Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Šokoladiniai keksiukai

parašė Asta 10 Lap ’12
Šokoladiniai keksiukai

Labas, mano mielas skaitytojau,

žinai, mano gyvenimas beprotiškas. Be to, kad vieną dieną ėmėm ir susikrovėm lagaminus bei išskridom už jūrų marių; be to, kad dabar gyvenam visiškai kitur, visiškai kitaip ir visiškai kitu ritmu; be to, kad ir šiaip kartais važiuoja stogas… nusprendėm, kad beprotystės dar negana. Jei jau šokti nuo skardžio, tai bent nuo aukščiausio… ar ne? Gal spėsim išskleisti sparnus?

Aišku, kad spėsim. Ir apsklęsim daugiau nei kada galėjom įsivaizduoti.

Tai štai. Tik norėjau Tau pasakyti, kad, matyt, kuriam laikui prapulsiu iš „Saulėtos virtuvės”. Gal net iki pačios metų pabaigos, o gal ir iki kitų metų pradžios, bet, žinok, kad tikrai jos nepamiršiu. Tikrai nepamiršiu Tavęs. Jau ir dabar savo eilės laukia šūsnis paruoštų receptų, kuriais nekantrauju pasidalinti. Juk laikas bėga tikrai labai greitai, tiesa? Šypt.

Su saulėtais linkėjimais ir šokoladiniais keksiukais,

Asta

Skonis: 10/10. Jei mėgstate sodriai šokoladinius, burnoje tirpstančius skanumynus, būtinai išsikepkite šių keksiukų. Jie labai drėgni, o jei valgysite dar netvėsusius, vidus bus lyg kremas, tokios tikrai nuostabios konsistencijos. Išbandykit!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Gavau iš draugės B.

Šokoladiniai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 18 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 10-12 min.

INGREDIENTAI

300 g tikro juodo šokolado
300 g sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g miltų

Kremui*:
75 g juodojo šokolado, smulkinto
75 g pieniško šokolado, smulkinto
175 g žemės riešutų sviesto
185 g riebios grietinėlės (36 proc. riebumo)

GAMINIMO EIGA

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais iš ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje.
2. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su tirpintu šokoladu.
3. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
4. Į kiaušinių plakinį suberkite išsijotus miltus.
5. Supilkite šokolado masę ir išmaišykite iki vientisos masės.
6. Paruoštą masę uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve dvi valandas.
7. Po dviejų valandų tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų kepimo formeles.
8. Kepkite iki 240˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių.
9. Patiekite šiltus arba, jeigu patiekiate šaltus, galite paruošti kremą papuošimui.
10. Kremui abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
11. Į ištirpusį, vientisos masės šokoladą įmaišykite žemės riešutų sviestą.
12. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu plakite, kol gausite purų ir tvirtos konsistencijos kremą.
13. Paruoštą kremą dėkite į šaldytuvą valandai. Po to sukrėskite į konditerinį maišelį ir papuoškite keksiukus.
14. Skanaus!

* jeigu keksiukus patiekiate šaltus.

grietinėlėkeksiukairiešutų sviestassaldumynaišokoladasžemės riešutų sviestas
38 komentarai
19
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle
kitas įrašas
Stebuklingų žiemos švenčių!

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuolių vyniotinis

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Vyšnių „cobbler“

Varškės spurgos

Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių keksiukai

Varške įdaryti kepti obuoliai

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai „Snickers“

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Kapučino sausainiai

Grietiniečiai

38 komentarai

Kristina 10 Lap ’12 - 7:18 am

Nuostabios nuotraukos!!!

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:25 pm

Ačiū! 🙂

Reply
oditele 10 Lap ’12 - 10:01 am

mane labai žavi žmonių drąsa, kurie sugeba kardinaliai pakeisti savo kasdienybę ir prisipažinsiu, bet pavydžiu ryškiai baltu pavydu 😉 tavo įrašai įkvepiantys ir be galo skanūs – ačiū, kad daliniesi ir sėkmės kylant aukštyn 😉

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:26 pm

Oditėle, ačiū už gražius žodžius ir palaikymą 🙂

Reply
Viktorija 10 Lap ’12 - 10:26 am

Kuo didžiausios sėkmės ir džiaugsmo, bei to nepakartojamo jaudulio , kuris užplūsta tuomet, kai žvilgtelį į tai, ką, rodos, tik ką nuveikei ir net aikteli iš nuostabos supratęs, kad esi drąsesnis, nei kada būtum galėjęs pagalvoti 🙂

Su nekantrumu lauksiu naujų įrašų- jie visuomet pamalonina ne tik akis, bet ir praskaidrina dieną ! 😉
Linkėjimai !

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:26 pm

Labai ačiū, Viktorija! 🙂

Reply
Daiva 10 Lap ’12 - 3:32 pm

Linkiu sėkmės ir labai labai labai lauksiu kitų tavo įrašų 🙂

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:27 pm

Daiva, ačiū! 🙂

Reply
Neringa 1 Gru ’12 - 10:35 am

Kviečiu prisijungti prie smagaus žaidimo „Vienuolika” http://prieskoniopasaka.blogspot.com/2012/12/zaidimas-vienuolika.html

Reply
Dalia 2 Gru ’12 - 3:59 pm

Sveika, Asta. Nuostabūs tavo įrašai ir nuotraukos tikrai įspūdingos. Bet šį kartą aš apie žaidimą, kuris ką tik prasidėjo ir tikrai dideliu greičiu plečiasi tarp visų blogerių. Gal nori pažaisti taip pat? http://geravirtuve.blogspot.com/2012/12/zaidimas.html

Reply
Justyna 3 Gru ’12 - 11:35 am

Kviečiu pažaisti. Užsukite pas mane sužinoti taisyklių http://baltojeleksteje.blogspot.com/2012/12/zaidimas-11.html

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:28 pm

Neringa, Dalia, Justyna, labai dėkoju už kvietimus prisijungti prie neabejotinai smagaus žaidimo 🙂 Kadangi buvau kuriam laikui atitrūkus nuo virtualaus pasaulio, sudalyvausiu kiek pavėluotai 🙂 Tikiuosi, jau greitai!

Reply
Aušra 23 Sau ’13 - 8:53 pm

Dieeeeviški keksiukai! Ačiū už nerealų receptą! Dar nė vieni šokoladiniai keksiukai nesigavo toookie puručiai, drėgni ir be galo skanūs!

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:26 pm

Aušra, labai smagu girdėti. Nėra už ką! 🙂

Reply
Bite 14 Vas ’13 - 6:53 pm

Ar po to, kai tešlą ištraukiam iš šaldytuvo, ji turi būti kieta ir lipni? ačiū

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:31 pm

Bite, tešla būna tirštesnė, bet tikrai ne kieta 🙂

Reply
Bite 9 Kov ’13 - 9:53 pm

Viskas gerai, ji nebuvo kieta, tik labai tiršta. Gal čia šaldytuvas perdaug šaldo

Reply
Simona 18 Vas ’13 - 8:40 am

Labas rytas,perskaičiusi tiek nuostabių komentarų nesusilaikiau neišbandžiusi.Iš to didelio noro paragauti šių keksiukų neįdėjau į tešlą cukraus.:D
Bet nieko gal ir gerai,nes man saldumo pakako,kurį davė šokoladas ir kremas;)
Ir galiu pasakyti,kad tikrai šis receptas vertas tiek pagirų.Net vyras gyrė,paragavęs vieno zyzė ir dar vieno,ir dar,ir dar,ir dar…:D
Super rekomenduoju išbandyt visiem!
O Tau Astule,ačiū,kad papildei mano mėgstamiausių keksiukų sąrašą šiuo receptėliu!:)

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:31 pm

Simona, nėra už ką 🙂 Ir labai džiaugiuosi, jog Jūsų šeimai keksiukai patiko 🙂

Reply
labas 22 Vas ’13 - 2:38 pm

labas grazios nuotraukos

Reply
labas 22 Vas ’13 - 2:39 pm

labas

Reply
Asta 24 Vas ’13 - 3:32 pm

Labai ačiū už gerą žodį nuotraukoms 🙂

Reply
šokoladiniai keksiukai 6 Kov ’13 - 8:31 am

Ačiū už nuostabius šokoladinius keksiukus. Skonis iš 10 balų 12 balų. Tokių skanių keksiukų gyvenime nevalgiau. Šalti skanūs, bet karšti nerealūs.
Ačiū

Reply
Asta 7 Kov ’13 - 6:48 pm

Nuostabu skaityti tokius komentarus! Ačiū! 🙂

Reply
sokoladas 30 Rgs ’13 - 11:10 am

Sveiki, ar butinas tikras juodas sokoladas? Turiu daaauuuuuug, va tieeeeek va sokolado, bet jis neatrodo labai jau juodas.. bet ir ne pieniskas :)) kaip manot, tiktu?..

Reply
Asta 1 Spa ’13 - 9:44 am

Paprastiems šokoladiniams keksiukams tiks ir toks, kokį turite. O jei norite to kreminio efekto, jei ruošiatės patiekti keksiukus dar šiltus, ir jei norite, kad keksiukai būtų sodriai sodriai šokoladinio skonio, tuomet tikrai patarčiau naudoti gerą kokybišką juodą šokoladą 😉

Reply
Ilona 1 Lap ’13 - 8:40 am

Sveiki, Asta. Išbandžiau ir aš šį skanėstą. Keksiukai tikrai neblogas, o kremas nuostabus…Keksiukams iki puikumo trūko drėgmės, bet gal čia tik mano orkaitė taip kepa?..Ar tikrai kepti 240 laipsnių temperatūroje? Pirmieji net spėjo šiek tiek apskrusti ir viduje buvo per sausi…Su kremu, kuris tikrai neatsivalgomas, viskas labai liux…Todėl ir aš rašau 10 😉

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 3:48 pm

Ilona, šių keksiukų esmė ir yra tokia – jie kepami labai aukštoje temperatūroje, bet labai trumpai. Išorė iškepa, o viduje jie lieka tokios kreminės konsistencijos. Beveik „lava cake” 🙂 Kita vertus, visos orkatės kepa tikrai skirtingai, tai atsižvelgiant į pirmą kartą, kitą kartą Jūsų vietoje tiesiog sumažinčiau temperatūrą iki, pavyzdžiui, 210 C 🙂

Reply
Laura 22 Rgp ’15 - 6:56 pm

Nerandu tokio skanaus zodzio isreiksti tiems skaniems keksiukams 🙂

Reply
Asta 26 Rgp ’15 - 5:02 pm

Laura, nuostabu girdėti tokius puikius vertinimus, ačiū! 🙂

Reply
Aureja 16 Vas ’16 - 8:33 am

Kepimo milteliu kaip supratau nereikia, taip?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:43 pm

Taip, nereikia 😉

Reply
dol 25 Kov ’16 - 7:09 am

ruosiuos velykoms kepti siuos keksiukus.sakykit ar tiktu akytasis sokoladas? ar jis istirps? nesusoks I gumuliukus?

Reply
Marija 6 Spa ’16 - 7:01 pm

Sveika, rasau, nes sie keksiukai mane baigia is proto isvesti! Kartais gaunas puikus o kartais visiskas snipstas, nors darau ta pati ka dariau! Neiskyla, subliuksta. Teslos tiesa gaunasi gerokai daugiau nei reikia, kur gali buti klaidos? Gal perdaug kiausinio? Gal galite parasyti gramais kiek reikia kaiusinio? Ir ji labai sukieteja laikant saldytuve, spalva ne tokia sodri sokoladine o sviesoka. Buciau labai dekinga uz izvalga!

Reply
Laima 13 Spa ’20 - 11:48 am

Mano pirmi pavykę keksiukai – sodraus skonio ir drėgni viduje 🙂 Tik cukraus iš įpročio be reikalo pamažinau, super skanūs.

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:10 pm

Laima, labai džiaugiuosi! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais 🙂

Reply
Jurgita 27 Lie ’21 - 2:51 pm

Sakykite ob ia nereikia jokių kepimo miltelių?Iškils ?

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:53 am

Jurgita, šie keksiukai savo tekstūra labiau primena lava cake – skystus šokoladinius pyragėlius. Jie labai drėgni, sunkūs, sodriai šokoladiniai, jų vidus kone kreminis. Todėl kepimo miltelių čia nereikia būtent dėl keksiukų pobūdžio 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų