Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

parašė Asta 4 Geg ’23
Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Jau šį sekmadienį – mamos diena. Kaip gi be pyrago? Jaukaus, nostalgiško, tokio, kurio aromatas, kutendamas nosį, grąžintų atgal į vaikystę. Man rodos, būtent toks yra trupininis. Šįkart iškepiau jį ne tik su uogiene, bet ir su dosniu sluoksniu varškės. Pyragas pavyko švelnus, skanus, išties labai jaukus. Gera tokį ragauti prie puodelio arbatos, dalintis ir kurti gražius prisiminimus.

Savo saldumynų knygoje rašiau, kad iškepti pyragą – tai lyg pasakyti myliu. Tikrai tuo tikiu. Tikiu, kad maistas – viena iš daugybės meilės kalbų. Kad gamindami pyragą, galime į jį įberti šiltų linkėjimų, o jį ragaudami – kurti istorijas ir prisiminimus.

Iškepkite šį savaitgalį pyragą. Pasakykite myliu.


Saldžiai kvepiantį pyragą gardinau ekologišku „Taylor & Colledge“ vanilės ekstraktu. Šaukštelis šio ekstrakto atitinka vieną vanilės lazdelę – tiek tikrai pakaks, kad desertams suteiktumėte švelnų vanilės skonį ir malonų aromatą. Sąžiningumas, etiškumas ir tvarumas yra svarbiausios šios prekės ženklo vertybės, tad tiek vanilės ekstraktas, tiek pasta – aukščiausios kokybės ir geriausio skonio produktai.

Puikiai prisimenu laikus prieš daugiau nei dešimtį metų, kai tik pradėjau rašyti maisto tinklaraštį. Įsigyti kokybiškos vanilės tuomet būdavo nemenkas iššūkis – jei ir pavykdavo surasti specializuotoje parduotuvėje, kaina pasirodydavo pernelyg didelė. Gera suprasti, kiek daug pasikeitė per šį laiką – šiandien kokybiškos vanilės galima įsigyti tiesiog didesniame prekybos centre. Nors vanilės ekstrakto ar pastos kaina tikrai kur kas didesnė už esencijų, patikėkite, skirtumas yra didžiulis. Kokybiškos vanilės skonis bei aromatas yra švelnūs, natūralūs, neužgožiantys, o priešingai – papildantys deserto skonį.

„Taylor & Colledge“ – daugiau nei 120 metų gyvuojantis prekės ženklas, pasaulyje pripažintas išskirtinės kokybės vanilės produktų gamintojas. Lietuvoje šį prekės ženklą atstovauja „Dr. Oetker“. Vanilės ekstrakto bei pastos ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose.

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Varškės įdarui:
500 g varškės (9 proc. riebumo)
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 valg. š. miltų
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Tešlai:
3 stiklinių (420 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
½ stiklinės (100 g) cukraus
200 g šalto sviesto
1 kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto

450-500 g mėgstamos uogienės (naudojau aviečių)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo indą (20×30 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Paruoškite varškės įdarą. Varškę elektriniu trintuvu pertrinkite iki glotnios tekstūros.
3. Suberkite cukrų, miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.

4. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite birius trupinius.

5. Maždaug du trečdalius paruoštų trupinių suberkite ant kepimo formos dugno, lengvai paspauskite delnais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
6. Ant apkepto pagrindo tolygiai paskirstykite varškės kremą, ant jo – uogienę. Viršų apiberkite likusiais tešlos trupiniais.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., kol pyrago paviršius taps gražiai auksinės spalvos, o įdaras ir tešla – pilnai iškepę. Jei pyrago viršus ima ruduoti pernelyg greitai, uždenkite kepimo indą lakštu folijos ir kepkite toliau.
8. Visiškai atvėsinkite, tuomet išimkite iš kepimo indo ir supjaustykite kvadratėliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertaskepiniaipyragassaldumynaiuogienėvaikystės skoniaivanilėvarškė
7 komentarai
46
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu
kitas įrašas
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šakšuka su bolivine balanda

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Sluoksniuotas želė desertas

7 komentarai

Loreta 18 Bir ’23 - 3:34 pm

Labai skanus varškės pyragas! Aišku, jo skonis keičiasi nuo naudojamos uogienės. Aš kepiau su vyšnių. Tikrai dar išbandysiu su rabarbarų uogiene. Įtrauktas į pagrindinių pyragų sąrašą.Dėkoju už receptą.

Reply
Rasa 22 Bal ’24 - 6:39 am

Recepte yra klaida. Be grietinės trupiniai nesigavo. Jei rašote receptus, tai nurodykite viską tiksliai.

Reply
Asta 22 Bal ’24 - 9:46 am

Sveiki, Rasa, recepte klaidos nėra – aš šį pyragą gaminu be grietinės ir jis pavyksta toks, kokį matote nuotraukose.

Reply
Rasa 23 Bal ’24 - 6:33 am

Tuomet gal jūs pati kažką ne taip darote, na o nuotraukų pilnas internetas, tai ir šias įdėti aklai galima lengvai.

Reply
Asta 23 Bal ’24 - 7:34 am

Visus receptus, esančius mano tinklaraštyje, gaminu ir fotografuoju aš pati. Nesuprantu, kodėl norite mane apkaltinti nesąžiningumu, bet Jūsų prielaidos neturi jokio pagrindo. Kaip neturi pagrindo ir Jūsų bandymas tą patį komentarą parašyti keliais skirtingais vardais (žinoma, kad administruojama puslapį galiu tą matyti). Linkiu daugiau pozityvumo ir atrasti mėgstamus receptus, kurie keltų tik geras emocijas.

Reply
Jurga 2 Geg ’24 - 6:20 pm

Ieškojau recepto, perskaičiau ir komentarus, tai negaliu susilaikyti neparašiusi… Iš Jūsų tinklaraščio esu gaminusi jau nesuskaičiuojamą kiekį įvairių kepinių 😉 Man Jūsų receptai visada pasiteisino ir pavyko, ir jeigu tik randu keletą panašių receptų skirtingose vietose – gaminu pagal Jūsų, nes čia yra kokybės standartas 😉 Ačiū už receptus, ir tegul Jūsų nuotaikos nesugadina ieškantieji priekabių!!!

Reply
Simona 26 Lap ’24 - 8:58 pm

Labai skanus pyragas! Ačiū! O kaip komentavo, jog be grietinės nesigauna, tai tikrai melas, nes gaminau be grietinės ir viskas puikiai gavosi. Reikia tik gaminti taip, kaip nurodyta ir kiekius dėti ne “iš akies” ir viskas gausis. 😁

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų