Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SaldainiaiSALDUMYNAI

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

parašė Asta 24 Lap ’09
Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Skonis: 10/10. Galvoju, kaip galima būtų nusakyti šitų stebuklingai skanių triufeliukų skonį, ir.. vieninteliai į galvą šaunantys žodžiai – kartą paragavęs, negali sustot. Nes bent jau aš tikrai negaliu, net nepaisant jų saldumo, dėl kurio, atrodytų, suvalgai vieną ir laimingas pusę dienos. Ne ne ne, aš suvalgau keturis ir noriu dar!
Labai ačiū Lo už tokį niam niammm receptą – būtinai įtrauksiu Kalėdinių dovanėlių sąrašą… 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Niam Niammm

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Atsispausdinti
Porcijos: 36 nedideli saldainiai Paruošimo laikas: 45 min. + 1-1,5 val. šaldymas

INGREDIENTAI

75 g sviesto
50 g pieniško šokolado
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz. „Rududu”)
1 valg.š. pieno
180 g sausainių (pvz. Selga ar pan.)
keli lašai romo esencijos
50 g lazdyno riešutų

Papuošimui:
1 valg. šaukštų cinamono
2 valg. šaukštų cukraus pudros

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą, pienišką šokoladą, pieną ir karamelizuotą kondensuotą pieną sudėti į nedidelį puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant mediniu šaukštu tol, kol produktai išsilydys ir susilies į vientisą masę, užvirinti nereikia. Nukelti nuo ugnies.
2. Sausainius sugrūsti į kuo smulkesnius trupinius (su smulkintuvu ar grūstuvu).
3. Į karamelinę masę įmaišyti smulkius sausainių trupinius, romo esenciją ir padėti į šaldytuvą 1-1,5 val.
4. Pakepinti riešutus: tai galima padaryti tiesiog sausoje keptuvėje, riešutus nuolat maišant. Arba įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir pakepinti sausoje skardoje apie 7 – 8 minutes. Riešutai turi išdžiūti, odelė sutrūkinėti. Riešutus atvėsinti ir trinant tarp delnų ar pirštų nuimti odeles.
5. Iš sustingusios karamelinės masės suformuoti saldainiukus – triufeliukus. Imti po mažą gabalėlį masės, į vidurį įspausti po riešutą ir tarp delnų suformuoti rutuliuką. Kiekvieną suformuotą saldainį apvolioti cinamono ir cukraus pudros mišinyje. Saldainiukus galima daryti įvairaus dydžio, maniškiai – visai mažučiai.
6. Iki patiekiant geriausiai saldainius laikyti šaldytuve.

cinamonasriešutairududusaldainiaisausainiaišokoladastriufeliai
29 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Rožių kerai”
kitas įrašas
Svogūnų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trispalvis varškės tortas

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Tinginys

Plikyti riestainiai

Karamelinės cinamoninės bandelės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Rudens daržovių blyneliai

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Žiedinių kopūstų pyragas

Įdarytos bulvės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

29 komentarai

Lo 24 Lap ’09 - 9:41 pm

Aciu uz ivertinima 🙂 retas, kuris lieka abejingas siems paprastiems stebukliukams 🙂

Reply
julė 24 Lap ’09 - 9:51 pm

superiniai gražuoliai.
griebiu prie arbatės ir kakavės ir saugausi kompe. nors jau išsisaugoti, tiesa, kai pas lo pamačiau .)

Reply
Asta 24 Lap ’09 - 9:57 pm

Lo, kas jau kas, bet aš tikrai nelikau 😀 Mano visa šeima – taip pat 🙂 O jau ir tarp draugų paplatinta naujiena, koks tai idealus skanumynas 😉

jule, ačiū 🙂 Nors paskui jie kiek gražesni buvo – kai kažkiek laiko šaldytuve pastovėjo. Bet jau tingėjau iš naujo fotiką trauktis 🙂

Reply
Eglė 24 Lap ’09 - 10:04 pm

Labai labai labai. Aš dar nespėjau išbandyt. Nu aš nieko nespėju :/ rrrrr…

Duok ką, vieną tik 🙂 prašau 🙂

Reply
Asta 24 Lap ’09 - 10:10 pm

Egle, būtiniausiai ir mieliausiai, bet nebeturiu jau… 🙁 Per skanūs jie buvo.. 🙂
Bet tu privalai kažkaip suspėti, privalai! Jie nuostabiai nuostabūs, juos būtina išmėginti, o paskui dar daug kartų pakartoti 🙂

Reply
Nolita 24 Lap ’09 - 10:18 pm

om…….nors ir gyvenu kaip ir be saldumynų, bet kažkodėl aš jų taip užsinorėjau ;D

Reply
Asta 24 Lap ’09 - 11:32 pm

O aš kažkodėl nesistebiu tuo.. 😀
Ei, o kas čia per mistikos apie gyvenimą be saldumynų? 🙂 Negirdėta neregėta… 😀

Reply
Nolita 25 Lap ’09 - 11:55 am

Tiesiog potraukis trumpam dingo ) Ir šiaip…..nusprendžiau kiek prisilaikyti nuo jų ;D
Bet panikuoti nėra reikalo, manau greitai jis vėl sugrįš 😀

Reply
Asta 25 Lap ’09 - 1:12 pm

Ech. O mano meilė saldumynams tokia beprotiška ir tokia beribė, kad toks dalykas „potraukis dingo” beveik neįsivaizduojamas 😀

Reply
Indre 25 Lap ’09 - 11:22 pm

Asta – puikiai tave suprantu. Ar pati kepu, ar kokie maximiniai neblogi su nuolaida (matei tuos bretzel su cukrumi – mirtis), o jie taip sekmingai apie liemeni vyniojasi 🙁

Reply
Asta 25 Lap ’09 - 11:49 pm

Žinai, Indre, aš tave irgi suprantu, ir tavo požiūris iki skausmo pažystamas, tikrai tikrai…
Aš irgi oi kaip ilgai taip mąsčiau, bet laikui bėgant suprantu, kad toks požiūris yra blogis. Nes uždraustas vaisius visada saldesnis, visų pirma. Ir, antra, nes gyvenimas per trumpas, kad neleistume sau juo mėgautis. O kaip šitam pasimėgavimui neleisti apsisukti aplink liemenį paslaptis maža – saikas tebūnie geriausias draugas ir jokių problemų nebus 😉

P.S. Niekur nematau tų Bretzel, trečią kartą nuolaidų žurnaliuką verčiu… Nors aš dabar itin retai Maximoje į saldumynus su ketinimais pirkti žvelgiu, tiesą sakant. Pačiai pakankamai puikiai pavyksta kažką saldaus pasigamint 😀

Reply
Indre 26 Lap ’09 - 1:20 am

Nu zinok vakar tikrai tik 3.19 mokejau uz juos… Nezinau ar kataloge buvo.
As turbut per daug vaiskystej monaytrio glukamato privalgiau, kad man sotumo jausmas retai, kada pasireiskia jausmu, o ne prikimstu pilvu…

Reply
Asta 26 Lap ’09 - 2:45 pm

Radau, pagaliau! Ne visi akli iškart pamato 😀 Bet.. aš tikriausiai keistuolė, nes tuo tarpu kai dauguma aplink dėl jų lėngvai pamišę, manęs jie iš proto tikrai neveda 😀

Aha, o dėl to sotumo jausmo pajautimo, tai tikrai nėra lengva jį pajusti, ypač jei valgai skaniai… Tada net ir taip būna, kad jau pilvas prikimštas, na bet juk.. skanu! Dar vieną, tik mažytį.. 😀

Reply
requiem 29 Lap ’09 - 6:51 pm

o kur Jūs radot tokių gražių popieriukų?:)

Reply
Asta 29 Lap ’09 - 8:02 pm

requiem, nežinau, ar tu kaunietė, bet Kaune aš jų radau „Kepėjo” parduotuvėje, gali pasidairyti jų internetiniam puslapyje: http://www.arevitosiranga.lt 😉
Jie tokie kaip super miniatiūriniai keksiukų popierėliai 🙂

Reply
requiem 2 Gru ’09 - 3:26 pm

dėkui labai:) kaip gerai, kad aš iš Kauno 😀

Reply
Languota prijuostė: bloger’is irgi žmogus « Saulėta virtuvė 9 Lap ’10 - 12:32 pm

[…] sumuštiniu su sūriu. Na, gerai, norėčiau būti triufeliais. Nuostabiausiais skaniais karameliniais triufeliais, kuriuos gaminau jau tūkstančius […]

Reply
Karameliniai triufeliai 8 Sau ’11 - 9:03 pm

[…] neįgyvendintų šventinių receptų įgyvendinimą 🙂 Aptikau Niam niammm bloge, o netrukus ir Saulėtoje virtuvėje. Kartais tikrai malonu mažyčiu gabalėliu skaniai apsisaldinti sau […]

Reply
Liuse 24 Spa ’12 - 6:24 am

O kokio kietumo jie turi buti? Mano gavos siek tiek minkstoki, as noreciau kietesniu 🙂 ka tokiu atveju keist reiktu, sviesto gal mazint? 🙂
Popieriuku tai visokiu zaviu yra Thomas Philips, prisipirkau visokiausiu, dabar belieka saldainius daryt 😀

Reply
Asta 24 Spa ’12 - 8:06 pm

Liuse, kambario temperatūroje šie triufeliai tikrai šiek tiek suminkštėja, nors formą išlaiko puikiai. O ar gaminai su tikru, 82 proc. riebumo sviestu, tikrai kokybišku? Nuo to priklauso triufelių tvirtumas. Dar, siekiant, kad triufeliai būtų tvirtesni, galima nenaudoti pieno ir naudoti šiek tiek didesnį santykį sausainių, rinktis juodąjį šokoladą vietoje pieniško (bet tai pakeis ir skonį) 🙂

Reply
Edita 6 Gru ’12 - 5:34 pm

Šįvakar sėdžiu čia ir ieškau Kalėdinių įdėju. Užtat ir komentuoju, kur užmiršau pakomentuot anksčiau 🙂 Šie saldainukai, mano TOP . Visi jų laukia. Ačiū.

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:11 pm

Labai gera girdėti! Pas mane jie taip pat topų sąraše. Vis dar, nepaliaujamai 🙂

Reply
Monika 16 Sau ’13 - 8:49 pm

Sveika. AŠ norėčiau tokius pagaminti draugei, nes ji karamelės manijakė. Norėjau pasiteirauti ar juos galima laikyti kokiam stiklinima inde ne šaldytuve ar visgi geriau laikyti jame? nes norėčiau supakuoti gražiai tai svarstau ar jie nesuliptu ir neištižtų

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:33 pm

Monika, tikrai nerekomenduočiau sudėti į stiklinį indą šių triufelių, per minkšti jie. Aš pati esu ne kartą juos dovanojusi, taigi, galiu parekomenduoti įsigyti gražią neaukštą dovanų dėžutę. Pagamintus saldainius sudėk į tam skirtus popierėlius (kaip matosi ir nuotraukose) ir tuomet – gražiai sudėk į dėžutę. Uždek dangteliu ir iki dovanojant, laikyk šaldytuve 🙂

Reply
amusante 3 Gru ’13 - 2:44 pm

sveiki,ar galima vietoj kondensuoto pieno, naudoti karamele (turim beveik 2 l. karameles prancuziskos ir nesumastau,kur ja panaudot)?

Reply
Asta 4 Gru ’13 - 9:55 am

Bijau, kad karamelės konsistencija gali būti gerokai per minkšta šiems triufeliukams. Nors pabandyti labai mažą eksperimentinį kiekį visuomet galima 🙂

Reply
4udra 20 Gru ’13 - 10:04 am

Uoj, zinokit, dariau as siuos saldainukus praeitais metais ir vienam vaikinukui taaaaip patiko, kad net i sporto kluba menesiui nemokamai eisiu tik,aisku, ju turiu padaryti nesvietiskai daaug 😀 tad siandien prisiruosiau ir itariu, kad kibsiu i darba 🙂

Reply
Asta 21 Gru ’13 - 6:14 am

Oho! Džiaugiuosi, kad triufeliukai patiko ir pasirodė turintys tokią didelę galią 😀 Sėkmės gamyboje ir skanaus! 🙂

Reply
Karameliniai saldainiai su lazdyno riešutais | Saulėta virtuvė 16 Lap ’17 - 7:39 am

[…] ne-re-a-liai skanūs naminiai saldainiai! Jų receptu tinklaraštyje dalinausi jau labai seniai, o po to juos gaminau dar dešimtis kartų. Šie saldūs karameliniai saldainiai gali pakelti ūpą […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų