Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsBlynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

parašė Asta 1 Kov ’20
Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Už vaflius sekmadienio pusryčiams geriau galėtų būti tik bandelės, o už bandeles – tik… bandelės, virtusios vafliais. Gal skamba ir truputį painiai, bet viskas čia labai paprasta: pasiruošę cinamoninių mielinių bandelių, supjaustę tešlą plonomis riekelėmis, šaukite jas ne į orkaitę, o dėkite į belgiškų vaflių keptuvę. Po poros minučių vaflių paviršius bus traškus, truputį lipnus dėl įdare esančio rudojo cukraus, šiek tiek susikaramelizavęs ir gardžiai traškus. O viduje – minkšta, kvapni cinamoninė bandelė!

Manot, kad skanu? Labai! 

 Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

 Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 25 nedideli vafliai Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
3 ½ stiklinės (490 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių
120 g minkšto sviesto

1 arb. š. aliejaus dubens ištepimui

Įdarui:
60 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 valg. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus

Glaistui:
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
3 valg. š. pieno
1 valg. š. citrinų sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, miltelinį cukrų ir druską. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Suformuokite bandeles-vaflius. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite tirpintu sviestu, sumaišytu su ruduoju cukrumi, maltu cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
5. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite plonomis (maždaug 1 cm storio) riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 25 ritinėlius.
6. Paverskite supjaustytas riekeles ant šono, uždenkite rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils.

7. Iškepkite. Belgiškų (Briuselio) vaflių keptuvę įkaitinkite pagal gamintojo instrukcijas. Dėkite po cinamoninės bandelės riekelę. Kepkite, kol vafliai taps gražiai auksinės spalvos ir viduje bus iškepę. Kepimo laikas priklausys nuo turimos vaflinės, jos galingumo. Neperkepkite vaflių, nes kaip ir mielinės cinamoninės bandelės – šie vafliai gardžiausi minkšti (ne per daug suskrudę) ir šilti.

8. Paruoškite glaistą. Į didelį dubenį suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną ir citrinų sultis. Išplakite iki vientisos vidutinio tirštumo masės.
9. Paruoštu glaistu aptepkite vaflius. Galite apiberti mėgstamomis uogomis ir papuošti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

bandelėscinamonasdesertaskepiniaimielėsmieliniai vafliaipusryčiaisaldumynaivafliai
6 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais
kitas įrašas
Marokietiški kokosiniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbierinė granola

Avižiniai sausainiai

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

REKLAMA

SALDUMYNAI

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su...

Keksiukai su „Nutella“

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

Tortas „Braškinė Svajonė”

Beveik prancūziškas skrebutis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Svogūnų pica

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Tortilijų suktinukai su vištiena

Varškės apkepas su brokoliais

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

6 komentarai

:-) 3 Kov ’20 - 11:18 am

Kaži, o kiek laiko Jūsų vaflinėje kepa vafliai? Aš neseniai pamėginau, bet maniškėje viena pora vaflių iškepa per maždaug 30 minučių(!!!!!), tad, tiesą sakant, nuleidau rankas…;-)))

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:14 am

Vaje! Tuomet aš irgi tikrai nuleisčiau rankas, be jokių abejonių! Mano vaflinėje šie vafliai iškepa per kelias minutes (2-3-4 minutes).

Reply
Monika 28 Bal ’20 - 4:21 pm

Visos Jūsų nuotraukos nuostabios, bet šios tiesiog stebuklingos!

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:26 pm

Monika, labai Jums AČIŪ!

Reply
Rūta 27 Vas ’21 - 11:26 am

Susigundėme, išbandėme ir sėdime laimingi iki dangaus, kad atradome šį receptą! Įprasti vafliai jau buvo kiek pabodę, bet šis receptas pažadino norą savaitgaliais vėl įdarbinti vaflinę 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:54 am

Rūta, labai džiaugiuosi, skanių savaitgalių! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

    20 Vas ’18
  • 2

    Trupiniuotis su avietėmis

    19 Bir ’18
  • 3

    Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • 4

    Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

    29 Rgp ’20
  • 5

    Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša ir kanapių sėklomis

    31 Kov ’20
  • 6

    Makaronų ir keptų moliūgų salotos

    17 Sau ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų