Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

parašė Asta 4 Geg ’23
Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Jau šį sekmadienį – mamos diena. Kaip gi be pyrago? Jaukaus, nostalgiško, tokio, kurio aromatas, kutendamas nosį, grąžintų atgal į vaikystę. Man rodos, būtent toks yra trupininis. Šįkart iškepiau jį ne tik su uogiene, bet ir su dosniu sluoksniu varškės. Pyragas pavyko švelnus, skanus, išties labai jaukus. Gera tokį ragauti prie puodelio arbatos, dalintis ir kurti gražius prisiminimus.

Savo saldumynų knygoje rašiau, kad iškepti pyragą – tai lyg pasakyti myliu. Tikrai tuo tikiu. Tikiu, kad maistas – viena iš daugybės meilės kalbų. Kad gamindami pyragą, galime į jį įberti šiltų linkėjimų, o jį ragaudami – kurti istorijas ir prisiminimus.

Iškepkite šį savaitgalį pyragą. Pasakykite myliu.


Saldžiai kvepiantį pyragą gardinau ekologišku „Taylor & Colledge“ vanilės ekstraktu. Šaukštelis šio ekstrakto atitinka vieną vanilės lazdelę – tiek tikrai pakaks, kad desertams suteiktumėte švelnų vanilės skonį ir malonų aromatą. Sąžiningumas, etiškumas ir tvarumas yra svarbiausios šios prekės ženklo vertybės, tad tiek vanilės ekstraktas, tiek pasta – aukščiausios kokybės ir geriausio skonio produktai.

Puikiai prisimenu laikus prieš daugiau nei dešimtį metų, kai tik pradėjau rašyti maisto tinklaraštį. Įsigyti kokybiškos vanilės tuomet būdavo nemenkas iššūkis – jei ir pavykdavo surasti specializuotoje parduotuvėje, kaina pasirodydavo pernelyg didelė. Gera suprasti, kiek daug pasikeitė per šį laiką – šiandien kokybiškos vanilės galima įsigyti tiesiog didesniame prekybos centre. Nors vanilės ekstrakto ar pastos kaina tikrai kur kas didesnė už esencijų, patikėkite, skirtumas yra didžiulis. Kokybiškos vanilės skonis bei aromatas yra švelnūs, natūralūs, neužgožiantys, o priešingai – papildantys deserto skonį.

„Taylor & Colledge“ – daugiau nei 120 metų gyvuojantis prekės ženklas, pasaulyje pripažintas išskirtinės kokybės vanilės produktų gamintojas. Lietuvoje šį prekės ženklą atstovauja „Dr. Oetker“. Vanilės ekstrakto bei pastos ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose.

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Varškės įdarui:
500 g varškės (9 proc. riebumo)
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 valg. š. miltų
2 kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Tešlai:
3 stiklinių (420 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
½ stiklinės (100 g) cukraus
200 g šalto sviesto
1 kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto

450-500 g mėgstamos uogienės (naudojau aviečių)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo indą (20×30 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Paruoškite varškės įdarą. Varškę elektriniu trintuvu pertrinkite iki glotnios tekstūros.
3. Suberkite cukrų, miltus, įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.

4. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausite birius trupinius.

5. Maždaug du trečdalius paruoštų trupinių suberkite ant kepimo formos dugno, lengvai paspauskite delnais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
6. Ant apkepto pagrindo tolygiai paskirstykite varškės kremą, ant jo – uogienę. Viršų apiberkite likusiais tešlos trupiniais.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min., kol pyrago paviršius taps gražiai auksinės spalvos, o įdaras ir tešla – pilnai iškepę. Jei pyrago viršus ima ruduoti pernelyg greitai, uždenkite kepimo indą lakštu folijos ir kepkite toliau.
8. Visiškai atvėsinkite, tuomet išimkite iš kepimo indo ir supjaustykite kvadratėliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertaskepiniaipyragassaldumynaiuogienėvaikystės skoniaivanilėvarškė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu
kitas įrašas
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų kavos keksiukai su prieskoniais

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

Neriebi bananų duona

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Karamelinės cinamoninės bandelės

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Imbierinis sirupas kavai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Špinatų ir rikotos pyragas

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Bulvių apkepas

Grikių sriuba su vištiena

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Takai su kepta kiauliena

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

    23 Vas ’20
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (300)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (126)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (71)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (4)
  • LENGVI KĄSNELIAI (281)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (52)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (19)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų