Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

MAISTAS GAMTOJESALDUMYNAI

Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

parašė Asta 6 Bir ’24
Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

Iki saldumo sunokę persikai kasmet žymi vasaros pradžią. Po šilkinio švelnumo odele – minkštas, sultimis varvantis minkštimas… Perpjovę perpus ir išėmę kauliukus, persikų puseles iškepkite ant grotelių. Pagardinę švelniu vaniliniu rikotos kremu, paruoškite paprastą, gardų vasaros desertą. Paskaninkite avietėmis, saujele smulkintų pistacijų riešutų. Skoniai suskambės tobulai – štai toks gali būti vasaros savaitgalių saldumas!

Rikotos kremą gardinau „Dr. Oetker“ Madagaskaro Burbono vanilės pasta su vanilės sėklytėmis. Vienoje iš nuotraukų galite matyti, kiek pakuočių šios pastos skubu pirkti, kai netikėtai užtinku dar geresnę nei įprastai kainą, šypt. Rekomenduoju ir jums – pradėkite bent nuo vienos tūbelės, kad įsitikintumėte, kokia kvapni, švelni ir gardi yra ši vanilės pasta. O dar tie maži vanilės grūdeliai!

Šios vanilės pastos visada turiu ir mūsų saulėtame namelyje ant ratų. Niekada negaliu žinoti, kada sumanysiu plakti tešlą puriems pusryčių blynams, kepti prancūziškus skrebučius ar maišyti švelnų rikotos kremą štai tokiems virš žarijų keptiems persikams pagardinti.

Beje, šiuos persikus kepėme jau dukart (abu kartus – gamtoje) ir, man rodos, čia tik pradžia. Lengvai, greitai ir labai skaniai – ar išbandysite ir jūs?

Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 persikai (12-14 puselių) Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

6-7 persikų

Kremui:
250 g rikotos
3 valg. š. natūralaus jogurto
2 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
1 arb. š. vanilės pastos

Patiekti:
klevų sirupo
šviežių aviečių
smulkintų pistacijų

GAMINIMO EIGA

1. Persikus perpjaukite perpus. Dėkite ant grotelių virš įkaitintų žarijų perpjauta puse į apačią. Kelias minutes, kol puselės gražiai apskrus.
2. Paruoškite kremą. Rikotą šluotele išplakite su jogurtu, klevų sirupu ir vanilės pasta.
3. Kremą semkite šaukštu ir išdėliokite ant šiltų keptų persikų puselių.
4. Pagardinkite dar šlakeliu klevų sirupo, šviežiomis avietėmis ir saujele smulkintų pistacijų.
5. Ragaukite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

avietėsdesertasgrilisjogurtasklevų sirupasmaistas gamtojemedusnatūralus jogurtaspersikaipistacijosrikotasaldumynai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mangų ir kokosų semifreddo
kitas įrašas
Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėlyninis sūrio tortas

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Grūdėtosios varškės blyneliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Imbierinė granola

Naminiai mėsainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Šokoladainis su vyšniomis

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Sūrio – brownie tortas

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Tiramisu Affogato

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų