Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

parašė Asta 13 Rgp ’15
Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Tai šen, tai ten vis išgirstu atodūsį: „Na va, jau baigiasi vasara…”. Suirztu ir, jei tik turiu progą, lepteliu: „Juk dar nė neįpusėjo rugpjūtis!”. Ir kai vis išgirstu besiskundžiant pastarosiomis dienomis užklupusiu nepakeliamu karščiu, vėl mintyse vartau akis. Sutikčiau, jei tokie būtų visi trys vasaros mėnesiai. Labai tuo džiaugčiausi. Juk mes kalbam apie vasarą – tokia ji ir turi būti! Saulės vonios, karščio bangos, lengvos suknelės, dideli arbūzai, nesibaigiančios ledų porcijos ir daug daug laiko gryname ore, kieme, gamtoje. 

Ir praėjęs savaitgalis buvo puikus. Taip, karščiausias per šią vasarą. Ir tuo pačiu – vienas geriausių per visą vasarą. Gamta, tvenkinys, žolė, pledas, knyga, arbūzas ir vėl viskas iš naujo – man rodos, kad kartais tik tiek ir tereikia, kad vasarą būtum laimingas, šypt. Na, o kai pilvas pradeda zirzti, jog norėtų kažko rimčiau, tokiais savaitgaliais, kai debesys negrasina lietumi, vienas malonumas užsikurti kepsninę ir išsikepti kažką ant atviros ugnies. 

Buvau dar ne taip seniai įsidarbinusi naujajame darbe, kai mano naujosios kolegės atvertė man Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodus” ir parodė šį receptą. Kaip tik artėjo savaitgalis, o aš garsiai svarsčiau, ką čia reiktų išsikepti. Liaupsių šiam receptui tikrai nebuvo pagailėta – atrodo, dar tą pačią dieną aš pasirūpinau produktais – kurių, o džiaugsme, reikia tik dviejų – ir žinojau, ką valgysim savaitgalį. 

Mėsos gabalėlius minkydama su smulkintais svogūnais, spėliojau, kas gi čia bus, ką gi čia valgysim ir ar tikrai gali būti taip gerai, kaip man pasakojo? 

Buvo! Buvo fantastiškai gerai. Buvo taip gerai, kad tikriausiai pranoko visus iki tol keptus ar valgytus šašlykus. Buvo taip gerai, kad, atrodo, nurungė mūsų taip pamėgtą marinatą šašlykams. Tiesą sakant, tai tobuli šašlykai – tiek pat tobuli, kiek tobulas yra varškės apkepas.  Norėčiau pasakyti, kad rekomenduoju – ne šiaip sau rekomenduoju, bet darau tai pačiomis didžiausiomis raidėmis! 

Nes vasara dar tikrai nesibaigia. Netrukus dar vienas savaitgalis. Ir šitie vasaros karščiai – vienas džiaugsmas!

 Sprandinės šašlykai su svogūnais (3)

Skonis: 10/10. Tobuli šašlykai!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Vytaro Radzevičiaus knygoje „Pasaulio puodai“

 Sprandinės šašlykai su svogūnais (2)

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. + 30 min. marinavimas Gaminimo laikas: 20-30 min.

INGREDIENTAI

1 kg kiaulienos sprandinės
5 svogūnų galvų
stambiai grūstų ar maltų juodųjų pipirų
druskos

GAMINIMO EIGA

1. Supjaustykite kiaulienos sprandinę maždaug degtukų dėžutės dydžio gabalėliais.
2. Sudėkite mėsą į dubenį, ant viršaus suberkite žiedais supjaustykite svogūnus. Apibarstykite juodaisiais pipirais pagal skonį.
3. Rankomis į mėsą įtrinkite svogūnus bei pipirus ir stipriai paminkykite, kad išsispaustų svogūnų sultys*. Palikite mėsą mažiausiai pusvalandžiui ilsėtis (jei marinuojate uždengiamame puode, uždengę puodą galite kelis kartus jį krestelėti, kad mėsa pasidaužytų tarp puodo ir dangčio).
4. Prieš pat verdami ant iešmo, mėsą pasūdykite, dar kartą paminkykite ir suverkite. Verdami gabalėlius prispauskite vieną prie kito, kad išeitų beveik vientisa masė. Jei pasitaiko ilgesnis gabalėlis, verkite jį perlenkę dvigubai. Taip suverta mėsa iškeps sultingesnė.
5. Dėkite iešmus virš žarijų ir kepkite, kas kelias minutes apversdami. Kepkite apie 20-30 minučių. Patikrinkite, ar mėsa jau iškepusi: peiliu įpjaukite iešmo viduryje ir galuose esančius gabalėlius ir pažiūrėkite, ar visa mėsa vienodos spalvos, ar prie iešmo ji ne rausva, ar dar sunkiasi kraujas.
6. Jeigu patiekiate ne iš karto nuėmę iešmus nuo žarijų, sudėkite iškepusią mėsą į uždengiamą indą – ji neatšals ir neapdžius, kol ruošite garnyrą.

* Aš mėsą minkiau apie 10-15 min., kol svogūnai išskyrė sultis, o mėsos gabaliukai suminkštėjo.

kiaulienamėsašašlykaisvogūnai
7 komentarai
32
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naminiai ledai traškiuose vafliuose
kitas įrašas
Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Risotto su lašiša

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

Kokosinis varškės apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse

Braškinis tiramisu

Obuoliniai keksiukai

Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

Minkšti kavos sausainiai su šokoladu

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminiai mėsainiai

Bulvių „rožės”

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Virtų bulvių blynai su sūriu

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Purūs blynai

Šokoladiniai blyneliai

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Žalieji sumuštiniai su humusu

7 komentarai

Laima 29 Rgp ’15 - 3:47 pm

Išbandžiau užvakar ir tikrai labai patiko. Paprasta, bet super skonis: tikras, aiškus, be majonezinio ar kito rūgšto poskonio. Beje, ilgai neišlaukiau nepakartojusi… jau vėl tokie šašlykai ilsisi prieš kepimą 🙂

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 4:57 pm

Laima, džiaugiuosi, kad išbandėte. Ir dar labiau džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
T 2 Bir ’16 - 10:51 am

laba diena, sakykit, kiek reikia dėti druskos 1 kg mėsos?

Reply
Ali 21 Geg ’18 - 8:55 am

Sveiki, ar galima taip pasiruošti mėsą iš vakaro? Ir kiek reikėtų druskos 1 kg mėso? Dėkui 🙂

Reply
Asta 22 Geg ’18 - 7:12 pm

Sveiki! Taip, tikrai galite paruošti iš vakaro 🙂 Druskos mes paprastai nededame daug, sunku net pasakyti – įberiame žiupsnį, gal pusę arbatinio šaukštelio 🙂

Reply
Dainius 20 Gru ’19 - 7:59 am

Sveiki na bandau ir aš šiandien 3kg mėsos 1,5kg svogūno pipirai 6 malti pikti,citrinos1/2 druskos2dideli šaukštaisu kuprele,eglutę žiebsiu

Reply
Asta 22 Gru ’19 - 3:30 pm

Dainiau, tikiuosi, pavyks puikiai 🙂 Skanaus!

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų