis kartų. Šie saldūs karameliniai saldainiai gali pakelti ūpą ir pirmadieniais, ir šeštadieniais, bet lygiai taip pat – jie drąsiai gali būti ne tik kasdieniu desertu prie puodelio popietės kavos, bet ir ypatinga saldžia dovana mylimiems, kuriuos norisi palepinti.

Na, ar jau jaučiate? Ar jau laukiate Kalėdų?

 Karameliniai saldainiai

 Juoda pietu dezute

Juodą pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Karameliniai saldainiai

Karameliniai saldainiai su lazdyno riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 35 maži saldainiai (arba 20 didesnių) Paruošimo laikas: 45 min. + 1-1,5 val. šaldymas

INGREDIENTAI

75 g sviesto
50 g pieniško šokolado
1 valg. š. pieno
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno („Rududu“)
180 g sausainių (pvz. „Selga” ar pan.)
35 vnt. lazdyno riešutų

Papuošimui:
1 valg. šaukšto cinamono
2 valg. šaukštų miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą, pienišką šokoladą, pieną ir karamelizuotą kondensuotą pieną sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami šaukštu tol, kol produktai išsilydys ir susilies į vientisą masę. Neužvirkite. Nukelkite nuo ugnies.
2. Sausainius sugrūskite į kuo smulkesnius trupinius (su smulkintuvu ar grūstuvu).
3. Į karamelinę masę įmaišykite smulkius sausainių trupinius, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1-1,5 val.
4. Pakepinkite lazdyno riešutus: tai galite padaryti tiesiog sausoje keptuvėje, riešutus nuolat maišant. Arba orkaitėje: įkaitinkite ją iki 180 °C temperatūros ir pakepinkite sausoje skardoje apie 7 – 8 minutes. Riešutai turi išdžiūti, odelė sutrūkinėti. Riešutus atvėsinkite ir trinant tarp delnų ar pirštų nuimkite odeles.
5. Iš sustingusios karamelinės masės suformuokite saldainius. Imkite po mažą gabalėlį masės, į vidurį įspauskite po riešutą ir tarp delnų suformuokite rutuliuką. Kiekvieną suformuotą saldainį apvoliokite cinamono ir miltelinio cukraus mišinyje.
6. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

 Karameliniai saldainiai

cinamonasKalėdoskalėdos pietų dėžutėjekaramelėlazdynų riešutairiešutairududusaldainiaisaldumynaisausainiaišokoladastriufeliai
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai
kitas įrašas
JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Kondensuoto pieno keksas

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Imbieriniai sausainiai

Apelsininiai sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tiramisu ledai

Minkšti citrininiai sausainiai

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Citrininis Tiramisu

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Belgiški vafliai

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų