Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Sausainių kremo sūrio tortas

parašė Asta 7 Lap ’23
Sausainių kremo sūrio tortas

Lapkritis galėtų būti neįtikėtinai ilgas, pilkas ir niūrus mėnuo. Kad taip nebūtų, galvoju dešimtis būtų, kaip jį prisijaukinti. Nuo svarainių arbatos tamsiais vakarais iki širdį kutenančio Kalėdų laukimo. Jūs kaip norit, o aš skaičiuoti jau pradėjau – iki Kalėdų liko vos 48 dienos!

Kalėdos jau tuoj! Tą patį galvoja ir mano mieli partneriai „Lidl Lietuva“, jau dabar parduotuvėse paruošę šventinių
„Favorina“ produktų asortimentą, išskirtinį puikiu kainos ir kokybės santykiu. Nuotraukose parodžiau savo mėgstamiausius pasirinkimus, bet jų yra kur kas daugiau. Pasinaudodama proga raginu šventėms ruoštis iš anksto – įsigiję norimus produktus anksčiau, išvengsite šventinio chaoso paskutinę minutę.

Vienas mylimiausių produktų iš viso šventinio „Lidl Lietuva“ asortimento man yra sausainių kremas. Jau pasakojau apie jį anksčiau ir kviečiau pagaminti gardų sluoksniuotą desertą stiklinėse. Šįkart paruošiau dar šventiškesnį desertą – sausainių kremo sūrio tortą! Jis švelnus, kremiškas, saldus, nuostabiai skanus. Sausainių skonio! Mums labai, labai patiko. Labai gali būti, kad įtrauksiu į mūsų Kalėdų meniu – tuo tikslu virtuvės spintelėje pati nuo savęs jau paslėpiau kelis sausainių kremo stiklainėlius, šypt.

Kalėdų laukimas man yra jaukumo, šilumos, magijos ir stebuklo nuojautos pilnas laikas. Susikurti jį tokį galime tik patys – iš mažų akimirkų, iš kasdienių pasirinkimų. Vietoj burbėjimo ant pilko rudens aš renkuosi laukti ir tą laukimą švęsti. O jūs? Kaip manot – Kalėdos jau tuoj ar dar už jūrų marių? Ar jau pradeda kirbėti tas jausmas širdy?

Sausainių kremo sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 porcijų (22 cm skersmens tortas) Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 1 val. 45 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
225 g kvadratinių sausainių
100 g tirpinto sviesto

Kremui:
500 g maskarponės sūrio
250 g rikotos sūrio
250 g „Favorina“ sausainių kremo
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo (arba miltų)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¼ arb. š. druskos
5 kiaušinių
1/3 stiklinės (85 ml) riebios grietinėlės

Viršui:
150 g „Favorina“ sausainių kremo
sausainių trupinių
šokoladu glaistytų riešutų
spanguolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pagrindą. Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Turite gauti lipnią masę.
2. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Iš išorės formą kruopščiai ir sandariai apsukite folija. Svarbu, kad į formos vidų negalėtų patekti vanduo.
3. Paruošta sausainių mase išklokite kepimo formos dugną ir kelių centimetrų aukščio sieneles. Atidėkite į šalį.

3. Paruoškite kremą. Į didelį dubenį sudėkite maskarponės ir rikotos sūrius, sausainių kremą, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą, supilkite vanilės ekstraktą ir suberkite druską. Lengvai išmaišykite plaktuvu, kol gausite vientisą masę.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno lengvai išplakite.
5. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite, kol gausite švelnų vientisos tekstūros kremą.

6. Iškepkite tortą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros (kepimo režimas – su ventiliatoriumi).
7. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą ant sausainių pagrindo.
8. Formą įstatykite į kitą, didesnę, kepimo formą. Ją pripildykite tiek vandens, kad kepimo formą su pyragu semtų beveik iki pusės. Kepimas vandens vonelėje leis tortui iškepti lygiu paviršiumi, nesutrūkinėti.
9. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepimo režimas – su ventiliatoriumi) 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 90 minučių, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
10. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros.
11. Kepimo formą su tortu išimkite iš vandens vonelės, nuimkite foliją. Perkelkite tortą į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.

12. Papuoškite. Sausainių kremą energingai pamaišykite, kad suminkštėtų. Užtepkite ant torto viršaus ir perbraukite apvaliąja šaukštelio puse, kad suformuotumėte raštą.
13. Papuoškite kvadratinių sausainių trupiniais, šokoladu glaistytais riešutais, spanguolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #SukurkimeKalėdųStebuklą

desertasgrietinėlėmaskarponėrikotasaldumynaisausainiaisausainių kremassūrio pyragassūrio tortastortasvanilė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais
kitas įrašas
Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiramisu tortas

Obuolių pyragas su morengo plutele

Tinginių „Napoleonas“

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Grybų lazanija

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Moliūgų risotto su vištiena

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškių ir citrinų limonadas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Šalta juodoji arbata su persikais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų